icon

Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke

lub12
30. jún 2011

Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem

majusqa77
22. jún 2017

@zuzkulinka k 31.8. pracovny pomer konci po pracovnej zmene

zuzkulinka
22. jún 2017

a ešte chcem, že ja neskončím RD ja si ju len prehodím z mužom, ale to je asi jedno, tam to nehrá žiadnu rolu. dakujem

zuzkulinka
22. jún 2017

Dakujem vám žienky an🙂i neviem, ako sa vám mám podakovať🙂

zuzkulinka
22. jún 2017

ešte ma napadlo, rysuje sa mi nejaká práca, ale len na dohodu, to by asi nebol dobrý nápad, alebo by to bolo lepšie až toho 1.9 uzavrieť dohodu z inou firmou, ako by to ovplyvnilo podporu. dakujem ešte toto ma napadlo, aby som nespravila nejakú hlúposť, či by tá dohoda ovplyvnila podporu z toho maxima. dakujem

xtinakc
22. jún 2017

Ahojte babulky, viem ze uz je neskoro vecer, ale zajtra rano idem dat vypoved dohodou, a mzdarka mi vypocitala dovolenku za moje 2 materske 12,5dna.. co mi pride malo.. mohli by ste mi poradit?
takze vo firme som bola zamestnana od roku 2011.
od 1.1.2012-14.2.2012 som pracovala potom so isla na PN od 15.2.2012-1.7.2012 nasledne som presla na MD od 2.7.2012-24.2.2013. druha materska bola do 24.5.2014-17.1.2015. Chcem sa este spytat dovolenka sa krati az od 100dni aj pri PN? dakujem

majusqa77
22. jún 2017

@xtinakc dovolenka sa krati za dni na pn, rd, ocr
takze 2012 tam podla mna nemas 100 pracovnych dni vymeskanych, takze by si mala mat celu dovolenku
2013 mas narok na 1/12tinu - za 21 odpracovanych dni
2014 obdobne ako 2012 - cas na rd bude menej ako 100 pracovnych dni
2015 ti narok nevznikne, kedze tam nemas 21 pracovnych dni na md

xtinakc
22. jún 2017

@majusqa77 dakujem ti velmi pekne za pomoc.. tak dako som to mala aj ja vyratane, tak nechapem, kde ona vzala len tych par dni..

evittam
23. jún 2017

@zuzkulinka Samozrejme,ze ano. Pokial to bude dohoda na pravidelny prijem-by si si to pokaslala uplne. A na dohodu môžeš popri evidencii po novom pracovat len 40dni.

zuzkulinka
23. jún 2017

@evittam to by mala byť len dohoda na 40 hod, ale radšej nebudem riskovať, aby som si zle nespravila, potom toho 1.9. - môžem mať dohodu, nevadí ked budem dostávať podporu. dakujem

zuzkulinka
23. jún 2017

to som tým chcela povedať, že popri podpore, ktorú budem poberať, môžem mať aj dohodu, dakujem

evittam
23. jún 2017

@zuzkulinka Áno ale nesmieš presiahnuť určitú sumu príjmu - cca okolo 140Eur.

evittam
23. jún 2017

Či to zrušili keď dali tých 40dní? @majusqa77 - ale pochybujem...😉

majusqa77
23. jún 2017

@evittam nezrusili. plati aj prijmove obmedzenie mesacne, aj dnove, to je rocne. a rataju sa dni nie za ktore je prijem, ale prihlasenia....

zuzkulinka
23. jún 2017

teda 40 dni a ešte si chcem byť istá na 100 percent, ja keby som prijala dohodu na tých 40 dní a prijala by som to v júl, august, tak by mi to pokazilo tú podporu z maxima však, lebo by sa mi už nerátalo z tých 2 dní dovolenky, ale by sa mi rátalo aj toto, však, lebo sa teraz dohadujem z vedúcim, že by bolo lepšie až od 1.9 tak ako by ste mi poradili spravila by mi tá dohoda zle čo sa týka podpory, vsak dakujem

evittam
23. jún 2017

@zuzkulinka Prepac,ale už musím-ty necitas čo píšem?! Tak este raz-ano dohoda na pravidelny prijem = žiadna max.podpora ale podpora z tej dohody.

zuzkulinka
23. jún 2017

aj ked tých 40 dní využijem do konca roka, nie len júl, august

zuzkulinka
23. jún 2017

@evittam dakujem pekne

evittam
23. jún 2017

@zuzkulinka Pochop konecne, že ide o prijem a nie co kedy vyuzijes....
Sprav ako sme ti poradili a nekombinuj uz.....

zuzkulinka
23. jún 2017

o.k dakujem, presne tak spravím

zuzkulinka
27. jún 2017

ešte jedna otázočka toho 1.9 budem evidovaná na UPSVaR, čiže 1.9. môžem mať aj dohodu, mne sa bude rátať od 31.8.2015 - 31.8.2017 príjem, dakujem

zalka
27. jún 2017

@zuzkulinka áno môžeš a ak dohoda bude trvať viac ako 40 dní tak ťa z UP vyradia a podporu zastavia.

zuzkulinka
29. jún 2017

áno viem, že nesmie byť tých 40 dní prekročených, ale ani nesmie byť prekročené tých 198 eur v hrubom mesačne, dakujem pekne🙂

zuzkulinka
29. jún 2017

ale tých 40 dní do konca roka, na budúci rok mám nárok zase na 40 dní aspoň tak mi to povedali na UPSVaR

zamilion
29. jún 2017

@majusqa77
@zalka
@evittam
dievcata, prosim o rýchlu radu. zajtra sa mám ísť dohodnúť so zamestnávateľom na ukončení RD a nastúpení do práce od pondelka 3.7.
je tu pre mna vysoký predpoklad, ze mi zajtra rovno strcia pod nos podpísať dohodu o skoncení PP
aby som na tom nebola skodna, chcem sa opýtať, či mi stačí ich presvedcit, aby si vo svojej evidencii vykázali, že som RD ukoncila 2.7. a dňa 3.7. cerpala den dovolenky a nezamestnana budem od 4.7 s tým, že zvysne 3 dni dovolenky mi preplatia?

nepretrzite poistenie mam od 16.7.2013, od 1.5.2015 som bola na PN a od 29.7.2015 na MD a následne doteraz na RD.

dakujem krásne za radu

zalka
30. jún 2017

@zamilion áno stačí ich o tom presvedčiť ... a nie vo svojej evidencii ale v evidenciu na ZP a SP .. aby ukončili RD a nahlásili ťa ako zamestnanca ..

zamilion
30. jún 2017

dakujem krásne, presvedcila som ich, RD ukoncena dnes, pondelok utorok dovolenka, dalsie dva dni preplatia, ešte mi aj trojmesacne odstupne dali.
okrem plnej podpory este aj na dovolenku pojdeme.

glavolam
3. júl 2017

@zalka
Ahojte, pridám aj ja otázku:
Bola som zamestnaná 12 rokov, na RD som bola do 01.06.2017, v tento deň dovŕšil syn 3 roky. K 06.06.2017 som ukončila PP, čerpala som dovolenku a od 07.06. som evidovaná ako nezamestnaná :(.
Na tento mesiac mi ešte vyplatia rodičovský príspevok, preto mi pozastavili vyplácanie podpory. Ešte nemám rozhodnutie. Čo môžem čakať? Akú sumu mi vypočítajú, keď som síce po RD čerpala dovolenku, ale zároveň mi ešte vyplatia rodičovský aj na jún v júli?
Vezmú mi do úvahy dovolenku a budú robiť prepočet podpory podľa príjmu za tieto dni z roku 2017, alebo kvôli "súbehu" RP a dovolenky budú posudzovať príjem, ktorý som mala pred nástupom na MD?
Vidím to len ja komplikovane, alebo mám stále také "šťastie" a dostanem nižšiu podporu?
Ďakujem za odpoveď ;)

majusqa77
3. júl 2017

@glavolam z prijmu z pce po rd

glavolam
3. júl 2017

@majusqa77
Ďakujem, som zvedavá na tú sumu, koľko a ako to oni vypočítajú

lenka_samorin
3. júl 2017

@glavolam ja som tiež odišla z práce po 5 rokoch materskej, rodičovskej, a dohodla som sa tak, že si pár dní dovolenky vyčerpám, zvyšok mi preplatia + odstupné a podpora sa mi rátala z toho príjmu, čerpanej dovolenky a odstupného, čiže bola super.