icon

Materská a jasle

23. okt 2022

Ahojte, momentálne som na RD ale manžel ide na MD a popri tom ide na 4 hod do práce a mne sa naskytla tiež dobrá pracovná príležitosť ... Chceli sme dať malého do jaslí na 4 hod. ale zistila som že ak je manžel poberateľ materského malý do jaslí jedoducho ísť nemôže. Pobaviť nám ho bohužiaľ nemá kto a ja by som nerada prišla o túto pracovnú príležitosť. Boli ste niekto v rovnakej situácií ak áno ako ste to riešili? Ďakujem

hilda08
23. okt 2022

No nas chodil uz do skolky ked išiel muž s ním na matersku a museli sme mat papier o prerušení dochádzky a bol doma, sociálka to kontrolovala. Cize neviem ci sa to da dako obísť

veronikaszabova
23. okt 2022

Ak je otec na materskej, tak dieta do skolky nesmie. A este k tym pracovnym 4h - aby vam nezrusili matersku.

luliu
23. okt 2022

Musí ukončiť materskú, inak sa neda

autor
23. okt 2022

@veronikaszabova Pracovať môže u rovnakeho zamestnavatela len musi byt ina zmluva 🙂

luliu
23. okt 2022

Teraz SP neschvaľuje materskú, kde sa reálne otec nestará. 4h sú dosť, nemusí to prejsť. A do jaslí nesmie

kulumulu123
23. okt 2022

Skus opatrovatelku ma to viav vyhod ako jasle opatrovat moze bud u teba alebo u seba doma a hlavne sa bude venovat iba tvojmu dietatu naplno a nebude mat na starost x inych deti... Na domelia.sk najdes asi z kazdeho mesta na sk 😊

tehulka2011
23. okt 2022

Daj do sukromnych jasli.

luliu
23. okt 2022

@tehulka2011 nemôže byť v jasliach, je jedno v akych. A keď bude platiť opatrovateľku alebo súkromné jasle, to nemusí byť na MD

tehulka2011
23. okt 2022

@luliu sukromne jasle deti nikam nehlasia tak nechapem preco by tam dieta nemohlo byt, je to ako opatrovatelka viacerych deti

zuzanockamt
23. okt 2022

@luliu Veď o peniažky ide, nie? Preto musí byť na MD a samozrejme aj plat nech ide. Prešpekulovanosť ľudí nemá hraníc.

kulumulu123
23. okt 2022

@tehulka2011 neviem ci existuju este na sk aj statne jasle???

tehulka2011
23. okt 2022

@kulumulu123 neviem, autorka to neuviedla, ale podla mna na sukromne jasle nemaju sancu prist, jedine ak by deti niekde hlasili

luliu
23. okt 2022

@kulumulu123 áno existuju

lenkakravcova
23. okt 2022

@tehulka2011 otec podpisuje pri poberni materského cestne prehlásenie, že dieťa nenavstevuje MŠ ani jasle.
Asi by na to neprišli, ak by šlo o súkromné jasle.. Ale morálne to už veľmi nebude priamo úradom klamať.

evica17
23. okt 2022

@luliu ani u živnostníkov neschvaľuje ? Lebo viem že je veľa živnostníkov,čo si vybavia materskú a reálne potom robia,u nich nebol problém v tomto nikdy.

veronikaszabova
23. okt 2022

@evica17 zivnostnik moze fakturovat, s tym problem nemaju.

autor
23. okt 2022

@kulumulu123 áno aj štatne su ale my chceme sukromne.

autor
23. okt 2022

@kulumulu123 To som zvažovala ale jasle vychadzajú cca 300e +- a operka 550e 🙈

lilinka88
23. okt 2022

Pokiaľ nebude mať aj dostatočne ponížený príjem, materské mu zamietnu.

kulumulu123
24. okt 2022

Odkial si?

betulinka1
24. okt 2022

Do jasiel ist moze a nemozete na jasle poberať prispevok. Ja by som to vyriešila súkromnými jaslami.

loginexistuje
24. okt 2022

to mas zle info aj ked je to ina znluva u toho isteho kontroluju to jedine ak je zivnostnik vtedy je to ok
a jasle zavisi ci su zaradene v sieti ci dostavas normalne fakturu alebo je to uplne na cierno
ale u vas bude problem uz ta dohoda na 4 hodiny

autor
24. okt 2022

@kulumulu123 Žilina

mogaa
24. okt 2022

no ak mu prídu na to že dieťa je v jasliach, zrušia mu materskú, detto ak je zametnanec, nemôže pracovať na 6-8hodín, kontroluje sa aj príjem aj čas kedy bol v práci a rieši sa aj to, kto v danom čase opatroval dieťa....SP kontaktuje zamestnávateľa, takže čas ani príjem neobabreš....