icon

Má nárok rodičov na prídavky po svadbe?

martina0906
23. jan 2024

Ahojte, rozmýšľame s partnerom nad svadbou. Lenže nikde na internete neviem nájsť ako to je. Keby sa vezmeme, či majú moji rodičia ešte stále nárok na prídavky alebo im to zanikne keď sa vezmeme a ja stále budem pokračovať v štúdiu. Prosím Vás ak má niekto skúsenosti tak budem veľmi rada.

Strana
z2
ikonica
25. jan 2024

@mabenn preco by ponahlala? Poznam kopu zien, ktore sa vydavali este pocas VS, pred dovrsenim 25r. Neponahlali sa, nemuseli, chceli.

ivec16
25. jan 2024

moze partner poberat

mabenn
25. jan 2024

@ikonica a ja som tu zas citala kopec tem, ako zeny olutovali, ze sa do vydaja plasili...je to jej vec, ja to nehodnotim, len ma zaujalo, ze prave toto riesi, ci rodicia dostanu alebo nedostanu pomerne maly prijem za nu...za mna dostavali, hoci som chodila pocas VS do prace a platila si sama byvanie, a bolo mi to jedno

majusik1304
25. jan 2024

@martina0906 ahoj ja mám skúsenosť. Po svadbe treba aby si šla s mamkou na upsvar a tam sa to prepise na teba a ty budeš na seba poberať

natalka13
25. jan 2024

@alenah31
@lubka474
Minuly rok viac amo 3000 ludi vracalo neopravnene uplatneny DB.
Nespoliehajte sa nic nepoviem nic sa nevie.

ewell13
25. jan 2024

Prídavky pocas studia mozes poberat aj sama na seba.
Ja som to tak mala

mariamarijka
25. jan 2024

@martina0906 vy budete poberať prídavky sama na seba

kkiikkaa
25. jan 2024

@martina0906 podľa TP si podať žiadosť o prídavky, od mesiaca sobáša už máš nárok ty, mame sa odnimu; nemusíš nosiť potvrdenie >ak nie si na zahraničnej VŠ,samozrejme denne štúdium,robiť môžeš. Nárok max do 25r

wiqux
25. jan 2024

Ak si dospela, mozes si dat pridavky na seba. Znama tak bola, kym chodila na vysoku. A dane si moze dat na seba manzel, ak budes chodit na skolu - tak som mala zas spoluziacku, ktorej manzel pracoval a ona dokoncovala vysku. 🙂

lucifera
25. jan 2024

Ja som bola podobne na tom. Pridavky chodili mne.... Bolo to este v r. 2010 a chodila som si ich vybrat na postu v byvalom bydlisku.

martina0906
autor
30. jan 2024

@mabenn neponáhľa to ako som písala rozmýšľame nad svadbou a pre toto som sem hodila ten príspevok ktorý som hodila, aby sme vedeli, že teda co to obnáša, keďže nemáme skúsenosti. Ja s rodinou nevychadzam a preto si myslím, že je na mojom uvážení ako sa rozhodnem aj spolu s partnerom. Podotýkam rozmýšľame nad tým, že by sme sa vzali. Toť sio

martina0906
autor
30. jan 2024

@mabenn pardon, ale aj ja pracujem, študujem, s drahým prerábame a do ničoho sa neplatíte nie sme s tých čo sa týždeň poznajú a hneď skáču do svadby. Alebo si spravia dieťa a potom vlastne koli dieťaťu sa zoberú lebo aby to nevyzeralo že chlap je za blba. Ja som si určila priority. Nemáme striktne dane že tento rok musí byť svadba, ale rozmýšľame, diskutujeme o tom, zisťujeme ako je toho dôkazom aj tento príspevok o tom teda že aký nás čaká postup keď by sme sa rozhodli vziať sa počas štúdia. Takže neviem o akej nerozvaznosti a plašivosti tu píšete. To ze niekto napíše rozmýšľame nad svadbou neznamená ze hneď zajtra sa ideme brat! Aj keď väčšina nemá rozum a potom presne sú tie štúdie že ako to lutuju lebo boli sprostý a bezhlavo do všetkého skočili. A keďže my sme rozumný, normálny tak sme premýšľali o tom a aj sme sa dlho rozprávali a s toho vznikol tento príspevok lebo mi tiež nevedel zodpovedať otázku.
P.s. Neviem prečo sa vždy nájde nejaká slečna, pani, dáma ktorá nevie ako človek žije, čím si prešiel, absolútne nič a namiesto toho aby možno posunula nejakú tiež radu, tak úplne zcestne začne riešiť že čo prečo a ako na čo komu čomu čo a pod. Ľudia prosím Vás ja keď nepoznám neriešim keď chce ísť hoci aj na potrat. Tak nech ide, ved jej rozhodnutie, jej následky, jej telo. Nie nikoho iného. Prečo by som to mala riešiť keď viem jej poradiť poradím, keď nie idem ďalej a neriešim.

mabenn
30. jan 2024

@martina0906 tvoja arogancia hovori za vsetko...PS: ten druhy prispevok som ani nedocitala

ajusa12
30. jan 2024

@mabenn nech čítam jak čítam všetky komentáre, jediná arogantná si tu akurát ty. Lebo si čítala nejaké temy, čítala, vid tvoj komentár vyššie, takže odteraz každý kto sa chce vydať ešte počas vš sa ponáhľa určite bude ľutovať, lebo ty si to citala v nejakých témach na forach. Ale fóra na mk nie sú skutočný reálny život, určite je kvantum ľudí, ktorí sa brali počas vš a su spokojni, nepotrebujú to ale vešať na verejné fóra. A autorka ked sa bráni, nech ju nesudis, ked ju nepoznas, ju oznacis za arogantnu. Nijak si jej radou nepomohla, ako ostatné kocky, zato rypnut do nej si potrebu mala.

mabenn
30. jan 2024

@ajusa12 ulavilo sa ti?

Strana
z2