Extistuje príplatok k prídavku na dieťa?
Ahojte, našla som na internete, že existuje tento príspevok, keď sa na dieťa neuplatňuje daňový bonus. Samozrejme 1 úradníčka o tom nikdy nepočula, ďalšia že na to majú nárok iba ak sú rodičia na dôchodku. Poberáte ho niekto? Aké su naozaj podmienky na jeho vyplatenie?
@evittam dieta je zverene sudom mne, ja nepracujem cize ak spravne chapem narok mam
@veronikastrickova mas narok na priplatok ak: si na starobnom alebo invalidnom dochodku + si nezamestnana + nepoberas danovy bonus + poberas pridavky na dieta. 🙂 Ak nesplnas vsetky tieto veci, nemas nan narok. 🙂
Nie som invalid, ale teda naozaj kazdy o tomto pisal inak aj mi hovorili rozny ludia rozne informacie.
@andula09 ale pravda kazda korun navyse sa zide, ked som sama s dietatom
@veronikastrickova aj ja som sama. Preto viem ze nemas narok na nic. Jedine dlhsia materska a upravu pracovneho casu v zamestnani. Štát slobodne matky "nepozna", preto si mas ziadat vyzivne od otca na dieta a do jeho troch rokov aj na seba. Bohužiaľ ☹
@nikenzi v praci mi neupravia pracovny cas a mam zdravotne problemy
nielen ze miera poklesu schopnosti vykonavat zarobkovu cinnost musi byt nad 70% ale ten clovk nesmie pracovat, su totiz invalidi ktory pracuju a tym padom si.mozu uplatnit danovy bonus... takze narok mas ak si ID na 70% alebo starobny dochodca A zaroven nepracujes...... to ze si nezamestnana neznamena ze robit nemozes,tym padom si mozes danovy bonus uplatnit ak sa zamestnas
@nikenzi uz mam vsetko vyzistene, niesom invalid, v tomto sa informacie na urade rozchadzali 🙂
@veronikastrickova nie je podmienka len plny ID moze byt aj starobny dochodok alebo opatrovatelsky + podmienka nemozes pracovat. Ked si pozries ziaadost tam pekne vidiet moznosti pre opravnenu osobu.
@9lf9 ja uz to mam davno zistene, staci sa pozriet hire na datum prispevku 🙂 ale nemazem tuto diskusiu iba kvoli tomu, ze niekomu to moze pomoct, kedze kolko uradnikov-tolko nazorov nan

@veronikastrickova
https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod...