icon

Dávky po dovŕšení štyroch rokov dieťaťa

lilly0812
30. dec 2015

Dobry den, existuje nejaka davka/ prispevok ak ma dieta uz 4 roky? Moj celkovy prijem je 140 eur (davka v hm. nudzi 77,20 + nahr. vyzivne 40,00 + pridavok na dieta). Po zaplateni nutnych vydavkov mi ostava 60 eur na mesiac. Chcem si najst pracu no nemam kde nechat syna, opatrovatelka by bola riesenie no prvy mesiac ju nemam z coho zaplatit. Syn zatial do skolky nechodi, budem rada ak mi ho buduci rok od septembra uz prijmu. Kolektiv by malemu urcite pomohol ma hyperaktivitu s poruchou pozornosti. Akonahle bude mozne podat prihlasku na prijatie do skolky podavam, neviem ci mozem aj do viacerych skolok. Znama mi hovorila, ze by som mala mat narok na prispevok na starostlivost o dieta no kedze nie som zamestnana zrejme z toho nic nebude. Nemam ani zivotne minimum, mohol by nejaky prispevok existovat. Predlzenie RD zo zdravotnych dovodov mi bolo zamietnute, zdravotny stav syna sa uz medzicasom zlepsil takze uz ani nemame narok.

Vyzivne sud zatial nezvysil, 40,00 eur sa mi zda pre 4 rocne dieta velmi malinko. Sud nedokazal preukazat prijem otca zo zahranicia. Pokial ja nemam ako preukazat vydavky na dieta nemam na sude sancu. Podla sudcu je ina vec kebyze chodi syn do skolky a existuju preukazatelne vydavky. Snazim sa o zvysenie aspon na 90 eur no zatial bez uspechu.

lilly0812
autor
30. dec 2015

@placem matka pracuje na 3 zmeny mimo mesto

lalinko2010
30. dec 2015

@libka1 vieš ale nie každá cudzia žena si zoberie k sebe cudzie dieťa, keby mala kamarátky na materskej tak by sa dalo porozmýšľať.
ja len nechápem jej rodičov, ok sú aj takí ale nie aby boli radi, že debila sa zbavila, majú vnuka, dcéru doma a aby pomohli. išla by do roboty, na na diskotéku, nie flákať sa ale niektorí rodičia takto zmýšľajú, že nepomôžem, nie všetcia.
je ťažké radiť, ale nemožno sa porovnávať s inými štátmi.
a to že si iné vybavili a ty nie, tvoja mama je veľmi múdra keď toto hovorí, nevidí pozadie všetkého. to nie je len tak, že prídem na upsvr a tam ma čakajú s otvorenou náručou a ponúkajú dávky, príspevky, bytu, autá a čo ja viem čo...
keby dávka v HN núdzi bola 400eur tak nikto by nerobil, na čo? šak je to viac ako minimálna mzda, a z dávky HN ani odvody netreba platiť.

charlie1980
30. dec 2015

Na CIPC si volala ....? Ti riesia vyzivne medzinarodne.

lilly0812
autor
30. dec 2015

@mima4 rodicia splacaju overy co si pobrali. Ja splacam nebankovu pozicku, ktoru som si zobrala tento rok aby som vobec prezila, to bolo do 200 eur. Tiez ma napadla moznost brigadovat na noc napr. v Tescu no s tym zas nesuhlasia moji rodicia.

mima4
30. dec 2015

@lilly0812
no pozicky su svine, toboz od nebankoviek...

preco tvoji rodicia nesuhlasia s brigádami v tescu vecer? Aj keby si si takto mesacne zarobila 120 eur, aj to by bolo super 🙂

lilly0812
autor
30. dec 2015

@charlie1980 mala som u nich 3 roky ziadost. Po 3 rokoch mi spis vratili s oznacenim nevymozitelne vyzivne. Vobec nepomohli

charlie1980
30. dec 2015

@lilly0812 A dovod bol Aky ?

lilly0812
autor
30. dec 2015

@mima4 nebudu maleho v noci strazit, zvykne sa budit.

pribinak
30. dec 2015

Daj sem link na tu minulu diskusiu, aby boli baby viac v obraze, je tam viac o zdrav. stave tvojho syna a aj o vyzivnom.

Ozaj, zmenila si nakoniec pediatricku?

libka1
30. dec 2015

@lilly0812 ked som isla do prace od syna tak som dala varovat znamej a dalsie 2 sa urazili ze preco nie im a to som neplatila vela a mohla som si preberat. Na dedine najdes urcite niekoho. Hladaj riesenie, nie vyhovorky lebo sa nepohnes vpred.

lilly0812
autor
30. dec 2015

@charlie1980 ze nie je mozne vyzivne vymoct lebo pobyt povinneho nie je znamy, pricom mali presnu adresu overenu policiou

lilly0812
autor
30. dec 2015

@libka1 som z mesta, nie z dediny. Prepac ale nemam 200 eur mesacne na opatrovatelku

lilly0812
autor
30. dec 2015

@pribinak pediatricku mame tu istu, zial

mima4
30. dec 2015

@lilly0812
nechapem tvojich rodicov. Nie aby boli radi, ze nechces doma hnit pred telkacom, ale im vadi, ze tvoj syn sa v noci budi... ach..

lilly0812
autor
30. dec 2015

@pribinak inak link sem dat nemozem, pokazil sa nam notebook tak chodim cez mobil

loginexistuje
30. dec 2015

@lilly0812 tak opatruj ty .... bud opatruj deti alebo mozes chodit z mesta ako opatrovatelka k starym ludom a nosit obedy pomoct s nakupom odprevadit k lekarovi ... to vies robit aj s malym..
a hlavne chodievaj na mestsky urad a uz davno si tam mala mat ziadost do skolky a chodit tam ci sa nieco neuvolnilo si osamela matka mali by ta uprednostnit...

ak by ti nedavali rodicia utocisko tak by si musela to uz davno riesit a nie cakat do 4 rokov dietata...

charlie1980
30. dec 2015

@lilly0812 Tak to je pre mna viac ako neuveritelne.

libka1
30. dec 2015

@lilly0812 aha, tak opatruj ty niekomu za tych 200 🙄

lilly0812
autor
30. dec 2015

@mima4 telku jednak ani nepozeram, kto ma furt sediet pri nej. V noci ze mam byt doma az idem k malemu ked sa zobudi. Vsak uz som aj mala 2 krat niekam nastupit no akurat ma zahriakli co ja chcem ist kam robit pritom si mam najst robotu. Ja uz sa c nich nevyznam

lilly0812
autor
30. dec 2015

@charlie1980 never ale spis sa mi po 3 rokoch vratil ako uzavrety, preslo to nemeckym sudom, nic nezistili

mima4
30. dec 2015

@lilly0812 nie su tvoji rodicia manipulatori?
lebo podla mna to ze vyvijas nejaku aktivitu, chces veci menit , je super

lilly0812
autor
30. dec 2015

@loginexistuje nemyslim, ze by to slo. Syn si vyzaduje nonstop starostlivost, nie je mozne sa pri nom sustredit na inu cinnost. Inak ja necakam, do skolky sa snazim syna dostat uz druhy rok. Na mestskom urade som uz bola, odtial ma vratili na urad prace. Pochodila som urady hore dole. Neocakavam, ze mi pomozu. Isto nie som len ja v takejto situacii, nemozu pomoct kazdemu.

pribinak
30. dec 2015

@lilly0812 preco mas stale tu istu?

pribinak
30. dec 2015

@lilly0812 ty byvas priamo v povazskej bystrici?

lilly0812
autor
30. dec 2015

@pribinak ako som hovorila, nezoberu od inej doktorky.

lilly0812
autor
30. dec 2015

@pribinak ano priamo v pb

pribinak
30. dec 2015

@lilly0812 tomu neverim, mam kamosku v povazskej, ty si z povazskej vsak?

lilly0812
autor
30. dec 2015

@charlie1980 riesila som to cez nich 3 roky, nic nevymohli

lilly0812
autor
30. dec 2015

@pribinak priamo z Povazskej som. Pediatricku som chcela zmenit este ked mal maly rok a nebolo to mozne

loginexistuje
30. dec 2015

@lilly0812 no pokial syn vyzaduje taku starostlivost tak mas narok na predlzeny RP zo zdravotnych dovodov .. chodte k neurologovi pedopsychiatrovi nech ti vypise spravy a podaj znovu ziadost o predlzenie RP ak neschvalia odvolaj sa na to musia schvalit...

Proste ty si to musis obehat ... lekarov posudky odniest na UPSVAR... inak to nejde .. ja mam tiez syna s ADHD a aj s inymi diagnozami este k tomu tiez som mala predlzeny RP robila som popri tom z domu ... tiez to bolo a je s nim narocne ... berie aj viacero liekov .. ale treba hladat cesty ja som nemala ziadnu podporu rodicov ani pomoc za posledne roky /5 a viac/ manzel mal a ma narocnu pracu .. proste treba hladat ... co by sa dalo a nielen dovody preco a co sa neda....