icon

Koniec rodičovskej dovolenky a úrad prace

dukokatka
17. jan 2014

6.2 2014 mi konci rodicovska dovolenka,pracu uz nemam lebo pocas rodicovskej dovolenky sa firma zrusila,tak sa musim prihlasit na urad prace-na socialku.Podporu nedostanem aspon muz pracuje.Ak by som otehotnela dostanem neake korunky ,ci nie.

zalka
1. mar 2015

@mb ak si čerpala aspon 1 den dovolenky, a tak ti preplatili dovolenku a odstupné ... tak sa bude podpora rátať z toho ..max. podpora
ak ti len preplatili dovolenku, a dali odstupné tak z toho sa neplatili odvody do SP a podporu dostaneš z platu pred MD
ak chceš max. podporu v takom prípade tak sa treba zamestnať do skončenia RD niekde s platom 55e za deň na pár dní

zalka
1. mar 2015

@eribada nie je dôležité z akého § je výpoved.
máš nárok na podporu ,,,, SP skúma posledné 2 roky ... takže tam sa ťa nijako nedotkne že si pracovala po MD č.1

eribada
1. mar 2015

@zalka ...ahoj, ďakujem za odpoveď... a ako je to z odstupným, jeho výška vzhľadom k odpr. rokom? - resp. je to na zamestnávateľovi, či áno a koľko? ...ďakujem, Erika.

zalka
1. mar 2015
mb
1. mar 2015

@evita68 bolo mi to vyplatene teraz ked som na RP

mb
1. mar 2015

@zalka bolo mi to vyplatene naraz aj odstupne aj dovolenka,ked som este na RP

quinka1
1. mar 2015

@zalka prosim Ta, ked sa zaregistrujem na UP, musim od toho isteho dna poziadat o podporu, ci mozem ziadat aj neskor, napriklad o dva mesiace?

eribada
1. mar 2015

@zalka ... ďakujem, idem preštudovať...pekný zvyšok víkendu, Erika

livia341
1. mar 2015

Poradte mi, v apríli mi konci RD a kedy sa mam ist zaevidovat na UP?v aprili ci az v maji.Posledny prispevok za april dostanem v maji? A na predlzeny rodic.prispevok.mam kedy narok? Ked dieta je neustale chore? Ake su choroby?Ďakujem.

zalka
1. mar 2015

@mb ale dovolenku si nečerpala, bola len preplatená ... pozri pásku a pozri aké odvody boli stiahnuté

@quinka1 tak o takom niečom som ešte nepočula ... nemáš dosť dni poistenia tak ich chceš nazbierať či ako?

quinka1
1. mar 2015

@zalka dni mam dost, ale ked dam ziadost teraz a budu brat vymeriavaci zaklad z dvoch rokov,tak bude nizsi ako keby brali vymeriavaci zaklad o dva mesiace... pred dvomi rokmi som mala v tomto case min. zaklad, neskor max.

zalka
1. mar 2015

@quinka1 aha nezdá sa mi že by to bolo možné ... ostan dobrovolne nezamestnaná ... alebo chod na PN ak máš nárok na platenú a až tak na UP ...

jajka68
1. mar 2015

Ahojte, skiste poradit aj mne. pred MD (nastup 9/2012) som pracovala vo firme, ktora za zrusila v 10/2013. K 1/2013 som dostala vypoved. V 10/2015 mi konci RD. Som sice teraz konatel firmy, ale chcem z nej odist, mala by som narok na podporu? ak ano, z coho?

zalka
1. mar 2015

@jajka68 no zrejme z ničoho kedže posledné dva roky si nemala žiadne poistenie .. nebola si zamestnanec a ako konateľ si za seba neplatila odvody do SP ... takže nárok na podporu podľa mňa mať nebudeš.

quinka1
1. mar 2015

@zalka dakujem za odpoved.
A moze mi trvat dobrovolne poistenie v nezamestnanosti, ked ziadam o podporu? Nemusi byt ukoncene poistenie, ze?

zalka
1. mar 2015

@quinka1 môže prečo by nemohlo bude sa skúmať ku dnu evidencie a ostatné sa budú narátavať k dalšej podpore

quinka1
1. mar 2015

@zalka Ďakujem 🙂

zalka
1. mar 2015

@quinka1 rado sa stalo

mb
2. mar 2015

@zalka neviem ake odvody presne mas na mysli..ja tym veciam vobec nerozumiem..ved uvidim potom ako to vypocitaju 🙂 aj tak dakujem

hetino
2. mar 2015

Baby a to je normalne tak,ze najskor sa zaevidujem na UP a o dva tyzdne idem na to predvolaniena UP a hnedaj vybavit sicialku a dochodkove?

zalka
2. mar 2015

@mb na páske máš napísané PvN, NP, DP, a také podobné skratky ... ak tam máš dáke sumy pri nich tak je ok ... ak nemáš tak ti len preplatili a tá suma ti nevstupuje do výpočtu podpory ...

mb
3. mar 2015

@zalka dakujem za vysvetlenie 🙂 pri vacsine mam nulu,tak mi to len preplatili.

zalka
3. mar 2015

@mb no rado sa stalo a škoda že len preplatili

kokso2007
3. mar 2015

Pekný večer, prosím o radu. Čítala som si celú 17-násť stranovú diskusiu ohľadom ukončenia PP po RD. Mám podobný prípad ako tu mnohé písali. Nie som si istá s tým ako zalka píše v jednej odpovedi, že dňom nástupu do zamestnania po ukončenej RD si začnem čerpať dovolenku, na ktorú mi vznikol nárok počas MD napr 1 deň a v ten daný deň po dohode zo zamestnávateľom dostanem aj výpoveď? Pochopila som správne?

napr. 19.3. 2015 mi končí RD a 20.3. 2015 (piatok) nastúpim do zamestnania s tým že ihneď čerpám dovolenku a zároveň aj podpíšem výpoveď. Dňa 23.3.2015 (pondelok) sa pôjdem evidovať na UP s tým že max. podpora mi bude vyrátaná, iba ak za ten 1 deň (20.3.2015) bude môj hrubý príjem min. 55 € z ktorého budú odvedené odvody do SP a ZP. Vopred ďakujem za odpoveď a ochotu.

zalka
3. mar 2015

@kokso2007 áno pochopila si správne

kokso2007
3. mar 2015

@zalka si milá ďakujem ti za odobrenie 🙂

zalka
3. mar 2015

@kokso2007 rado sa stalo 🙂

kokso2007
4. mar 2015

Dobrý večer, prosím o jedno objasnenie. Je možné že zamestnanec nepríde v deň nástupu do práce, pretože čerpá dovolenku a zároveň si v ten daný deň podpíše so zamestnávateľom dohodu o uk. pracovného pomeru? Opýtala som sa na to jednej mzd.učt., a ona mi tvrdí, že môžem ale výpoveď by mohla plynúť len od následujúceho dňa pol noci po dovolenke. V mojom prípade: 20.3.2015 nástup do práce a čerpanie 1 deň dovolenky a na druhý deň výpoveď, platná od pol noci, čiže v sobotu 21.3.2015. Je to tak? ďakujem za info ak niekto vie.

evita68
4. mar 2015

@kokso2007 akože nová pracovná zmluva - nástup??

jurkaa
4. mar 2015

Baby a vie mne niekto poradiť ??? som na Rd do 29.05 2016 som zamestnaná v spoločnosti ktorá ale zanikla a prevzala ju druha spoločnosť ja patrím este pod tu starú. Časť zamestnancov si prevzala nová a časť dostala výpoveď a stará spoločnosť im dala odstupné.
Moja otázka -zamestnaná som od 13.1. 2007 do prace sa chcem vrátili 1.9 2015 ale uz nemám kde ... Mozem oznámiť zamestnávateľovi ze chcem nastúpiť k tomuto dátumu a on mi je povinný vyhovieť ?? Ale kedže nemám kde môžme sa dohodnúť na výpovedi dohodou? Mam nárok na odstupné ? A 2 mesačnú výpovednú? Mam este 40 dni dovolenky.
Môže mi povedať ze musím počkať az do skončenia Rd? Ja musím koli financiám do prace skôr teda toho 1.9 2015 ale ak dám sama výpoveď tak prídem o vsetko ...
Dakujem za odpoved