Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
Fakt nechápem, za dobrotu na žobrotu! Ak niekto využije radu a v medziach zákona si "nie že prilepší", lebo toto nie je prilepšenie, ak na to mám nárok, tak na to mám nárok - nie je čo riešiť. Kto tu rozkráda štát??? Drahá dáma, to sú silné slová!
vraj rozkradnie štátu to ktorá hlupana napísala??ženy ktore poctivo pracuju maju anto nárok a právo!!!a čo tento užasnýý štat robi pre nás???? treby ho využit rozhodne!!!tie špiny čo sedia v parlamente ho rozkradaju a cigani čo nič neorbia a beru peniaze!! len si to vybav ak maš nato narok!
Trosku som si "preklepla"dotycnu a panicka je za vodou... takze preto nam tu mudruje. A asi ma velmi tolerantneho zamestnavatela, kedze mudrovala pocas pracovnej doby. By ma tak zaujimalo, ked je taka cestna, spravodliva... ci si vzdy "cvakla" ked pocas pracovnej doby chatovala na MK 😵 🙂 😎
@marianka0101 tak nech ide odtialto do riti a nie tu mudorvať..taketo slepice ako ona to je otras...
no kašlat na nu nekazme si večer 🙂
@marianka0101
@maminka1986 dakujem za preklepnutie😉 moznosa zamestnavam sama, takze ta nemusi trapit co ja kde robim a ak som za vodou tak len vlastnou zasluhou- nie tvojou, nie tohto statu 😉
Inak ste sa prave krasne ukazali damy - zalka aspon neuraza , vy ste tu schopne za vyjadrenie nazoru ukamenovat a marianka este preklepavat a pomaly udavat🙂 takze som sa vobec nemylila v ten nasej slovenskej povahe krasnej😉
@dennissa16 a predstav si ze cigani ma netrapia kedze aj kopu statistik ukazalo ze beru od statu menej ako prave biely v podobnych temach ako som spominala, nehovoriac o tom ze startovacia ciara cigana z osady bola asi trosku ina ako vaecsiny z vas drahe damy😉
Opaet inak klasicke mk - vyjadris nazor - podla dotknutych reakcii vidno ze trafil do ziveho a div ta nezozeru🙂
Krasny vecer slecny
@dai ja štatistiky neštudujem, ale..... aj keby cigáni brali menej od štátu ako bieli, ale nedávajú do neho NIČ!!!! - toto si zabudla spomenúť ☹
Ahojte.prosim o radu...23.9. bude mat mala 3roky.potrebujem dat vypoved nakolko sme sa prestahovali.mam dat k 24.9.vypoved??
Rataju z platu pred materskou davku v nezamestnanosti??
A este...zostala mi dovolenka...je lepsie si ju vycerpat alebo nech vyplatia??
Dakujem
@dennissa16 nedavaju - teda vaecsina - zial toto je strasne zlozity problem - predstav si ze sa narodis v osade - aky vzor ti daju tvoji rodicia? Ake vzdelanie a navyky od nich dostanes? A teraz zacni nieco robit bez podpory, opory najblizsich a s nazorom vaecsiny ze si nic , len taky odpad...asi to lahke nie je...
Inak prave tu mam rodicov a spominali mi ze velmi vela ciganov pracuje v meste - upratuju cesty, staraju sa o zelen - len aby dostali tych 60 euro ci kolko podporu...( ja som povodom z oblasti s 30% nezamestnanostou)
@dai tak a ja napr. poznám "zopár" cigánov exemplárov, ktorí síce pracujú, ale nechcú na zmluvu, ale iba na dohodu - aby neprišli o iné "štátne vymoženosti" a toto je v poriadku??
Uvažuj, túto dávku v nezamestnanosti (si myslím) chcú zväčša využiť žienky, ktorá sa reálne z nejakého dôvodu nemôžu vrátiť do pôvodného zamestnania. To nie je len o ich výmysle, že sa nevrátia do práce..... Nemyslíš. Predpokladám, že nikto v dnešnej dobe, len tak nedá výpoveď v práci. Veď pol roka zbehne raz-dva, dávku vyčerpáš a potom si môžeš pískať......
@dennissa16 suhlasim ze ju chcu vyuzit zeny ktore zostanu nezamestnane a absolutne je to v poriadku ak si odvadzali nato - ved o tom to je... ak si ale nato neodvadzali?
Stranu dozadu tvrdi mariana ze jej pribuzny su pod hrozbou vypovede nuteny pracovat na cierno, tvoji cigani si to dobrovolne vyberaju ... nejak mi to nesedi - je to teda vyhodne ci nevyhodne? Prepac ze rypem len mi to pride ze kazdy pouzije akurat argument co mu sedi... vies ja poznam biele matky co sa nezosobasia a z vypocitavosti nezapisu do rodneho listu muza len aby poberali prispevky urcene pre slobodne matky, tu na mk mas obrovske mnozstvo zien co riesia platenu matersku do 6 rokov pritom nezsmestnane nie su a h ed ako im na zaklade nejakej vykonstruovsnej diagnozy priklepnu prispevok tak sa vracaju do prace a dieta putuje do skolky a oni veselo popri platu beru aj rodicak ( kludne di tu vyhladaj temy - uvidis kolko zien tam prispieva ). Ten cigan to robi s tym istym motivom ako biely - chce viac penazi ... a tiez len vyuziva diery v legislative☹
@dai nie na cierno, ale na zmluve maju mimimalnu mzdu... robia tak roky, ziadny narok na hypo, minimalne peniaze pocas PN, OČR... v pripade tehotenstva, minimalna materska.
@dennissa16 ani ti biely nedaju kolkokrat za zivot do systemu nic.. poznam niekolko desiatok ludi (osobne, stavim sa ze ich je o mnoho viac) co od 89teho produktivnom veku neboli zamestnani ani jeden jediny den... a to nie su cigani a aj ked sa im praca ponukla nezobrali ju z miliona dovodov... cize problem to je a "cigani" nie su najvacsou dierou kam idu peniaze, oni maju aspon dovod nepracovat, lebo len uz z titulu ze su cigani ich 99% ludi/firiem nezamestna (ano, mame tu "nediskriminaciu", ale v realite nefunguje). Vacsi problem su ludia co mozu pracovat ale nechce sa im.
@zalka materská mi končila 26.3.2015 do 31.3. som bola zamestnaná a celý apríl a máj som bola na neplatenom voľne ... k 31.5.2015 som dala výpoveď, za tých päť dní mi zamestnávateľ dal 300,- eur v hrubom a sociálka mi vypočítala najvyššiu možnú podporu ... milá zalka ďakujem ti krásne za tvoje rady, ktoré mi veľmi pomohli ... ešte raz ďakujem ... nie na darmo sa hovorí ... dobrá rada nad zlato ...
Ahojte, chcem sa informovať ohľadom dávky v nezamestnanosti po skončení rodičovskej dovolenky. Moja situácia je nasledovná: v pracovnom pomere som bola od 28.8.2010 a rodičovská dovolenka mi skončila k 25.9.2015. Počas RD som bola ale od 30.12.2014 do 29.7.2015 zapísaná do zoznamu podriadených finančných agentov v registri vedenou NB. Po skončení RD som ,,nastúpila" do pràce s 2 dňami prac. volna ( nakoľko 26-27. 9 vyšlo na víkend) a následne s 2 dňami dovolenky. Ostatok dovolenky som sa rozhodla dať si preplatiť. Moja otázka je, či budem mať nárok na tú max. výšku dávky ktorá sa tu spomína skrz toho pôsobenia fin. agenta. Za odpovede vopred Ďakujem
@zalka Ahoj zalka, chcem ta este poprosit o radu. Uz si mi pred casom radila ohladne dohod pocas rodicovskej, co sa tyka naroku na max. podporu tak by to uz vsetko malo byt ok. len sa zasa vynoril dalsi problem. Teta bola na riadnej rodicovskej do 3.9.2012 potom mala jeden den bez nicoho a od 5.9.2012 je na predlzenej rodicovskej na 6 rokov kvoli zdravotnemu stavu syna. teraz ma doniest potvrdenie o ukonceni RD, aby jej mohla vyratat podporu, a pani co jej to potvrdenie vystavovala jej hovorila ze tam ma jeden den taky hluchy. Zamestnana bola pocas celej RD. Zamestnavatel si tento jeden den vtedy tiez nevsimol, ani na zdravotnej poistovni nevidia u nej ziadny nedoplatok. myslis, ze tento jeden den tam moze nieco spravit?
@liliana363 nie lebo ten jeden den bol už dávno ...
@zalka Dakujem zalka
@zalka prosim ta,zase sa obraciam na teba s obrovskou prosbou...od 10.8.2015 som nezamestnana ,do 6.8.2015 som bola na RD, cize som 4 dni cerpala dovolenku s max.vym.zakladom... doteraz mi neprislo ziadne rozhodnutie a dnes mi volala pani zo SP,ze ma doniest vyplatnu pasku,ci islo o preplatenu dovolenku,alebo cerpanu,lebo ked nic nedonesiem daju to na kontrolu...viem,zeby mi byvala sefka vysla v ustreti,tak preto sa chcem poradit,co je pre mna najlepsie,aby som si to nepokaslala s tou max.podporou....dakujem za skoru odpoved...
@zalka zdravim,tak az teraz som sa dostala k svojej vyplatnej paske a ku vykazu...4 dni som mala dovolenku,z toho 2 pracovne dni a na vyplatnej paske mam dovolenka 2 dni a preplatene 3 dni(co nechapem preco )...vymer.zaklad za 4 dni mam 252,99,-e...moze mi ta preplatena dovolenka 3 dni poskodit na maximalnej podpore?? Velmi pekne dakujem za skru odpoved....

@dai nehnevaj sa, ale ja naozaj nerozumiem, čo to tu vypisuješ - ty si uvedomuješ, že každá jedná žena, ktorá tu prispela pred materskou naozaj pracovala???? A ideš sa tu čudovať tomu, že si chce niekto pomôcť ..... Podľa mňa, keď ti toto môže vadiť, tak ty kvôli cigánom ani nespíš, či??? Veď tí majú také dávky a úľavy a v živote nikde nerobili a ideš tu niečo vyčítať pracujúcim ženám. Ty si naozaj zvláštna.....a také ženy ako je @zalka ešte ideš doslova zhadzovať???? No mne sa asi sníva. Musím sa smiať 🙂