Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
Ved ja sa chystam na nich,ze 2 mesiace cakam na rozhodnutie a oni sa do tohto pustili az teraz a este ma bombarduju tymi vecami a strasia kontrolou....vsetko tam maju vo vykaze a oni este chcu odo mna vyplatnu pasku a najviac som sa obavala tej preplatenej dovolenky,ked som to tam videla....velmi ste ma upokojili a neskutocne pomohli...obrovska vdakaaaaa 🙂 🙂
Ahoj @zalka prosim ta,mozes mi povedat,ako dlho podla zakona mi musi poslat socialna poistovna rozhodnutie o vyske podpory? Do 30tich alebo 60 tich dni? Na UP som od 10.augusta a do SP som papiere niesla 4.septembra.tento mesiac by mi uz mala prist podpora,ale zatial este nemam rozhodnutie,tak sa moze stat,ze mi tento mesiac este nic neposlu,ale potom az spatne za 2 mesiace?dakujem
@tilka82 Do 60 dní.Treba čakať,ale môžu poslať aj na 30,40 atď deň.60 dní je maximum.
A podpora Vám príde až keď obdržíte rozhodnutie.
@marcincinova dakujem za odpoved,tak teda budem cakat 🙂
Ahojte. poprosila by som Vás o radu, resp. informáciu. V decembri 2009 som nastúpila materskú dovolenku, potom na rodičovskú dovolenku. Potom som otehotnela 2x a nástup na druhú materskú mi vychádzal o 10 dní neskor ako mi skončila prvá rodičovská. Tak som to vykryla dovolenkou zo zamestnania a potom som nastúpila na druhú materskú dovolenku. Teraz mi o pár mesiacov bude končiť druhá rodičovská dovolenka. Môj pracovný pomer stále trvá, ale nepredpokladám, že v práci po 6 rokoch so mnou počítajú. Zmenilo sa celé vedenie a aj na mojom pracovnom mieste je stále tá istá pani. Moja otázka ale znie či budem mať nárok na podporu v nezamestnanosti ak so mnou pracovný pomer ukončia. Ďakujem.
@zalka idem zase k vam o pomoc...stale nemam rozhodnutie a jedna pracovnicka soc.poistovne mi len tak informativne povedala,ze podpora by mi mala vyjst okolo 400,-e...je to mozne,ked mam vym.zaklad za 4 dni 252.99,-e??? Uz vazne mam toho dost,lebo vsetko sa riesilo,aby to vyslo na maximalnu podporu....
@zalka ahoj, prosím ťa, som evidovaná na ÚP od 12.8. /7.8. mi skončila RD/, prišlo mi vyrozumenie z SP, kde je uvedené, že za obdobie 12.8.-31.8. nemám nárok na výplatu dávky v nezamestnanosti, keďže som ešte za august mala RP. Znamená to, že za tých 20 dní vôbec nedostanem nikdy podporu alebo je to myslené, že je to posunuté? ďakujem.
@zalka Ahoj Zalka, obraciam sa na teba znovu s otázkou podpory. Od 30.9. som evidovaná na úrade práce, ale oznámenie o zaradenì do evidencie mi dali len včera t.j.9 10 při ďalšom kontakte..pýtam sa či neprešvihnem termín na sociálke s odovzdaním ak to odovzdám pondelok 12 . 10 s tým že na tom oznámení je. dátum 1.10 že to bolo vystavené
Ahojte potrebovala by som poradit. Dcera bude mat o par dni 6 rokov, s ktorou som dobrovolne na neplatenej rodicovskej dovolenke do 6 rokov. Mam narok na nejaku davku v nezamestnanosti ak som pred nastupom na matersku nepracovala kvoli prvemu dietatu. Minuly rok som odpracovala 6 mesiacov na dobu urcitu za minimalnu mzdu a od aprila do teraz pracujem na dohodu 2hod.denne.dakujem pekne
@dai aspon vies, preco nam v parlamente troni fico a jemu podobni gauneri...
.. tazko menit veci hore, ked tam dole je to prehnite...a peniaze zatemnuju mozog... avsak podvod, ci umyselne vyuzitie diery v zakone vo vacsine pripadov neprinesie pozitiva.... a uz toboz nie financne..niekde to proste pojde dole...

@svirky dolezite je kolko dni si mala cerpanych nie preplatenych.