icon

Materská z Rakúska

lucinka82
5. mar 2013

ahojte, chcela by som sa opytat, ci ma niekto z vas skusenost, ze sa tu na Slovensku vzdal materskej a matersku pobera manzel v Rakusku, kde pracuje. Ci sa to vobec da, lebo som nieco take zacula tak neviem ci to je pravda. Dakujem

Strana
z2
nanna6
9. mar 2014

Ahoj janka Prepáč ale sme u rodičov lebo prerabame byt a nie som tu často 🙂 byt vobec nemusíš mať na vlastnom mene kludne mozes mat aj prechodné bydlisko v rakusku ale ani to nie je nutnosť. Môžeš nahlásiť slovenskú adresu. 🙂 keby si este nieco potrebovla vediet kludne napis 😉 ,

nanna6
19. mar 2014

Ahoj,prepáč ale som tu velmi málo lebo prerábame byt a sme u rodičov. Ja mám at účet ale nie je to podmienka i keď niektorým odmietli poslať pebiažky na slovenský účet. Skús to. Držím palce.

martuska00
27. mar 2014

Baby ja by som sa chcela spytat ked mi končí materská v Rakúsku po 2rokoch či môžem pokračovať naSlovensku malá má 2roky a do školky ju nezoberú nevie niekto poradiť

lola1121
31. mar 2014

ahoj da sa to ak pracuje v rakusku a ma trvaly pobyt v rakusku.....moze poberat6mesiacov maximalne......ako otec matka pobera 2roky a otec si moze poziadat na 6mesiacov.......ale rataj s tym ze mu znizia plat a nesmie odrobit 40hodin tyzdenne,-)inak nedostane nic

lenynka777
2. mar 2015

Ahojte kocky, chcem sa spytat- ked precujem oficialne /nie na zivnost/ v rak ako zdravotna sestra a som po materskej- pracujem druhy mesiac, ale som dala vypoved, lebo mi neumoznili nizsi precovny uvazok- dali mi cely na 40 hodin 😠 Kolko dni dovolenky mam narok z wochengeld? Dakujem 🙂

mamina06
2. mar 2015

Ahojte!
Neviem,že či vám to pomože,mam taketo skusenosti.Manžel pracuje v Rakúsku,má tam prechodný pobyt,samozrejme,že je zamestnany pod rak.firmou.Ja a naše deti žijeme na Slovensku a poberam rodičovský príspevok z rak..Bolo okolo toho vela vybavovačiek,stale niečo vyžadovali a všetky papiere som musela dávat prekladat s overenou pečiatkou.Hned na začiatok som musela doložit prefotenu tehotensku knižku,aby mali záznam,že som sa o seba v tehotenstve starala,potvrdenie o trvalom pobyte mna a deti,myslim,že tam bol aj rodný list a detska lekarka my dala očkovaci preukaz a ešte myslim nejake papiere vypisovala.Vypláca sa to raz ročne,ja som si podala žiadost,ked mala dcerka pol roka a skoro rok sme čakali,že či mi to prijmu.Teraz mi vlasne skončila dva a pol ročna materska čo bola v rak.a teraz sa musim zase prihlasit tu na Slovensku,lebo ked ja žijem tu a tu je do troch ročkou,tak ešte tu my budu vyplácat pol roka.Teraz zase čakam kedy mi daju papiere o ukončení až sa tu prihlásim.Ozaj a peniaze mi vyplácali na rakúsky učet,na ten istý čo ma manžel,ale musiš podpisat so súhlasom ....atd.
Tak prajem pevne nervy pri vybavovani,stoji to zato pri tích naších almužných na Slovensku.

katkazmij
14. dec 2015

ahojte, mala by som taku otazocku, je na vyplacanie KBG potrebne mat ucet v AT?

bibzuska
26. jan 2016

Ahojte,manzel pracuje v At,som tehu v 32tt mam narok na nieco z rakuska??? Dakujem

6mia6
26. jan 2016

@katkazmij netreba nam všetko posielaju na SK účty

kaina_88
25. júl 2016

Ahoj @mamina06, chcem sa opytať, ten trvalý pobyt, čo si musela dokladovať, si mala na SK? kde si chodila s bábok k lekárovi? na SK? a aké poistenie malo bábo? ty si bola poistená asi v Rakusku ci?

Strana
z2