icon

Je možné ostať na rodičovskom s tým, že by muž prešiel na materskú?

denver36
16. feb 2026

Keď si vyčeprem matersku dovolenku - budem na rodičovskom. Je možné ostať na rodičovskom s tým že by muž prešiel na matersku? S tým istým jedným dieťaťom.

Strana
z2
luliu
18. feb 2026
@saxana000

Aby sa vyhla plateniu zdravotky a mali este nejake peniaze do rozpoctu napriklad..teraz maju pravdepodobne muzovu vyplatu danovy bonus rodicak a pridavky.ked prejde muz na matersku budu minus rodicak minus danovy bonus a minus odvody do zdravotky.. co moze byt tak 700e a to je uz v niektorych rodinach existencny problem ak je zamestnavatel aspon trochu ludsky tak ju v pohode na toho pol roka prepusti a ona zatial moze vybrat podporu pokial splna podmienky a nemusi si platit zdravotne.po skonceni podpory moze ist naspat na rodicovsku a po skonceni rodicovskej na novu zmluvu do prace..

@saxana000 neviem kto normálny by dával výpoveď kvôli pár mesiacom 🙄

oskvarka
18. feb 2026
@tini27

@oskvarka áno, môžeš… zo svojej tpp zmluvy som na rodičovskej a mimo toho mám dohody o prac.pomere, nejaký čas som mala dohodu dokonca aj u toho istého zamestnávateľa.

@tini27 ja chápem teóriu že to možné je nechápem ale prečo je to nelogické podľa mňa ..

oskvarka
18. feb 2026
@anonym_0404e2

@saxana000 prečo by mala dávať výpoveď a ísť na podporu? Ona sa na to pýta? Nechápem čo tu ty a
@oskvarka splietate. Ona môže byť normálne doma, len si musí zaplatiť ZP, nič viac.

@anonym_0404e2 nerozumiem prečo sa potrebuješ vyvyšovať. Nemohli by sme len normálne diskutovať a nepoužívať emotívne výrazy? Ona nepíše že musí ale môže čerpať podporu ak by chcela, veď je to zaujímavá informácia. Nik "nesplieta" a ani sa nevyjadruje k tomu "o čom nič nevie". Mýliť sa je ľudské 😉.

saxana000
18. feb 2026
@luliu

@saxana000 neviem kto normálny by dával výpoveď kvôli pár mesiacom 🙄

@luliu skus par mesiacov nezaplatit najom alebo hypoteku lebo ti tie peniaze proste budu par mesiacov v prijme chybat.naozaj poznam rodiny ktore to potrebovali takto vyriesit a ta moznost tu je.. diskusiu si mozno raz precita aj niekto komu ta informacia pomoze. Nic viac za tym nehladaj..

luliu
18. feb 2026
@saxana000

@luliu skus par mesiacov nezaplatit najom alebo hypoteku lebo ti tie peniaze proste budu par mesiacov v prijme chybat.naozaj poznam rodiny ktore to potrebovali takto vyriesit a ta moznost tu je.. diskusiu si mozno raz precita aj niekto komu ta informacia pomoze. Nic viac za tym nehladaj..

@saxana000 nemyslím si, že rodičia v tebou popisovanej situácii chcú zostať spolu doma s jedným dieťaťom 😉

Strana
z2