icon

Materská - zmena zamestnávateľa min. 90 dní

dmk_1
4. aug 2021

Ahojte, v maji som zmenila zamestnavatela tak, aby som mala min 90 dni nemocenske - iny VZ. Povodne som mala byt zamestnana cca 117 dni, ale teraz vsak vstupuje do hry PN pred materskou, co by znamenalo len 95 dni u ineho zamestnavatela. Moja otazka, ci ste mali niektora cca tych 94,95 dni, ci na PN nastupit alebo ci by to socialka mohla povazovat za cisto ucelove (teda ci medzi rovnymi 90 dnami a 95 nie je taky rozdiel, aby to bolo okate). U zamestnavatela realne pracujem, mam dochadzky, doklady, ale nechce sa mi so socialkou natahovat, ak by to povazovali za ucelove. Dakujem za radu.

mima1
4. aug 2021

Mne vyslo presne 91dni pred nastupom. Uplne o chlp ale nikto nic neskumal

zuzi0911
4. aug 2021

Kočky prosím vás a tých 91 dní ma byt pred materskou, alebo je to jedno...
Napr. Na materskú by som mala nastúpit 26.1.2022. A keby si teraz ci v septembri do novembra vytvorím novú zmluvu tak to bude problém?

ciernabrigita
4. aug 2021

@zuzi0911 a december, január budeš kde?

draik
4. aug 2021

@dmk_1
Ak reálne pracujete, je to ok.

dmk_1
autor
4. aug 2021

@mima1 vdaka, snad to u mna tiez nikto nebude riesit.

dmk_1
autor
4. aug 2021

@draik aj mate predstavu, skusenost, cim realne preukazem, ze som pracovala? Robim z ineho miesta, nez zamestnavatel, v zmluve mam 2 miesta vykonu prace + dohodu k homeoffice a vlastne okrem dochadzok ani nemam nic ine.

draik
4. aug 2021

@dmk_1
Preukazuje hlavne zamestnávateľ. Výkazy práce, vykonaná práca atď. Podľa popisu to síce vyzerá na jasný fake PP,keďže ale tvrdíte, že reálne aj pracujete, tak dôkazy o tom nepochybne budú.

mima1
4. aug 2021

Ja som mala tych 91dni plus daku očr potom cize podla mna nik nebude skumat.
Ja som mala len cestaky v pripade ze by kontrolovali a teda zamestnavatel by musel potvrdit ze naozaj real pracujes

accountant25
Odpoveď bola odstránená
dmk_1
autor
4. aug 2021

@draik preco fake? Som v administrative, konatel ma niekolko firiem, mam nanho a na firmy splnomocnenia, prideleny mobil, notebook, raz vezmem z jednej papiere, raz z druhej, co mozem, robim doma..ziadne vykazy si nepisem, ani moj zamestnavatel, zase to nie su firmy so 150 zamestnancami, ale s 10 - 15 ludmi, ani neviem, co by som tam davala - 4 telefonaty, 10 mailov, 6x scan, 4 platby, 20x praca v IS..

mima1
4. aug 2021

@accountant25 tak ale co by naco prisli? Realne robi vykazuje cinnost. Cize nemyslim ze by jej to zatrhli
Aj kedjasne stat sa moze hoc co

dmk_1
autor
4. aug 2021

@accountant25 len zase preco, ked je raz v zakone o SP (ci ako sa vola) napisene tak, tak na zaklade akej legislativy alebo normy alebo coho mozu vyhodnotit ze ucelove. Ci ucelove ci ozajstne, podmienka je 90 dni a hotovo. Raz tu aj jedna baba pisala, ze jej to tiez vyhodnotili, odvolala sa (alebo na sud), a nakoniec jej to priznali - lebo zakon nikde nepise, ze ked ucelovo - stracas narok.. Len sa potom treba zbytocne natahovat.

accountant25
Odpoveď bola odstránená
accountant25
Odpoveď bola odstránená
draik
4. aug 2021

@dmk_1
SP už niekoľko súdnych konaní vyhrala. Nie sú padnutí na hlavu.

accountant25
Odpoveď bola odstránená
dmk_1
autor
4. aug 2021

@draik keby som to mala len akoze "PP" tak okej...ale ja realne robim. Presla som od jedneho konatela k druhemu, lebo som ako tehotna nevedela robit niektore veci a druhy zamestnavatel nepotrebuje, aby som pri nom sedela a behala mu vybavovat veci po meste. Samozrejme, ze to bolo vybavene, predosly sef vybavil, ze ked uz nevladzem robit prenho, on si najde inu zamestnankynu a mna supli do druhej firmy, na trochu inu pracu.
@accountant25 teraz neviem co. Pracovat pracujem, odvody platime, ak mi da Dr. v piatok PN, odmietnut? Lebo mi SP moze zamietnut pre 95 dni noveho PP? Ked tu sa zda, ze moja robota je fake, tak pre daku tetusku zo SP to moze byt uz totalna bajka.

accountant25
Odpoveď bola odstránená
dmk_1
autor
4. aug 2021

@accountant25 prepac, zle som oznacila. Uz som z toho na nervy. Dnes som bola u lekarky,uz dnes odporucala kludovy rezim, v piatok mam prist, ona potom ide na dovolenku...jop, hruba mzda je vyssia, nie je maximum, ale je vyssia.

mima1
4. aug 2021

@dmk_1 asi by som dako potiahla radsej ak sa da. Ja som isla na ocr preto lebo akurat zacala korona a zatvaralo sa. Cize som nemohla ani nikam jazdit a pisat cestaky ani v kancli akoze byt. Preto mi aj vyslo 91dni plus ocr

mima1
4. aug 2021

@accountant25 tak viem ze nepadli z jahody 😂 a vedia si zratat. Ja som mala nastastie inych zamestnavatelov aj inu pracu a medzi nimi aj urad prace cize mozno preto nik neskumal