Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
Ospravedlnujem sa, ze som bola OT, nevsimla som si to...
@evittam ano presne kvoli tomu, ze je vyluceny subeh rodicaku a podpory. Na UP som sa evidovala 16.5. no za cely maj mi vlastne este prisluchal rodicak, tak mi hned pani na SP povedala ze mi pridu 2 listy, jedno zamietnutie za obdobie od 16.5. do 31.5. a v druhom priznanie podpory. Aj mi tak prislo.
@majusqa77
@evittam
Oznamene to bolo. Ukoncenie dohodou nebude problem.len ci mi vyhovie ze chcem cerpat den dovolenky predtym.ake nevyhody on ma z toho?jedna zena zo socialky mi povedala ze jemu to moze byt jedno , ini mi vravia ze mi vobec nemusi vyhoviet.ukonci pomer posledny den Rd a dovolenku preplati.
@evittam áno.som si toho vedoma..Myslela som že tam mám ešte dovolenku 1_2 dní..Ale nemám..A kým som sa im dovolala a zistila to presli 2 týždne.kazdy na dovolenke a neviem kde.este mi radili že ísť sa niekam zamestnať na pár dní( k nejakým známym),dohodnúť sa že dajú vysokú mzdu a podať vypoved..Ale to už nedoriesim.
mohla
Ahojte kočky, budete také zlaté a poradíte?
Od 09/2015 som RD. RD mi končí 11.8.2017. K 31.8.2017 skončenie pracovného pomeru /odstupné + preplateníe dovolenky./ Od 11.8.- do 31.8. čerpanie dovolenky.
Problém je v tom, že od 02/2017 pracujem na skrátený pracovný úväzok v inej firme.
Vypočíta sa mi podpora v nezamestnanosti takto?
obdobie od 01.9.2015-01.09.2017
Hrubý plat z krát.uväzku + čerpanie dovolenky+odstupne +preplatenie dovolenky
deleno počet dni za ktoré sa odvázalo t.j.212 a z toho 50 percent bude podpora na den.
Je mi jasné, že som si to pokazila s tým krat. uväzkom, ale dalo by sa s tým niečo robiť?
Odstupné bude dosť vysoké, ale max.VZ je asi 4290 a zamestnávateľ sa nechce nijak dohodnúť.
A je asi jedno kedy ukončím ten krat. prac.pomer, či 11.8. alebo 31.8.2017?
Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

@evittam tema je
davka v nezamestnanpsti po rodicovskej dovolenke....