icon

Manžel - príslušník a maximálna materská

cowboy1986
2. jan 2018

Ahojte ma niekto realnu skusenost a ma doma manzela prislusnika, ktory pobera matersku v maximalnej vyske 1300€ po dobu 7 mesiacov stym, ze je fyzicky v praci cize popri svojej vyplate dostava tu matersku?

evittam
16. jan 2018

@inull5 Jasne policajti su jediní čo platia dane a odvody. Ty mas vôbec "šajnu" ake odvody platia ini zamestnanci...

evittam
16. jan 2018

@marcelatje Platia vyššie odvody a dane?

inull5
16. jan 2018

@evittam áno,mám šajnu pretože pracujem v súkromnom sektore už..A viem to porovnať so štátnym..

marcelatje
16. jan 2018

@ttheusko mat viac nickov je proti pravidlam, na doveryhodnosti ti to tiez nepridava. Ja tu na nikoho pusu neotvaram tak nerozumiem preco si vztahovacna.
@inull5 ja v tom mam celkom prehlad a az tak biedne si nezijeme

evittam
16. jan 2018

@inull5 A ja nevidím ziadne vyhody ako ani nejaké extra nevyhody. Ako som už napísala kazde zamestnanie ma aj svoje výhody aj nevyhody.

evittam
16. jan 2018

@inull5 A ako prislusnicka PZ si platila vyššie odvody a dane? Mozem poprosit realne cisla-percenta na odvodoch napríklad. Ďakujem.

ttheusko
16. jan 2018

A dámy aby ste teda nemali pocit, že som nejako v službe ukrivdena a preto tak prudko reagujem, tam ja som v službe nadmieru spokojná, len ma proste zaráža, ako vsetci tvrdia, že máme "výhody".. Nebudem konkrétne reagovať na kazdy príspevok, som v nemocke a zle sa mi z mobilu pise, tak znovu na "kúpele, rehabky" nemajú všetci prislusnici nárok (znovu okrem veku alebo odrobenych rokov v službe prevádzky mať aj reálne zdravotné problém, ktoré musí schváliť revízny lekár). Možno ako jednu z mála výhod vidím 30 pracovných dní, ktoré máme. Ale zase na druhej strane, v dnešnej dobe solídna firma ponúka oveľa viac benefitov ako máme my.. Ale to je zase na ďalšiu diskusiu

ttheusko
16. jan 2018

@marcelatje Nevedela som sa prihlásiť pod starým nickom, a súrne som niečo z koníka potrebivala, tak som si vytvorila nový účet. V tej chvíli mi to bolo jedno, a nemala som vedomosť o tom, že je to proti pravidlám. Ale kľudne ma nahlas adminom,veď to je tu bežné...

viki_lv
16. jan 2018

Dobre ženy, ja chápem, ze je rozdiel v nemocenskom a dôchodkovom zabezpečení policajtov podľa zákona o soc. zabezpečeni policajtov a v nemocenskom poistení podľa zákona 461/2003. Ja som mala na mysli práve to druhe - nemocenské poistenie platené dobrovoľne v sociálnej poisťovni. Čiže simultánne platené to povinné nemocenské zabezpečenie policajtov a zároveň požiadať v SP o platenie dobrovoľneho nemocenského poistenia.... A materská by bola vyratavana sociálnou poisťovňou, čiže zamestnávateľ s tým nič nemá, keďže by policajt nežiadal o materské z toho fondu nemocenského zabezpečenia policajtov...

marcelatje
16. jan 2018

@ttheusko ale ved mne je jasne ze musis mat odpracovanych 10 rokov kym mas narok napriklad na rekondicny pobyt. Ja sa v tom po tych rokoch uz celkom orientujem.
Ved prave ak je clovek spokojny nema problem priznat aj vyhody. Ale zjavne je to tabu. Vsade pocuvam len nizke platy, vysoke odvody, ziadne vyhody.....tak ja uz neviem....

evittam
16. jan 2018

@viki_lv No ono to niektore pochopili a niektore nie.😉

ttheusko
16. jan 2018

@viki_lv áno, v tomto prípade je možný súbeh DNP a nemocenského zabezpečenia policajtov.

evittam
16. jan 2018

@marcelatje Akoze naozaj neviem ako sa vypočítavajú odvody prislusnikom PZ-to fakt platia viac ako ostatní? Koľko % a kolko zamestnavatel. Fakt ma to zaujima.😉

inull5
16. jan 2018

@evittam nie nemienim to tu vypisovat.A nikde som nepísala že boli vyššie..len bohužiaľ si ľudia myslia ako fantasticky sme platení "za nič" a nic nemusíme odvádzať.pozri,ja viem akí sú niektorí policajti "vynaliezavy" že majú svoje firmy a napísané to majú na kadekoho a ako "ryzuju" všade kde sa len dá a maju k svojmu platu ďalšiu vyplatu a tieto vyplody z poberanim materskej sú toho príkladom..preto som odišla,pretože vidím že ľudia už do zboru nejdu z presvedčenia ale preto ze chcú "výhody" ktoré dá sa povedať že kedysi boli fajn. No lenže prídu,zistia že to je o niečom inom,že nebude mať plat 1000 eur tak začne vymýšľať ako by si prilepšil,potom sa čudujú že bežní ľudia majú názor na zbor taký aký majú.

evittam
16. jan 2018

@ttheusko No ved o to cely cas islo.😉

ttheusko
16. jan 2018

@viki_lv Príslušnícka požiada o materské u zamestnávateľa a súčasne aj zo sociálnej poisťovne

inull5
Autor odpoveď zmazal
evittam
16. jan 2018

@inull5 Písala si,ze ľudia nemajú ani šajnu o tom ake všelijaké odvody platia prislusnici PZ a teraz napíšes vlastne,ze rovnake ako ostatní? Cize pri HM 1000Eur platim aj ja a aj prislusnik PZ rovnaké odvody? Tak potom o čom "tocis"....

marcelatje
16. jan 2018

@ttheusko mne je uplne jedno.kolko.mas nickov, ale ustraz si to ked s niekym komunikujes

inull5
16. jan 2018

@evittam vieš čo,nemám pri sebe momentálne výplatne pásky..vôbec si tu vetu nepochopila.

marcelatje
16. jan 2018

@evittam no z hlavy ti to nepoviem, no nie je problem to zistit

ttheusko
16. jan 2018

@marcelatje veď som napísala, že som sa pomýlila a keď som chybu zistila, tak som radšej správu zmazala a napísala pod nickom, ktorý som použila v tejto diskusii..

ttheusko
16. jan 2018

@evittam Platíme vyššie odvody, len taktiež či presné čísla nepamätám.. A teda napríklad aj tá materská sa bežnému zamestnancovi počíta z HM a nám z čistého platu..

viki_lv
16. jan 2018

@evittam
@ttheusko áno chápem, že prislusnicka takto môže poberať vlastne 2 materské... Len ma to zaujíma z pohľadu chlapa policajta, ktorý nárok na materskú z toho nemocenského zabezpečenia policajtov nemá, ale zo sociálnej poisťovne nárok ma (zaplatil si dobrovoľne nemocenské poistenie). Myslím, že tam nie je žiadny problém poberať to materské zo SP. A myslím si tiež, že rovnako nie je žiadny problém naďalej pracovať ako príslušník a poberať plat - nakoľko to poberanie materského podľa mňa zamestnávateľovi ani oznamovať nemusí. Ci sa mýlim v tomto?

marcelatje
16. jan 2018

@inull5 tieto podla teba vyplody s poberanim materskej su uplne legalne a nevymysleli to obycajni policajti s 500 eurovym platom ktori vymyslaju ako si prilepsit.

evittam
16. jan 2018

@marcelatje Budem rada. Dík:

ttheusko
16. jan 2018

@viki_lv Sorry, v tomto ti neporadim.. neviem ako je to v prípade mužov príslušníkov.

evittam
16. jan 2018

@inull5 Ale pochopila a ak nie - tak mi ju vysvetli.
Proste nikto iný neplatí odvody a dane a dosť vysoké len príslušníci PZ.....

ttheusko
16. jan 2018

@evittam Ešte doplním predchádzajúci príspevok, materske a nemocenské sa počíta zo sumy denného čistého služobného platu podľa paragrafu 12 zákona 328/2002 Z.z., aby náhodou nedošlo k nedorozumeniu pre niektoré kocky

evittam
16. jan 2018

@ttheusko Ja to chápem. A naozaj ma zaujíma tá výška odvodov - z profesionálneho hľadiska. 😉