Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
@zalka Dobrý večer,
ja by som vás tiež veľmi rada a súrne poprosila o pomoc s dátumami, aby som dostala max. podporu, ak budem spĺňať nárok. Som na RD ešte do 25.11.2016 ale so zamestnávateľom sme sa zatiaľ dohodli na ukončení PP k 1.3.2016 s odstupným a preplatením dovo. Mám ešte 19 dní dovolenky. PP bol od 1/2010 na dobu neurčitú, od 4/2013 som bola PN na rizikovom tehu až do 8/2013, 8-9/2013 som mala dovolenku, 10/2013 nástup na MD, 25.11.2013 narodenie dieťaťa, od konca 5/2014 som na RD. Teraz neviem ku akému dátumu najlepšie ukončiť teda PP? koľko dní dovo a kedy presne čerpať ?, aby som dostala max. podporu a niečo neprešvihla. Ako je to s tou SP- kedy potom odhláška a prihláška? ktorý deň sa potom treba evidovať na ÚP? Kedy treba požiadať o prepísanie RP na manžela? No neviem či ešte niečo treba, už to je dúfam všetko, ak som na niečo zabudla, tak mi to moc vás prosím napíšte, ďakujem veľmi pekne za vaše rady a pomoc, ste veľmi ochotná a milá a to ja práve teraz potrebujem
je tu niekto, kto pred nastupom na MD a RD pracoval v zahranici? Kamoska sa chce vratit na Slovensko, zatial ma pracovny pomer na dobu neurcitu a je este na RD. Bude mat narok na davku v nezamestnanosti na Slovensku? Ak ano, za akych podmienok?Ako ma postupovat?
Baby chcem sa vas tiez spytat v juny by som mala nastupit po materskej do prace ale na tri smeny a to sa mi nebude dat .na dovolenku narok nemam lebo pred nastupom na matetsku som celu vybrala tak som chcela vediet ze co treba spravit aby som mala narok na najvyssiu podporu.(pocula som ze staci odrobit jeden den a dat vypoved) je to pravda?dakujem za pomoc.
Od 1.5.2013 a som do 13.6.2016 kedy bude mat maly tri roky
@tina2014konik ahoj, ja som to tak mala. Robila som Rakusku 3 a pol roka, potom som bola rok na rakuskej materskej a potom som si dala este pol roka podporu v nezamestnanosti na SR 🙂 Ak pracovala v ramciu EU alebo pridruzenych krajin ako napr. Svajciarsko, tak si iba vypyta taky ten EU formular, kde jej potvrdia dlzku jej socialneho/zdravotneho poistenia, ktore si platila v zahranici. Prihlasi to na socialke a zahlasi sa na UPSVARE. Davku jej vyrataju z platu co mala v zahranici. Ak mas este otazky kludne napis.
Vtedy som o tomto nevedela ☹
@zalka mozem poprosit RP sa mi skoncil 11,1 2016 od 5,1 som cerpala dovolenku a ostatnu teda 38dni som si nechala preplatit, 12,1 som sa evidovala na up
,dostala som vypoved dohodou, teras my prislo postou ze hruba mzda 881e kolko asi budem dostavat podporu dakujem
@19monika75 ak si nepracovala počas RD tak maximum
@zalka dik potesili ste ma 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@19monika75 no musíš ešte vyčkať kým ti to zo SP potvrdia

@favzuzana rado sa stalo