icon

Mám nárok na materskú, ak som na úrade práce?

zara19
3. sep 2013

ahojte 🙂 , mam taku dilemu, zamestnanie som ukoncila 15.maja 2012, od vtedy som evidovana na urade prace, bola mi vyplatena davka v nezamestnanosti po dobu 6 mesiacov, teraz som v 5,mesiaci tehotenstva a stale na urade prace, mam vobec narok na matersku davku a rodicovsky prispevok, popravde uz som z toho vsetkeho jelen ☹ , dakujem vopred za rady, ci odpovede 😉

Strana
z10
majusqa77
8. jan 2018

@sussah za posledne 2 roky. ale nemocensky poisteny

sussah
8. jan 2018

@majusqa77 vsak my sa pozname :D :D

majusqa77
8. jan 2018

@sussah jeeeej 🙂 🙂 🙂

majkl33
9. apr 2018

Ahojte mam tiez otazocku... V auguste mi konci zmluva mala sa mi predlzovat na dobu neurcitu ale nasa manazerka mi ju urcite nepredlzi... Pojdem na urad prace ale to ma zaujima ako to bude s peniazmi bude do terminu porodu nieco dostavat a ako sa mi bude pocitat materska? Z predchadzajucej prace alebo ako? Dakujem☺️

majusqa77
9. apr 2018

@majkl33 ak mas narok na podporu, mozes si poziadat o davku v nezamestnanosti

2019
9. apr 2018

Aj ja som bola na urade prace a dostala som matersku aj porodne len na PN som nemala narok a to som vykonavala aktivačne prace

2019
9. apr 2018

@zara19 Ahoj jasne ze mas narok

dominika7990
9. apr 2018

@2019 odpovedas autorke ktorá sa na to pýtala v roku 2013 🤔

evittam
9. apr 2018

@majkl33 Kedy mas TP? Mas 270dni NP za posledné dva roky? Ak ano máš nárok na MD. Na podporu mas narok ak mas za posledne 4roky aspon 730dni PvN.

bona69
4. okt 2018

Ahojte, prosím o radu. 2,5roka som pracovala u jedného zamestnávateľa,od 1.maja som nastúpila k novému zamestnávateľovi kde mám zmluvu na pol roka,teda do 31.10.2018.tehotna som od júna a tp mam 22.3.2019.zamestnavatel mi vzhľadom na tehotenstvo zmluvu nepredlží,preto by som potrebovala vedieť ako ďalej postupovať,aby som mala nárok na materskú, maródku do materskej a podporu, či ísť najskôr na UP a potom na PN, či začať už pn ešte počas trvania zmluvy.dakujem krásne

evittam
5. okt 2018

@bona69 Na PN mozes ist kedykolvek. Narok na MD mas tiez. Na podporu takisto. Po MD by som poziadala o podporu. A RP na otca dieťaťa.

nikyniky
5. okt 2018

@evittam ked po materskej nastupim na urad prace kde mam narok na prispevok v nezamestnanosti tak mozem rodicovsky prispevok poziadat na manzela? Aj ked je pracujuci? A po tom pol roku zase na seba prehodit? Ďakujem za odpoveď

majusqa77
5. okt 2018

@nikyniky mozes

evittam
5. okt 2018

@nikyniky Ano.

nikyniky
5. okt 2018

@majusqa77
@evittam žienky a je to tak aj ked je policajt? Oni maju vlastnu socialku. Nevyznate sa v tom nahodou ? Ci to nezalezi na tom kde pracuje ? Cize hned ako mi skonci materska tak sa hladim na urade prace a odtial rovno na socialku?

majusqa77
5. okt 2018

@nikyniky to netusim

svetkaadamko
5. okt 2018

@2019 ak si bola na úrade a ešte aj na aktivačných prácach, tak si asi ťažko dostala materskú, jedine rodičovský príspevok

evittam
5. okt 2018

@nikyniky Ako policajt by si musel platiť DNP v normalnej SP aby mal nárok na MD. Co sa tyka RP tiez neviem.

nikyniky
5. okt 2018

@evittam materske urcite nie. To viem na 100% ale tak beriem to tak ze rodicak dostavaju aj ludia kt. nikdy nikde nerobili tak preto mi to napadlo. Ak by to ale neslo tak viem si ja o rodicak na seba poziadat az po pol roku kedy skonci podpora v nezamestnanosti?

bona69
5. okt 2018

@evittam ďakujem krásne, mohla by si mi ešte povedať do kedy môžem čakať s čerpaním podpory,resp.do kedy ju môžem vyčerpať,lebo sa bojím aby ma po polroku materskej keď budem na podpore neposlali dakde do roboty,a ešte či môže manžel kým budem mať podporu byť na materskej.
Ešte raz ďakujem

evittam
6. okt 2018

@nikyniky Akoze urcite nie? Plati čo píšem-ak by si platil DNP tak ma narok na MD. Uz je tu o tom diskusia. Skus pohľadať.

evittam
6. okt 2018

@bona69 MD trva 34tyzdnov a nie polroka. Ak budeš evidovana ako nezamestnana a cerpat podporu tak je samozrejme,ze platia pre teba vsetky povinnosti ako pre všetkých nezamestnaných cize zalezi len od pracovníčky/ka na UPSVaR.
Kedy ti skoncil PP? Na podporu mas narok do 2rokov od skoncenia PP ak splnas podmienky nároku. Pocas podpory RP na otca dietata,nakolko nemozes poberat súčasne aj RP aj podporu. Alebo moze ist na MD.

kovalovapetra
19. dec 2020

Žienky možno aj mne poradíte niektorá.
V čase výpovede 2.10 som už bola tehotná.
Termin mam v Maji.2021
Momentálne beriem podporu nakoľko som sa do zamestnania vrátiť nechcela a mam doma 3r syna.
Budem mať nárok na materskú? Pri synovi som mala. Ďakujem

hanka1505
19. dec 2020

@kovalovapetra ochranna lehota je 8 mesiacov po vypovedi musis na matersku nastupit aby si mala narok 🙂 takze by si to stihnut mala ak sa nemylim. Ale poradim ti, ked na soc. Poistovnu napises mail, maju tam dotaznik na 2den mas odpoved🙂 tam ti poradia presnejsie.

jessi06
5. máj 2024

Ahojte aj ja potrebujem poradiť 🙂Bude potrebné zdokladovať úradu prace papier ze nastúpujem na materskú dovolenku?

Strana
z10