icon

Existuje príspevok pre slobodné mamičky?

Včera o 11:25

Zdravim. Mala by som otazku na slobodné mamičky. Žienky existuje u nas nejaky prispevok ? Buduci mesiac sa stahujeme s deťmi do podnájmu. Ešte poberám rodičovský a väčšia dcérka ide do škôlky. Otec deti platí vyživné určené súdom. Okrem toho extra záujem nemá, čo mi vôbec nevadí, nemá právo chválabohu na nič, ale to je teraz jedno. Len ma zaujíma či je niečo čo sa by sa dalo žiadať ? Rodičovský budem mať ešte rok menšia dcérka bude mať 2 roky. Tak ak niekto niečo vie poradiť tak budem vďačna🙂

zojanka
Včera o 12:52

@anonym_autor Máš nárok na rodičovský príspevok 500€ (ak tvrdíš, že si pracovala), prídavok na deti 120€ a výživné na deti. Nieje žadny príspevok pre "slobodné matky".

anonym_6a168b
Včera o 12:53

@anonym_autor preco by ti stat mal vyplacat este nieco naviac kvoli tomu ze ty si si vybrala za otca deti muza ktoreho uz nechces ako partnera

sasa1310
Včera o 12:54
@anonym_autor

@anonym_491333 odo mňa majú všetko čo treba aj netreba..😊 nemyslím si že keď rodič chce pre dieťa niečo len do plusu je zlé alebo by bol ten rodič zlý rodič..keď už vie štát pomáhať Ukraincom alebo rómom tak hádám by mal pomôcť vprovom rade slušným obyvateľom...

@anonym_autor ty musíš byť dobrá chudera a sedlaňa, keď máš potrebu svoju situáciu porovnávať s ukrajincami alebo s rómami. A pritom si si len zle vybrala partnera. Madam sa rozviedla, tak teraz nech sa štát stará. Už som asi čítala všetko

anonym_4615c5
Včera o 13:02
@anonym_autor

@anonym_0d195f prosím? Ako môžte súdiť keď nič nevite? Pracovala som od 16r. až do 27r až do materskej.... byváme s deťmi u rodičov aktualne áno. Ale nebudem sa tu s nimi tlaciť do nekonečna keď mam šancu a možnosť odísť. Tak isto som pracovala z domu kým sme s mužom boli spolu. A tak isto budem keď sa zabívame už "v našom"...takže pred tym jak sudite skusti sa najorv pytať!!

@anonym_autor tak potom nie si slobodná mamička, keď si rozvedená

autor
Včera o 13:03
@sasa1310

@anonym_autor ty musíš byť dobrá chudera a sedlaňa, keď máš potrebu svoju situáciu porovnávať s ukrajincami alebo s rómami. A pritom si si len zle vybrala partnera. Madam sa rozviedla, tak teraz nech sa štát stará. Už som asi čítala všetko

@sasa1310 chudera si jedine ty že máš potrebu sa takto vyjadrovať..

anonym_42d0dc
Včera o 13:04
@anonym_75915f

@anonym_autor ty nie si slobodná matka. Slobodná matka je matka dieťaťa, ktoré nemá otca

@anonym_75915f pises bludy, slovenska legislativa pojem slobodna matka nepozna, pouziva sa osamely rodic, to je rodic, ktory preukazatelne zije sam, co teoreticky bude autorka, ked sa odstahuje od rodicov

autor
Včera o 13:07
@anonym_42d0dc

@anonym_75915f pises bludy, slovenska legislativa pojem slobodna matka nepozna, pouziva sa osamely rodic, to je rodic, ktory preukazatelne zije sam, co teoreticky bude autorka, ked sa odstahuje od rodicov

@anonym_42d0dc tak som slobodná a matka ..nikdy som ešte nepočula že len vdova je slovodná matka..každá čo nie je s otcom deti tak ich voláme slobodne matky 🤷‍♀️ za takéto slovička niekoho chytať je mega..😅

anonym_85537f
Včera o 13:08
@sasa1310

@sasa1310 Bez kopnutia do Ukrajincov to nejde🙄 Oni maju "len "vojnu, ale co ma povedat chudera autorka, ked sa stala tragedia- odstahovala sa od muza. Ratujte ju🙄

anonym_4615c5
Včera o 13:12
@sasa1310

@anonym_au
@sasa1310 pretože sa možno doteraz o všetko staral niekto iný. Tak sa "musí"predsa aj potom

anonym_75915f
Včera o 13:13
@anonym_autor

@anonym_75915f tak toto je genialne 🤣🤣🤣🤣🤣

@anonym_autor áno je to geniálne. Tvoje deti otca majú, tak pýtaj peniaze od neho. Slobodná matka, otca dieťaťa nemá, tak nemá od koho pýtať, nemá od nikoho výživné

anonym_75915f
Včera o 13:14
@anonym_autor

@anonym_42d0dc tak som slobodná a matka ..nikdy som ešte nepočula že len vdova je slovodná matka..každá čo nie je s otcom deti tak ich voláme slobodne matky 🤷‍♀️ za takéto slovička niekoho chytať je mega..😅

@anonym_autor nie vdova. Ty nepoznáš iné matky? Matka, ktorá od tehotenstva je na všetko sama, na tie si zabudla? Matka, ktorá napr. nevie s kým to má, znásilnená a pod., ktorá nikoho neuviedla v rodnom liste

doriiis
Včera o 13:17

Nie nemáš už nárok na nič iné. Ešte keď sa zamestnas, tak daňový bonus na deti. To je všetko

anonym_4615c5
Včera o 13:24
@anonym_42d0dc

@anonym_42d0dc nepíše nezmysly. Doteraz žili spolu, vychovávali deti - spolu. To, že sa rozviedli a po ňom nevedia spolu vychádzať.. "nemá záujem" má väčšinou dva názory. Je problém autorky a jej manžela. Osamelý rodič preto lebo je na výchovu sám.. Neviem čo je na tom nepochopiteľné

anonym_b17a36
Včera o 13:26

Ty nemáš status slobodnej matky. Tvoje deti majú otca, ktorý ti posiela výživné. Plus máš rodičov, ktorí ti pomáhajú. Nie si teda ani osamelá. Slobodná sa nechápe ako stav slobodná/ vydatá. Matiek žijúcich bez otcov detí je veľa. To, že niekomu nevyšiel vzťah ešte neznamená, že mu bude štát vyplácať dávky. Moje dieťa šlo do škôlky, keď malo 2 roky a 4 mesiace a ja do práce. Tiež môžeš dať menšiu do zariadenia a pracovať. Ak ti stúpnu výdavky na dieťa skrz škôlku, či jasle, požiadaj o vyššie výživné. A hľadaj prácu.

anonym_e31420
Včera o 13:27

No vies, ta okradacka od stat nazyvana konsolidacia a ludia su uz alergicki na vsetkych, co chcu sediet doma a pytat este viac od statu. Lebo vedia, ze to zaplatia ti, co chodia do prace. Pracujuca matka s detmi nie je horsia od nepracujucej. AJ ona by chcela byt viac s detmi, ale musi chodit do prace, lebo nechce zit z ruky do huby. Ukrajinci za tvoj zivot nemozu, nemyslim, ze by ich stat nejak podporoval, mozno eu a s romami by si zivot v osade asi nemenila.

michaela220419
Včera o 13:29
@anonym_autor

@anonym_autor chceš príspevok pre slobodné matky. Tak Ti len bolo vysvetlené, že Ty nie si slobodná matka. Nie je treba hneď útočiť na ostatné

natalka13
Včera o 13:30

"nemá právo chválabohu na nič,"
A toto ti kto nakukal?
Ma sudom zakaz stykat sa s detmi?

anonym_c6fc96
Včera o 13:34

Od miestneho uradu vieš žiadať jednorazovú finančnú pomoc, býva to zväčša 100 eur. Ešte tuším bola nejaká možnosť, ze ked si neuplatňujes daňový bonus (si nepracujúca), tak vieš požiadať o ulavu na stravnom v škôlke. Popytaj sa na miestnom urade

anonym_dc8dea
Včera o 13:44

@anonym_autor keby existoval príspevok pre slobodné mamičky, nikto by sa nevydával a tí čo sú zobrazí, by sa kvôli nemu začali rozvádzať 🙂
Bolo by to dosť nespravodlivé mať takýto príspevok. Rovnako ako som nepochopila poberanie tehotenského príspevku,aký má zmysel

anonym_00347a
Včera o 13:47
@anonym_491333

@anonym_autor To nie si, to máš pravdu 🙂 Ja sa o seba viem postarať sama a nepýtam sa na to, čo môžem ešte dostať od štátu ;)

@anonym_491333 a preco by sa nemohla opytat, ci nema na nieco narok. X ludia sa na vselico pyta po roznych instituciach.
@autor Nie, nemas... Ked sa zamestnas, spytaj sa zamestnavatela alebo si pozri u vas na webe, ci je nieco take u vas ako volno pre slobodneho rodica, niektore firmy to ponukaju, len to musis zdokladovat a cxa 4x do roka ro vies vyuzit. A pozri si potom aj ine benefity, ktore by si vedela vyuzit a mat to trosku skompenzovane. Viem, ze zatial pre skolkarov plati ocr, ked je skolka zatvorena ( mna to minulo, ale viem, ze kolegyne to vyuzivaju cez prazdniny).

michaela220419
Včera o 13:55
@anonym_00347a

@anonym_491333 a preco by sa nemohla opytat, ci nema na nieco narok. X ludia sa na vselico pyta po roznych instituciach.
@autor Nie, nemas... Ked sa zamestnas, spytaj sa zamestnavatela alebo si pozri u vas na webe, ci je nieco take u vas ako volno pre slobodneho rodica, niektore firmy to ponukaju, len to musis zdokladovat a cxa 4x do roka ro vies vyuzit. A pozri si potom aj ine benefity, ktore by si vedela vyuzit a mat to trosku skompenzovane. Viem, ze zatial pre skolkarov plati ocr, ked je skolka zatvorena ( mna to minulo, ale viem, ze kolegyne to vyuzivaju cez prazdniny).

@anonym_00347a aj keď to v práci majú - ona nie je právne osamelý rodič.

natalka13
Včera o 13:58
@anonym_00347a

@anonym_00347a ona nechce volno v praci, chce prispevok financny od statu.

autor
Včera o 14:10
@anonym_85537f

@sasa1310 Bez kopnutia do Ukrajincov to nejde🙄 Oni maju "len "vojnu, ale co ma povedat chudera autorka, ked sa stala tragedia- odstahovala sa od muza. Ratujte ju🙄

@anonym_85537f hej obrovsku vojnu 😃 poznam dost ukraincov aby som vedela ze nic sa tam uz nedeje ani nic extra nedialo max ten prvy mesiac 😃

anonym_6a168b
Včera o 14:14
@anonym_autor

@anonym_85537f hej obrovsku vojnu 😃 poznam dost ukraincov aby som vedela ze nic sa tam uz nedeje ani nic extra nedialo max ten prvy mesiac 😃

@anonym_autor to si sa vyfarbila takymto komentarom🤮...civilisti stale zomieraju, denne im hrozi smrt

anonym_4ad8be
Včera o 14:17

Tieto premotivované drzé samoživiteľky v poslednom čase jak keby z lietadla zhadzovali ...
To jak nový nejaký TITUL.

sense
Včera o 14:23

Neexistuje taký príspevok a hmotná núdza ti nevyjde, keďže máš rodicak, prídavky aj vyzivne

natalka13
Včera o 14:33
@anonym_autor

@anonym_autor boze ty si ale hlupa 🐄

sasa1310
Včera o 15:45
@anonym_autor

@sasa1310 chudera si jedine ty že máš potrebu sa takto vyjadrovať..

@anonym_autor no ja sa neprirovnávam k vojnovým utečencom a analfabetom ako ty.

anonym_85537f
Včera o 15:46
@anonym_autor

@anonym_autor Hej. Ja viem. "Uplne normalny zivot", ze? Kde uz som to pocula🤔
Boze chudence tvoje deti. Snad nebudu dute po tebe.