Hasič na materskej dovolenke
Ahojte , mam 2rocneho syna, som s nim na rodicovskej. Zavolali ma do prace, muz by chcel ist na matersku. Problem je, že je hasic a na personalnom mu povedali, ze nema narok. Prosim je tu niekto, kto ma muža hasica, policajta, vojaka a ten bol/je na materskej? Je to vobec mozne? Zakon je podla mna dost nejednoznacny.
@evittam logicky som myslela že nemôže pracovať na tú dohodu, z ktorej bude čerpať MD. Samozrejme že na inú dohodu pracovať môže.... A o tých dňoch som písala v tom zmysle, že sú jednou z podmienok...zase nemusíme sa tu ťahať za slovíčka.
Ako polroka tu nik nevie poradiť vo fóre, a ked niečo napíšem v dobrom zmysle, tak hned treba riešiť...
11)
Policajt alebo profesionálny vojak, ktorý prevzal dieťa do osobnej starostlivosti, je
a)
otec dieťaťa, ak matka dieťaťa zomrela,
b)
otec dieťaťa, ak sa podľa lekárskeho posudku matka o dieťa nemôže starať alebo nesmie starať pre svoj nepriaznivý zdravotný stav, ktorý trvá najmenej jeden mesiac, a ak matka nepoberá materské alebo rodičovský príspevok s výnimkou, keď dieťa bolo zverené matke rozhodnutím súdu,
c)
manžel matky dieťaťa, ak sa matka podľa lekárskeho posudku o dieťa nemôže starať alebo nesmie starať pre svoj nepriaznivý zdravotný stav, ktorý trvá najmenej jeden mesiac, a ak matka nepoberá materské alebo rodičovský príspevok,
d)
policajt alebo profesionálny vojak, ak sa osobne stará o dieťa na základe rozhodnutia príslušného orgánu o zverení dieťaťa do osobnej starostlivosti druhého rodiča.

@lenka9g ak pôjde na MD z dohody, tak pracovať na dohodu ďalej nemôže, ale môže chodiť stále do práce ako policajt