Koniec rodičovskej dovolenky a úrad prace
6.2 2014 mi konci rodicovska dovolenka,pracu uz nemam lebo pocas rodicovskej dovolenky sa firma zrusila,tak sa musim prihlasit na urad prace-na socialku.Podporu nedostanem aspon muz pracuje.Ak by som otehotnela dostanem neake korunky ,ci nie.
Ahojte, prosim Vas, zase raz o radu. 21.maja ma mala 3 rocky, teda mi aj konci RD. 22.5 budem cerpat dovenku a dostanem vypoved, nakolko nemaju pre mna volne pracovne miesto. Moja otazka - je ok ak bude vypoved podla paragr. 60? Lebo z org. dovodov je asi paragr. 63. Nic nepokaxim, ak podpisem paragr.60.
A este jednu...na vyplatnej paske mam zostatok 39,5 dni dovolenky, no na personalnom mi povedali, ze narok mam na 14,5 dni. 14,5 som mala zostatok z roku2011. iete mi povedat, ci je to dobre vypocitane? ked som po ukonceni prvej RD nastupila do prace 1.10.2010 a od 1.4.2011 som isla na PN (rizikove teh.), od 25.aprila nastup na MD, 21.5 som rodila, na RD som este stale. Velmi pekne dakujem za Vasu pomoc.
Velka vdaka Ti.
@zalka ahoj Zalka, dnes som volala na personalne a chceli by mi dat ukoncenie PP dohodou podla paragr. 60 bez paragr.63 s tym, ze v dohode bude uvedene, ze zamestnanec ma narok na 5 (mozno aj 6) mesacnu odmenu. Cize odstupne by som dostala, iba by sa to volalo odmena. Moze to byt? A vedia mi dat dovolenku aj ukoncenie Pp aj 31.maja, napriek tomu, ze je to uz sobota. Moze byt, ci?
Dakujem
@zalka chcela by som ta poprosit o radu ako vypisat pre SP vymeriavaci zaklad, do 28.4. som bola na RD a na 29.-30.4. som nastupila do prace a k 30.4 aj skoncila pracovný pomer. Preplatili mi 20 dni dovolenky takze za tie odrobene 2 dni som mala Hrubý zdanitelny prijem=420,42 a VZ na platenie PN je 268,32 (podla mzdoveho listu). A prislo do firmy ze maju poslat na Socialku pravdepodobny VZ....Aky tam mam vypisat aby som nieco nepoklaslala.... Dakujem velmi pekne
@zalka to som len vycitala z mzdoveho listu v tej kolonke VZ na platenie PN bola tato suma.... v podstate na tom potvrdeni mame vypisat len časť 7, pravdepodobny VZ a nevedela som aku sumu tam mam napisat, ked tato suma je uz aj s tou preplatenou dovolenkou ... 😒 aby som to nepokazila nejako
Mamičky chcem sa opýtat ale neviem či to sem patrí,tento mesiac bude mat malý 3r.tým padom mi konči RP dostanem ho ešte aj budúci mesiac alebo už nie?dakujem za odpoved.
@zalka
Ahoj, prosim Ta vidim, ze tu radis vsetkym babam tak sa Ta chcem spytat na radu aj ked to ma cas , ale aby som ja bola v obraze keby nahodou.
Od r. 03/2009- 31/01/12 som robila v jednej firme, potom ma prehodili na druhu firmu 1.2.12 (ale zostala som u toho isteho zamestnavatela.
03.09.12 som nastupila na MD a momentalne som na RD.
Za rok 2012 mi zostalo 15,5 dovolenky a za rok 2013 6,5.
Chcem sa spytat ako spravne postuovat ak ukoncim RD a zamestnavatel nebude mat pre mna miesto- resp. sa zrusi firma?
Ci si cerpat aspon nejaku dovolenku, alebo ist hned na UP a nechat si preplatit dovolenku co je pre mna vyhodnejsie?
Dakujem velmi pekne
@nikol.l 1-2 dni čerpať .. zvyšok preplatiť ... a ešte závisí od toho kedy by končil PP .. lebo stále si na RD .. a stále máš tam aj príjem spred nástupu na MD ...
SP pri podpore skúma posledné dva roky... ak by si skončila PP teraz 30.6. tak by skúmala či od 1.7.14 -30.6.14 aký si mala hrubý plat .. a to si vtedy ešte robila ... takže len to preplatenie a čerpanie dovolenky by ti trošku zvýšilo podporu
ak by ti končil PP niekedy na jeseň bolo by to lepšie ... lebo by sa podpora rátala už len s platu pri skončení PP. teda z tých 1-2 dní a preplatenej dovolenky
@zalka dakujem velmi pekne 😉 tak to este uvidime a dozviem sa to mozno coskoro...
ale tak podla zakona mne moze dat vypoved az po skonceni RD nie?, teraz som este stale chranena?
takze urcite nepristupovat na ziadnu dohodu keby nahodou atd???
Ja , ale nepracujem asi som sa zle vyjadrila som stale doma na RD.

@zabka no veď čítaj aj ďalej, nie len prvý odsek... myslím, že je to tam pochopiteľne napísané... v skratke, ak by si bola v tej s.r.o. aj zamestnaná napr. na dohodu, tak už nie si považovaná za szčo, ale za zamestnanca.. ale musela by si mať príjem do 148 eur, potom by ťa zaevidovali