Mám nárok na OČR počas letných prázdnin na školáčku?
Ako je to prosím s očr kvôli letným prázdninám? Dá sa aj keď má 7 rokov a je prváčka? Či sa to týka len škôlky? Ďakujem
@anonym_e5263e no asi som divna ale kanaratstva zo zakladky a zo strednej sa prerusili. Odstahovala som sa.. tie zeny maju rodiny byvaju uplne inde.
@anonym_autor Nuz skoda, keby si udrziavas kamaratsva a mas vztahy v rodine, mal byl ti kto pomoct. A tvoje dieta by malo dalsie osoby, ktore ho lubia. Snad aspon rodina otca malej pomoze
@anonym_d63540 vzdy sme chodili na vysetrenia, nemozem klamat s chorobou.
@anonym_autor Však pôjdeš na vyšetrenie. Povies, ze malá včera horuckovala. To nemá ako zistiť, že klameš.
@anonym_dd222e a co týmto tvojim príspevkom chceš povedať? Ze ked ty máš na nic život, mame ho mat aj my? Ty si typický prajny slovak, ktorému keď zdochla koza, tak musí aj susedovi. Vedela si od začiatku, aku mate situáciu, tak si sa podľa toho mala zariadiť. Inak normalne rozmýšľam, ze za môjho detstva ako všetko išlo, či už tie babky, dedkovia pracujúci si vedeli pobrat dovolenky, pomoc rodiny alebo aj susedov. Aj 5-6 sme boli raz u jednej susedy, potom už druhej. Chodili sme do zoo alebo sa kúpať (to už na ZS potom). Ale teraz jednoducho nič nejde, nedá sa. A inak, stat ti mesacme prispieva 160€ (DB + pridavky), co mas za rok 1920€. Odlož si z toho co i len polovicu a mas tie tábory zaplatené od statu. A nemusíš tu vyplakavat.
@anonym_f5e34d ty si pekne MIMO? Ja vyplákavam, že mám na hovno život a mala som sa inak zariadiť? Ako lebo smrť rodičov si naplánujes, ci? Ja som len chcela podporiť autorku a dať jej najavo, že chápem, aké to má ťažké...ale to človek s xy ľuďmi za ritou určite pochopí a ešte keď je jeho naj vlastnost "empatia" 🤨
@anonym_autor bla bla bla bla
Dieta si musi zvykat, nebude mat cely zivot ako v bavlnke
Bohuzial si jednorodic ako ja, neboj sa neodpadne z nej za tie dva mesiace ked niesi schopna jej zabezpecit sledovanie niekym koho dobre pozna a nevies jej zabezpecit ani strazenie opatrovatelkou
Ty len dalej makaj a nesnaz sa hladat klucky , hold mas uz dieta starsie, tak sa zariad a nefnukaj
Mas tu milion napadov ako to zvladnut a ty len nie a nie a hento nie a toto nie a hentoto a vyhovorka za vyhovorkou
Budete to mat este v zivote tazke ked sa ani jedna z vas nevie nicomu prisposobit
@anonym_068e9d sprostá si jak kýbel gitu 🙂 Počkaj keď ty v živote budeš potrebovať pomoc a takto sa budú k tebe správať 🙂 To ti želám z celého srdiečka 🩷🌷
@anonym_autor ahoj, myslim, ze sa to dá...aj teraz cez jarné prázdniny sa to myslim dalo využiť skolakom...švagriná tak bude v lete doma so 7.rocnou, teraz je prvacka...treba len potvrdenie ako ked chodila do skolky, ze je škola zatvorena
@anonym_autor ahoj, myslim, ze sa to dá...aj teraz cez jarné prázdniny sa to myslim dalo využiť skolakom...švagriná tak bude v lete doma so 7.rocnou, teraz je prvacka...treba len potvrdenie ako ked chodila do skolky, ze je škola zatvorena
@zuzana271 nedá. Ak ide o OCR z dôvodu uzatvorenia. To platí len na deti ktoré navštevujú MŠ.
Pri žiakoch ZŠ je len klasická OCR v prípade choroby nič iné.
@lienka.7 o akych celych prazdninach hovoris? Ved som pisala ze potrebujem vyriesit 3 tyzdne a jeden den. Lebo je tam este jeden pondelok. Tu islo ibs o to ci sa to da.. nikdy som take necerpala, ani vtedy pandemicku ocr. Neviem ako to funguje. V praci mi o takom povedali tak som sa chcela len spytat.
No vy ste zo mna spravili neschopnu, lenivu zenu, co sa chce opalovat v lete a vycucat stat. Strazila kamaratka, prerusili sme kontakt, dalsie pracuju tam kde ja, mame celozavodnu. Strazila znama z rodiny, pisala som nevie mi nic slubit nevie co bude. Dalsia kamoska tiez pracuje ale na smeny.. a ci mi verite ci nie. Nenasla som opatrovatelku. Pisala som 2 roky vzdy pred letom. Nikto mi nenapisal. Ide do tabora na 2 tyzdne. Iny som nenasla co casovo vyhovuje.
Takze naozaj staci..
Kludne nadavajte na osobu co nepoznate.
Ale pisali tu aj mile zeny co mi drzia palce a chapu ma.. vam dakujem a klobuk dole pred vami. Lebo stale ma nadej, ze stale su tu medzi nami dobri ludia 🙂
@anonym_autor nikde som ti napísala, že sa chceš opaľovať a cucat stat. A prepáč, ale my za to nemôžeme, ze tvoja rodina ti nie je ochotná pomôcť. A to vrátane otca tvojho dietata. Cize sa tu nevyvrsuj na nás, aké sme všetky múdre, ale skôr sa zamysli nad svojou rodinou, ze ti nemajú záujem pomôcť.
Tu ide skor o to, ze rodinu mas, ale dieta Ti nechcu postrazit. A za to stat nemoze. Darmo sa hnevas, ze nepreplaca OCR, ked dieta nemas kam dat, lebo otec nie je ochotny, stari rodicia nie su ochotni,.... Ty ludi na strazenie mas, len nechces pritlacit, aby ho vzali. Ved otec nema len 2 tyzdne dovolenky, ma 5 tyzdnov dovolenky, tak cerpa celozavodku a potom vezme 2, ked Ty nemozes a stari rodicia ten poslwdny tyzden a mas poriesene.
To nepisem v zlom, ale tak to je, lebo ak by stat preplacal, lebo rodine sa nechce, okruh ludi bez rodiny by sa diametralne rozrastol. Jednoducho, chcela si dieta, mala si pocitat s tym, ze sa musis 2 mesiace postarat, ze si zle vybral otca, nemeni nic na tom, ze otec sa ma postarat, nie stat.
@anonym_8c8d5a napísala si to uplne presne 👏👏👏 ale to je tu na MK už normalne taka móda, ze zeny tu majú deti so štátom a nie s chlapmi. A starať sa ma stat. Tiez majú rodiny, ktoré nie sú ochotné pomôcť, ale budú tu skákať do tých, ktoré maju normalne rodinné vzťahy, ze im sa to ale ľahko mudruje. Ano, mudruje. Lebo vypomoct si v rámci rodiny je uplne normalne. A žiadneho (chudacika pracujuceho) starého rodiča nezabije, keď jeden týždeň z prázdnin obetuje na svoje vnúča. Ale keď sa karta otoci, a bude potrebovať pomoc on, to sme zrazu všetci povinný. No holt, nie sme.
@anonym_c166be zial terminy nevyhovuju ani cas.
@anonym_autor nikde som ti napísala, že sa chceš opaľovať a cucat stat. A prepáč, ale my za to nemôžeme, ze tvoja rodina ti nie je ochotná pomôcť. A to vrátane otca tvojho dietata. Cize sa tu nevyvrsuj na nás, aké sme všetky múdre, ale skôr sa zamysli nad svojou rodinou, ze ti nemajú záujem pomôcť.
@lienka.7 ja sa nevyvrsujem. Ked dam dovod preco sa neda pisete bla bla vyhovorky. Chces byt domka.
@anonym_f5e34d ty si pekne MIMO? Ja vyplákavam, že mám na hovno život a mala som sa inak zariadiť? Ako lebo smrť rodičov si naplánujes, ci? Ja som len chcela podporiť autorku a dať jej najavo, že chápem, aké to má ťažké...ale to človek s xy ľuďmi za ritou určite pochopí a ešte keď je jeho naj vlastnost "empatia" 🤨
@anonym_dd222e si zlata.. zial ono ja som toto cakala. To je jedno co napises. Zvozia ta..
@lienka.7 ja sa nevyvrsujem. Ked dam dovod preco sa neda pisete bla bla vyhovorky. Chces byt domka.
@anonym_autor tak hľadaj dôvod, aby sa to dalo. Prečo nemáš žiadne kamarátky? Aj z to môžeme my? Ja netvrdím, že ich máš mať 50. Ale aspoň 2-3, co si vedia pomôcť, keď je treba. Ty už nemáš skolkara, cize mas to o dosť jednoduchšie. Inak aj u nás v skolke sa dohaduju, ako si vzájomne postrazia deti. Takže áno, ide to. Inak teraz som si spomenula, tiez som takto strážila kamoske 7 ročnú, lebo nikto z rodiny "nemohol", a to som mala vtedy malé dieťa a bola tehotna, ale aspoň na týždeň som pomohla. Doteraz na to spomína, ako sme spolu prebalovali a kŕmili, a to už má pomaly 12 rokov.
@anonym_autor tak hľadaj dôvod, aby sa to dalo. Prečo nemáš žiadne kamarátky? Aj z to môžeme my? Ja netvrdím, že ich máš mať 50. Ale aspoň 2-3, co si vedia pomôcť, keď je treba. Ty už nemáš skolkara, cize mas to o dosť jednoduchšie. Inak aj u nás v skolke sa dohaduju, ako si vzájomne postrazia deti. Takže áno, ide to. Inak teraz som si spomenula, tiez som takto strážila kamoske 7 ročnú, lebo nikto z rodiny "nemohol", a to som mala vtedy malé dieťa a bola tehotna, ale aspoň na týždeň som pomohla. Doteraz na to spomína, ako sme spolu prebalovali a kŕmili, a to už má pomaly 12 rokov.
@anonym_f5e34d este raz.. riesim prazdniny od 3 rokov. Od skolky. Fungovala v lete tyzden, max. 2. Vyriesila som to? Ano vyriesila. Tento rok odpadla sukromna skolka ktora bola do 6 rokov. Pokryla mi 2 tyzdne. Kto ti postrazi len tak dieta? Davala som tej kamaratke 100 na tyzden. Kontakt sa pretrhol. Stalo sa.
Chodim do roboty, venujem sa dietatu, skole.. v skolke som bola jedina co nevedela kam ma dat dieta v lete. Vsetci na rodicku len kukli. Nikto nepovedal pomozem .. a zas. Ja hovorim ze mozete za to? Pytaka som sa na to ci je narok na ocr pre prvaka!! A rozputala sa diskusia aky som clovek.
@anonym_f5e34d a nasla som ako si to poriesim. Takze ukoncujem diskusiu.
@anonym_f5e34d a nasla som ako si to poriesim. Takze ukoncujem diskusiu.
@anonym_autor no super, sme rady ze sme ti pomohli. Keď nebudeš vedieť, napíš aj nabudice
@anonym_f5e34d este raz.. riesim prazdniny od 3 rokov. Od skolky. Fungovala v lete tyzden, max. 2. Vyriesila som to? Ano vyriesila. Tento rok odpadla sukromna skolka ktora bola do 6 rokov. Pokryla mi 2 tyzdne. Kto ti postrazi len tak dieta? Davala som tej kamaratke 100 na tyzden. Kontakt sa pretrhol. Stalo sa.
Chodim do roboty, venujem sa dietatu, skole.. v skolke som bola jedina co nevedela kam ma dat dieta v lete. Vsetci na rodicku len kukli. Nikto nepovedal pomozem .. a zas. Ja hovorim ze mozete za to? Pytaka som sa na to ci je narok na ocr pre prvaka!! A rozputala sa diskusia aky som clovek.
@anonym_autor To nebola kamaratka, ale znama. Kamaratka by od teba nevzala 100 eur za tyzden strazenia. Kontakt so znamou sa pretrhol. Je smutne, ze ani nevies co znamena kamaratstvo a pomoc jedna druhej. Aspon, ze si to uz vyriesila. Iste rodina muza pomoze, ked uz ty nemas nikoho kto ti pomoze.
@anonym_autor Tak mala by si sa nad sebou zamysliet. S rodinou nekomunikujes, kamaratky ani nemas. Vsetci okolo teba su zli, len ty si anjel.
@anonym_e5263e prečo máš potrebu v kuse rýpať? Ak nevieš pomôcť, sekni si radšej nabudúce do jazyka 🤦
@anonym_e5263e prečo máš potrebu v kuse rýpať? Ak nevieš pomôcť, sekni si radšej nabudúce do jazyka 🤦
@terezia74 Aj ty si kusni do jazyka, a nepoucuj druheho cloveka. Ja som pisala autorke nie tebe.
@anonym_e5263e ok, anonymná hrdinka , dúfam že si si svojimi komentármi aspoň dvihla ego
@terezia74 Ty sice fotku mas 🤦♀️, ale tiez si dvihas na mne ego 🤦♀️
Nemas nejaku starsiu susedu, s ktorou by mohla byt? Alebo maminu na materskej, prehrala by sa s jej detmi? A nestalo by to celu oblicku.
Nechapem o akych kamaratkach tocite, nejake mam ale teda maju same co robit. Vacsina ide na rodinnu dovolenku a hajde späť do prace. Stari rodicia vsetci pracovali ked som mala male deti. Teraz su na dochodku ale najmladsia ma 9 a je doma v pohode sama.
O otcovi ste ani nedocitali, ze maju naraz celozavodnu a nie ludia nedostanu dovolenku navyse. Bohuzial otrokari stale funguju.
Takze len tie primestske tabory. A nejak tam to dieta dostat. Nejaka suseda, skolacka. Neviem.
Naozaj ste niektore na ruzovom oblaciku.
A preco by nemohla mat kamaratky z prace? Ved s nimi travi vacsinu dna a potom je opat ten isty problem, celozavodna dovolenka.
Mam komplet rodinu ale drzim ti palce lebo mas co robit.
Obdivujem kazdeho jednorodica.
Sesternica vychovala 4 deti, otec to nezvladol a ukoncil svoj zivot. Doteraz nechapem ako to urobila. Klobuk dole.
@anonym_c166be neplatene volno nemozem brat. Ale pekne pustili ste sa do mna.
Namiesto empatie znova utok.
Nsvo dat za pravdu ze je to naozaj cele zle..
@anonym_autor tu sa empatie človek nedočká. Tu sú neskutočne hlúpe ženy. A pustili sa hlavne také, ktoré dajú svoje detiská starým rodičom, ktorí ešte žijú, resp. sú na dôchodku. A nevedia pochopiť, keď už niekto tých starých rodičov nemá, alebo pracujú, resp. nemajú záujem. Darmo budeš vysvetľovať takým ...... .
@anonym_dd222e toto si perfektne napísala. 🩷
@anonym_autor Autorka, ja Ti rozumiem, že logistika cez letné prázdniny je fakt náročná... Môj vtedy ešte manžel sa rozhodol pre iný život práve v júni, keď bola dcéra prváčka, takže zo dňa na deň padlo celé zadelenie prázdnin a ďakovala som aspoň za letnú ŠKD, do ktorej bola na 2 týždne prihlásená... Otec o dcéru nasledujúce 2 roky nejavil záujem, takže to bolo "psycho" s každými prázdninami, no našťastie ja som mala blízko mamu, ktorá sa však starala aj o ďalšie 2 mladšie vnúčatá a tiež mala aj svoj program (čomu úplne rozumiem a úplne som jej ho dopriala), čiže čo sa mi dalo, som mimo toho riesila skrátením môjho úväzku, dovolenkou, dennými tábormi. Teraz si už nejako exmanžel vstúpil do svedomia a našli si opäť s dcérou cestu k sebe, čiže nejakých 10 dní mám poriešených jeho dovolenkou s dcérou a ešte zo 5 dní je u exsvokry (cca 200 km mimo žije ex aj jeho mama). Neviem poradiť, ale držím palce, nech nájdeš vhodné riešenie...
@anonym_autor ano,skoly zacinaju od 8,ale denne tabory aj v priestoroch školy aj v inych su od 6,30 resp.7...zavolaka si do twj školy,kwd neodpísalí?. Zistovala si v jednej skole a uz neda sa nikde? Napus mesto,ja ti ten tabor prisámvacku najdem
@janinah ja ti neviem kde take je. Nase deti boli vo viacerych taboroch, organizovane roznymi ludmi a stale zacinali o 8-ej a do 16- tej. Nikde som nevidela ine casy. Do iest mozes tak pol hodku pred. Ale od 6:30? Daj link nech pozriem
@anonym_068e9d sprostá si jak kýbel gitu 🙂 Počkaj keď ty v živote budeš potrebovať pomoc a takto sa budú k tebe správať 🙂 To ti želám z celého srdiečka 🩷🌷
@anonym_fb4e9d ty len nic nezelaj vies ako to chodi co prajes inemu sa k tebe vrati ako bumerang takze bud tisko a zi si svoj zivot
@janinah ja ti neviem kde take je. Nase deti boli vo viacerych taboroch, organizovane roznymi ludmi a stale zacinali o 8-ej a do 16- tej. Nikde som nevidela ine casy. Do iest mozes tak pol hodku pred. Ale od 6:30? Daj link nech pozriem
@daja07 ani u nás sú také není, všetky začínajú najskôr 7.30...ja mám staršie, že mám flexibilný pracovný čas, inak by som mala o problem viacej...tie čo radíte, že sú skorej, tak som zvedavá kde..
@anonym_f5e34d to, čo sa tu rozpútalo...ona sa sťažuje, že nemá kamarátky a pod? To je snáď jej vec, že sa nemá potrebu družiť.
Mňa by zaujímalo ako Vy ostatné by ste si poradili samé bez tých, ktoré využívajú členov rodiny a okolia ako "výpomoc".
Divili by ste sa koľko tých ľudí sa cíti využívaná a len pre dobro sú ticho a nič Vám nepovedia.

A neverim,ze denne tabory začinaju az od 8mej
@janinah tak to teda ver, to je aj u nas roky standart, najskor na 7:30 som dceru vodila a aj to bolo dohodnute na vynimku.