Je materská dovolenka príliš krátka?
Idem si vyliat srdce. Je to nefer, ze materska je len 6 mesiacov a potom hop na rodicak alebo do prace. Je to nefer. Ved to babo je prvych 6 mesiacov len babo nic sa s nim neda. Ked ma pol roka uz zacina viac vnimat, da sa s nim hrat. Chcem s nou zostat este doma, ale neda sa. To mame stastie ze je u nas materska aspon 6 mesiacov. Ach, placem, je mi smutno.
@svetlonos dobre sa vydať, aby si mohla ostať doma s dieťaťom? To si podľa teba partnera a otca dieťaťa treba hľadať podľa peňazí? V prvom rade si na dieťa treba našetriť a premyslieť spolu s partnerom kedy je vhodná doba (v niektorých prípadoch nikdy)… dnes je dieťa drahá záležitosť a bohužiaľ, zmýšľanie niektorých žien (a mužov) je na bode mrazu, keď idem robiť dieta s nulovými úsporami na účte.
No... sme na tretej strane a autorka nič. Prosím, ako by to, podľa teba bolo fér? ˇKeby si mala nejakú moc zmeniť to, ako by si to spravila?
@rusalinka do 25r zivota dieta materska a po uspesnom ukonceni vs a porode vnucat by sa zaviedla babickovska dovolenka a potom dochodok 😂😂😂
@prasiatko30 Ale babickovska dovolenka by patrila iba babkam od mami 😃. Svokra ako babka by narok nemala, lebo svokry su zleeee ako pisu nevesticky o svojich svokrach.
@nicoletta98
mala som dat uvidzovky? Teoreticky mas pravdu ake nie sú všetci dokonalí. A perfektný zivot perfeknych ľudí na celej planéte je nereálny.
Život to mnohokrat zariadi uplne inak. Nemyslela som to vyslovene tak, ze hľadám bohatého muza ktorý má zabezpečí. Ake vydať sa do usa, zit tam a mat deti je o niečo ina kapitola - aspom pre mna.
A áno - partner má spĺňať určite požiadavky. Nepôjdem hr do vzťahu, pokial nie je schopny zarobit peniaze. Nehovorím o miliónoch a kreditke pre mna ale o zodpovednom prístupe k životu, rodine. Preto som napísala, že by som v usa za ich podmienok dieta nemala.
To "dobre sa vydat" a áno teda byť doma s detmi - som myslela v dobrom a úsmevné, lebo je aj zopár takých príbehov 🙂 Ale nie bez lásky, len koli financiám.
@maciatkoe samozrejme - svokry by sa zatvarali povinne do starobinca po odovzdani klucov od baraku a vkladnej knizky - o tom ani nepochybuj - najlepsie by bolo keby to bolo uzakonene hned a zaraz
@prasiatko30 alebo humanne utracane na druhy den po sobasi svojho syna🙄
@viestta 🦙🦙🏋️🏋️

nefer? akoze vela veci mi vadi na SR, ale matky mozu byt doma do 3 rokov veku dietata a maju za to financny obnos, co je nefer?