icon

Máte nárok na neplatenú predĺženú rodičovskú?

4. jan 2025

Ahojte, viete mi prosím poradiť. Dieťa bude mať vo februári 3 roky. Do škôlky nastupuje až od septembra. Chcela by som ho ale dať do súkromnej škôlky na 3 dni od marca/apríla. Má potvrdenú imunodeficienciu, takže predpokladám, že prvé mesiace bude isto často chorý, preto sa mi neoplatí ísť ešte do práce a za tie dni čo by bol v škôlke by som si chcela porobiť nejaké školenia. Moja otázka znie, či by som mala nárok na predĺženú neplatenú rodičovskú, keď by miesto povolených 4 hodín denne( čo je dokopy 20 hodín za týždeň) bol v škôlke 3 celé dni a neprekročilo by to dokopy 20 hodín? Ďakujem.

kavasmliekom
•
4. jan 2025

To sa pýtaj na úrade, ale skôr nie, ako áno. To si rovno môžeš zaplatiť nejakú opatrovateľku.

rachel36a
•
4. jan 2025

Nie, už je to celodenný pobyt takže nemozes byt ako osoba starajúca sa o dieta do 6 rokov

veronikaszabova
•
4. jan 2025

Nie, to ti neprejde

mogaa
•
5. jan 2025

nie, ako píšu kočky vyššie, pobyt v škôlke musí byť na 4 hodiny denne, nie je stanovený na počet dní v týždni.....jedine to obídeš tým, že aj v súkromnej škôlke sa s nimi dohodneš aby oficálne bolo dieťa prihlásené na 4 hodiny a mohlo tam bývať dlhšie...tam by to nemusel byť problém keďže sumu platíš rovnakú či tam dieťa je 1 deň alebo chodí celý mesiac.....takže v tomto by som pri súkromnej škôlke problém nevidela....ale oficiálne dieťa musí byť prihlásené na pol dňa....