Existuje príspevok pre slobodné mamičky?
Zdravim. Mala by som otazku na slobodné mamičky. Žienky existuje u nas nejaky prispevok ? Buduci mesiac sa stahujeme s deťmi do podnájmu. Ešte poberám rodičovský a väčšia dcérka ide do škôlky. Otec deti platí vyživné určené súdom. Okrem toho extra záujem nemá, čo mi vôbec nevadí, nemá právo chválabohu na nič, ale to je teraz jedno. Len ma zaujíma či je niečo čo sa by sa dalo žiadať ? Rodičovský budem mať ešte rok menšia dcérka bude mať 2 roky. Tak ak niekto niečo vie poradiť tak budem vďačna🙂
Tak máš rodičovský, predpokladám, že aj prídavky na deti, výživné tiež. Mladšia pôjde o rok tiež do škôlky a ty do práce. Existuje ešte pomoc v hmotnej núdzi ak to, čo máš teraz nestačí a nevieš z toho vyžiť.
@anonym_491333 Poberá od štátu rodičák a prídavky na dve deti, od exa zasa poberá výživné. Vysoko tým presahuje nárok na hmotnú núdzu. Môže však ísť pracovať, očividne to neskúšala ani pred pôrodom, keďže má nižší rodičák, tak to môže skúsiť teraz. Prípadne sa môže uskromniť a neísť bývať do drahého komerčného podnájmu, ale k rodine, či do azylového domu.
@anonym_491333 Poberá od štátu rodičák a prídavky na dve deti, od exa zasa poberá výživné. Vysoko tým presahuje nárok na hmotnú núdzu. Môže však ísť pracovať, očividne to neskúšala ani pred pôrodom, keďže má nižší rodičák, tak to môže skúsiť teraz. Prípadne sa môže uskromniť a neísť bývať do drahého komerčného podnájmu, ale k rodine, či do azylového domu.
@anonym_0d195f Áno, tiež si myslím, že práca jej voňať moc nebude.
@anonym_0d195f prosím? Ako môžte súdiť keď nič nevite? Pracovala som od 16r. až do 27r až do materskej.... byváme s deťmi u rodičov aktualne áno. Ale nebudem sa tu s nimi tlaciť do nekonečna keď mam šancu a možnosť odísť. Tak isto som pracovala z domu kým sme s mužom boli spolu. A tak isto budem keď sa zabívame už "v našom"...takže pred tym jak sudite skusti sa najorv pytať!!
@anonym_0d195f Áno, tiež si myslím, že práca jej voňať moc nebude.
@anonym_491333 ja nie som ty 😉✌🏻
@anonym_491333 ja nie som ty 😉✌🏻
@anonym_autor To nie si, to máš pravdu 🙂 Ja sa o seba viem postarať sama a nepýtam sa na to, čo môžem ešte dostať od štátu ;)
@anonym_autor To nie si, to máš pravdu 🙂 Ja sa o seba viem postarať sama a nepýtam sa na to, čo môžem ešte dostať od štátu ;)
@anonym_491333 chválabohu, súdiť niekoho len preto lebo sa spýta či ma šancu/možnosť získať niečo do plusu pre deti je dosť úbohé ...keď nie som Lakatošová
@anonym_autor Nemáš nárok na príspevok od štátu
@anonym_491333 ak si slobodná matka tak duplom by si nemala byť takáto ...
@anonym_491333 chválabohu, súdiť niekoho len preto lebo sa spýta či ma šancu/možnosť získať niečo do plusu pre deti je dosť úbohé ...keď nie som Lakatošová
@anonym_autor Do plusu im máš dať ty a nie štát.
@anonym_autor Nie som slobodná matka.
@anonym_autor Do plusu im máš dať ty a nie štát.
@anonym_491333 odo mňa majú všetko čo treba aj netreba..😊 nemyslím si že keď rodič chce pre dieťa niečo len do plusu je zlé alebo by bol ten rodič zlý rodič..keď už vie štát pomáhať Ukraincom alebo rómom tak hádám by mal pomôcť vprovom rade slušným obyvateľom...
@anonym_autor Nie som slobodná matka.
@anonym_491333 tak radšej nehovor nič😃 raz pochopiš keď budeš v takej situacii.(neprajem to nikomu)
@anonym_491333 odo mňa majú všetko čo treba aj netreba..😊 nemyslím si že keď rodič chce pre dieťa niečo len do plusu je zlé alebo by bol ten rodič zlý rodič..keď už vie štát pomáhať Ukraincom alebo rómom tak hádám by mal pomôcť vprovom rade slušným obyvateľom...
@anonym_autor Ty ale nežiješ na hranici chudoby, aby ti štát pomáhal. Jednoducho na žiadnu inú dávku nárok nemáš, takže budeš musieť do práce.
@anonym_autor Ty ale nežiješ na hranici chudoby, aby ti štát pomáhal. Jednoducho na žiadnu inú dávku nárok nemáš, takže budeš musieť do práce.
@anonym_491333 ani oni a predsa majú viac než hocikto iny 😃 a ja som písala s jedným slovom že mne bude vadiť robiť? 😃 ja mám svoju prácu rada ..keby mi práca smrdi tak zostanem s ex prti ktorom by som nemusela robiť a pohodlne by som žila ..ale radšej som si vybrala svoju vnutornú pohodu než robiť domácu slúžku
Ahoj momentalne v tejto situacii v akej si nemas narok na ziadny prispevok od statu. Nic take momentalne na Slovensku neexistuje a myslim, ze sni neexistovalo nic vyslovene pre slobodne alebo rozvedene mamicky.
Ak by si po skonceni rodicovskej dovolenky nepracovala, budes mat narok na davku v hmotnej nudzi, ak tvoj prijem (zapocitava sa aj vyzivne ako prijem) nebude vyssi ako suma hmotnej nudze na ktoru by si mala narok ak by si nepracovala.
@anonym_491333 uz bud ticho lena nikto na tvoje vyplakavnie nie je zvedavy!
Máš nárok na rodicak, výživné a hľadanie si práce. Nič ako príspevok pre slobodné matky ani Rómov nie je, oni len vedia využiť ostatné príspevky.
@anonym_491333 uz bud ticho lena nikto na tvoje vyplakavnie nie je zvedavy!
@anonym_2b1587 Ja vyplakávam? To skôr autorka.
Ahoj momentalne v tejto situacii v akej si nemas narok na ziadny prispevok od statu. Nic take momentalne na Slovensku neexistuje a myslim, ze sni neexistovalo nic vyslovene pre slobodne alebo rozvedene mamicky.
Ak by si po skonceni rodicovskej dovolenky nepracovala, budes mat narok na davku v hmotnej nudzi, ak tvoj prijem (zapocitava sa aj vyzivne ako prijem) nebude vyssi ako suma hmotnej nudze na ktoru by si mala narok ak by si nepracovala.
@anonym_aed787 pracovať opäť budem teraz jak dcérka nastúpi do škôlky..ex žial zrazu staril záujem o deti vyplatí výživné a tam to zhaslo..
@anonym_2b1587 Ja vyplakávam? To skôr autorka.
@anonym_491333 ja mevyplakavám 😃 ja som sa len spýtala či je šanca získať niečo od štátu do plusu..😃 ty tu zo seba robíš trubku..nie ja 🙃
@anonym_autor je tu skupina slobodne mamicky
@anonym_aed787 pracovať opäť budem teraz jak dcérka nastúpi do škôlky..ex žial zrazu staril záujem o deti vyplatí výživné a tam to zhaslo..
@anonym_autor to je fajn ze mas pracu po rodicaku, zial v momentalnej situacii neexitustuje nic do plusu, co by si mohla ziadat. Musis si poradit len s tym co mas, pripadne si najst este nejaku brigadu na par hodin, privyrobit si, ak mas s kym nechat deti. Drzim palce.
@anonym_autor a tieto extremy tu si nevsimaj, tu je strasne vela zien takto nastavenych, ze sa clovek len opyta a hned je zvozeny pod ciernu zem🙂
@anonym_0d195f prosím? Ako môžte súdiť keď nič nevite? Pracovala som od 16r. až do 27r až do materskej.... byváme s deťmi u rodičov aktualne áno. Ale nebudem sa tu s nimi tlaciť do nekonečna keď mam šancu a možnosť odísť. Tak isto som pracovala z domu kým sme s mužom boli spolu. A tak isto budem keď sa zabívame už "v našom"...takže pred tym jak sudite skusti sa najorv pytať!!
@anonym_autor Ja bez rypania. Len ma to zaujíma.. To fakt sa našiel niekto, kto prenajme byt slobodnej matke s dvomi deťmi? Ci je to niekto známy tvoj?
@anonym_autor Ja bez rypania. Len ma to zaujíma.. To fakt sa našiel niekto, kto prenajme byt slobodnej matke s dvomi deťmi? Ci je to niekto známy tvoj?
@anonym_51200c bežne bývaju rodiny v nájme...alebo to že niekto zostal sám na deti je automaticky na hovno človek a nemôže mať nič? Žiadný známi ..položila som kauciu mam dokaldy že nájom viem platiť ..tak aký je problém?
Teda, nechapem preco ides do toho najmu uz teraz kym si na rodicaku a chcela by si prispevok pre slobodnu mamicku?
Preco nejdes o rok, ked uz budes aj robit a zatial u rodicov ked ta moznost je?
@anonym_autor ty nie si slobodná matka. Slobodná matka je matka dieťaťa, ktoré nemá otca
@anonym_491333 ja mevyplakavám 😃 ja som sa len spýtala či je šanca získať niečo od štátu do plusu..😃 ty tu zo seba robíš trubku..nie ja 🙃
@anonym_autor a deťom otec zomrel alebo ako, že chceš dostavať niečo od štátu. Veď otca stále majú, tak pýtaj od neho
@anonym_autor ty nie si slobodná matka. Slobodná matka je matka dieťaťa, ktoré nemá otca
@anonym_75915f tak toto je genialne 🤣🤣🤣🤣🤣

Tak máš rodičovský, predpokladám, že aj prídavky na deti, výživné tiež. Mladšia pôjde o rok tiež do škôlky a ty do práce. Existuje ešte pomoc v hmotnej núdzi ak to, čo máš teraz nestačí a nevieš z toho vyžiť.