Kto mi poradí ohľadom nároku na materskú?

1mimka18
24. apr 2022

Ahojte nemate kontakt alebo mi neviete poradit nejaku dobru poradkyňu co sa vyzna v naroku na matersku a ine davky v tehu aj po? Dakujem.
A ano viem existuje google ale potrebujem niekoho kto je v tom doma a kto poradi priamo mne, kedze kazdy pripad je individualny. Vďaka.

ciernabrigita
24. apr 2022

rovnako odporúčam p. Dvončovú z https://www.pravneprerodica.sk/

ildiko36
24. apr 2022

@1mimka18 to by ma tiež jaujímalo, na celom Sk nevedia mi poradiť, vraj mam nárok z nemecka keď tam pracujem a nedala som výpoveď,prvorade je pracovisko, už tam robím 10r, a z nemecka mi zamietli rodičovske že mam aj adresu na Sk, mám žiadať na Sk, syn bude mať v maji rok a ja som bez peniazi!Poslala som ešte koncom januara odvolanie zatial žiadna odpoveď, keď zavolám na nemecký úrad odpoveď je počkajte na odpoveď.Lenže mne sa každy mesiac zbiera upomienka, kazdy mes volaju kvoli hypoteke riešenie pohladavok,a zbieraju sa pokuty😓 tak sa neda žiť!
Neni normalne že človeķ celý život pracuje, všetky daňe platý , socialku, dôchodkove a zdrav poistenie na čas aby som ostala bez peniaze, musi byť nejake riešenie, idem si najať pravničku

melanta
25. apr 2022

@ildiko36 pracuješ v DE, takže nárok máš tam. Rieš to. Poriadne. Ak to nedokážeš sama, tak požiadaj niekoho o pomoc. A skús tu napísať v skupine Nemecko, určite sú tam ženy, ktoré s tým majú skúsenosť. A to akože pol roka kvôli tomu neplatíš hypo? No comment.

ildiko36
25. apr 2022

@melanta do decembra som žila este z odložených peňazí len detské pridavky mam a z toho platim co mi vyjde, zvyšok moji rodičia a moja starka, ale stale meskam nejakou platbou,a z banky hned volajú, ťahám tam kde sa da .
Idem to riešiť cez nemecku pravnicku , uz som pisala aj na fb a tiež dostali rodicovske baby čo maju adresu na sk, nechápem aky dement dostal moje papiere ze mi to zamietol.