Materská, keď som porodila ako 17-ročná
Ahojte ako to je z materskú keď som diéte porodila v 17 rokoch no teraz som dovŕšila 18 a dieťa má už 2 mesiace dostanem peniaze od narodenia či len od dovŕšenia 18 ďakujem za odpoveď
@miruska2005 materské ti priznané nebude. Môžeš požiadať o rodičovský príspevok, ktorý ti bude vyplácaný od mesiaca. v ktorom dovŕšiť plnoletosť - čiže nie, nedostaneš ho vyplatený spätne od narodenia dieťaťa. Mohol oň požiadať otec dieťaťa ak ten bol v čase narodenia dieťaťa plnoletý. @mogaa ak je žiadateľom maloletý rodič, ktorý nemá priznané rodičovské práva a povinnosti - rodičovský príspevok mu priznaný nebude - o rodičovské práva mohla žiadať súd. Bude jej priznaný až keď dovŕši 18 rokov.
este porodne mozes ziadat a pridavky 😉
Máš nárok na "kocikovne" po pôrode, rodičovský príspevok a prídavky asi až od tvojej 18 tky.
@mogaa aha ďakujem tak keď sa mi dcérka narodila 7.12 tak od toho dňa dostanem
@alenah31 aha ale ja 18 už som mala🙂
@miruska2005 ano, da sa poziadat aj spatne, narok na nejaky mesiac zanika po 6 mesiacoch. Su to mesacne davky, cize narok je za cely december, nedeli sa to na dni
@basska_b ďakujem veľmi pekné 🙂
@basska_b @miruska2005 jej bude RP vyplacany az od mesiaca, v ktorom dovrsila 18 rokov. Malolety rodic narok na RP nema cize spatne v jej pripade nevyplatia nic.

na materskú nárok nemáš, keďže nemáš 270 dní nemocenského poistenia...takže treba ísť na UP a dostaneš rodič.príspevok ten dostaneš od narodenia dieťaťa....