icon

Maximálna materská, z čoho sa mi bude počítať?

ivana6688
6. okt 2018

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť, ako získať maximálnu materskú?momentálne nám v práci dali výpovede tam som zamestnaná od 11/2015 Mohla by som od decembra 2018 mať novú pracovnú zmluvu s maximálnou výškou mzdy 1824 e brutto chcela by som odpracovat najmenej 90 dní a potom ísť na pn čiže pomer by trval od 12/2018do 3/2019a potom by som išla pn. Viete mi poradiť z čoho sa mi bude pocitat materská? Z toho nového príjmu aj keď bol na prelome rokov alebo z predchádzajúceho roka? Ďakujem pekne

matulik212
Autor odpoveď zmazal
matulik212
Autor odpoveď zmazal
matulik212
Autor odpoveď zmazal
evittam
7. okt 2018

@malinajahoda Nezavádzaj. Hlavnou podmienkou nároku na MD je mat 270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom a nie odrobenych,ci bez PN,... Z coho sa pocita VZ zalezi uz od viacerých okolností. Cize najskôr napis svoj pripad konkrétne a az potom tu pis nejaké zavery.Ak si napr.bola zamestnana len tych 9mesiacov tak ti ani nemali z coho iného počítať MD.

evittam
7. okt 2018

@basska_b Mohol nie mal. Pozri napr.mzdar sa moze drzat zmluvy-viac ho nezaujíma. Alebo ak bude chcieť moze si pozrieť kolko si v priemere mala HM (nemusí). Pokial chces lepsiu MD určite by som to neriesila poštou ale osobne.

malinajahoda
7. okt 2018

@evittam skludni sa. Ja som o sebe písala. Katastrofaaa.

evittam
7. okt 2018

@malinajahoda Ja som uplne kľudná. Nemam dovod nebyt. A katastrofa? Pises o sebe a svojich neuplnych a nepravdivych informaciach? Napisala sa zavádzajúcu informaciu a ja som ta slusne upozornila - pre kazdeho totiz platia rovnaké zakony. Napísala si "ako som to mala ja". Tvoju situáciu nepozname cize uvedena informacia je kazdemu na dve veci.
A este raz-nastuduj si zákon o SP a podmienky nároku na MD a nepíš hlúposti. Urobíš sluzbu viacerým.

evittam
7. okt 2018

@malinajahoda Jasnee a najlepšie je svoj komentár vymazat. Aby to tu potom nemalo ani hlavu ani patu.😁😉 Jednoduchšie ako priznat omyl.

malinajahoda
7. okt 2018

@evittam no hlavne tebe. Opisovala som len moju situáciu, ktorá bola pred materskou. Chovas sa akoby si autorka príspevku. A tých vymazaných príspevkov je tu veľa, dokonca aj tie TVOJE 👍🤔. A okrem teba tie zákony tu nikto nestuduje.

malinajahoda
7. okt 2018

@evittam aha, teraz sa omluvam, tie príspevky zmazané neboli tvoje. Uznávam.

melisssssa
7. okt 2018

@ivana6688 ja som na matersku nastupovala v
Juni 2016..tiez ma niekedy vo februari zamestnavatel prehodil na druhu firmu,cize nove zamestnanie s novou zmluvou..materska sa mi ratala z obidvoch zmluv..ako je to ,ked ides aj na podporu veru neviem..zavolaj si na socku a uvidis..

evittam
7. okt 2018

@malinajahoda Nielen okrem mna. A ked chcem poradiť tak asi musim aj nieco ovladat a nie pisat "takto som to mala ja". Takze stekas na nespravnu osobu, ja som ta slusne upozornila na mylnu informaciu a neúplné informacie. Nikomu nepomohli. Pekny den

evittam
7. okt 2018

@melisssssa Z oboch zamestnani sa ti mohla počítat MD len v pripade ak si z oboch PP splnila podmienky naroku na MD.
VZ pre podporu je hruby príjem za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu,z ktorého sa odvadzali odvody na PvN.

malinajahoda
7. okt 2018

@evittam takých nás tu bolo viacej co sme napísali svoj prípad a potom sme to zmazali. Takže nie som sama. Odchádzam do večných lovíšť. 🙋

evittam
7. okt 2018

@malinajahoda Ked nemam co povedať a poradit k téme tak zbytocne nepisem. Ale niekoho to baví a potom to este vymaze.

evittam
7. okt 2018

@melisssssa Podla toho co píšeš tak ak si mala z noveho zamestnania 90dni bez PN a OCR tak tvoj VZ pre MD bol len hruby príjem z druhého PP. Ak nie tak z prveho.😉

malinajahoda
7. okt 2018

@evittam je nás viacej takých. Ale to nevadí. Asi sme to zmazali, lebo to bolo od veci vlastne. O tom je MK. Ja sa tiež niekedy čudujem, čo mne ľudia píšu 🤔.

evittam
7. okt 2018

@malinajahoda Tak nevymazem prispevok ked nan niekto reaguje-ako male dieta, a diskutujem ďalej.

malinajahoda
7. okt 2018

@evittam veď si ma "sprdla" s prepáčením, omluvam sa, že to takto napíšem. Že môj prípad je autorke a všetkým čo tu píšu na 2 veci a ak nemám o tom ani poňatia, tak vlastne zbytočne píšem. Takže nemám o čom diskutovať, keďže neviem o tom vlastne nič.

evittam
7. okt 2018

@malinajahoda Ja som ta nesprdla. Len ak uz niekto na tvoj príspevok reaguje a ty ho vymazes tak nikto nevie o čom vlastne piseme. Ale to je vlastne podla teba jedno a ja som rady dala cize aj mne. Pekny den

malinajahoda
7. okt 2018

@evittam asi sa každý dovtípi, že to bolo od veci, keď zazrú tvoju reakciu na môj vymazaný príspevok.

evittam
7. okt 2018

@malinajahoda Vidim, že nechápes alebo nechceš pochopiť. Dospeli ludia keď diskutujú tak nemazu príspevky ale proste napíšu,ze sa zmýlili. Kazdy co to bude čítať sa len moze "dovtipit",ze to bolo od veci ale nie preco som tak reagovala. Pointa je v....Ale to je uz fakt jedno.😉

melisssssa
7. okt 2018

@evittam no jasne prvy PP trval okolo 8 rokov druhy PP cca 100 dni bez pn a OCR...ja som si isla uplatnit len z druheho zamestnania a sama pracovnicka mi volala,ze ci si nechcem z obidvoch zamestnani uplatnit narok...a teraz idem na retazovu a mala som brigadu,a tiez mi povedali,ze aj z toho by som si mohla keby mam tych 270 dni,len tam mi cosi chybalo..

malinajahoda
7. okt 2018

@evittam asi som ešte nedospela 🤷. Ale to už je o inom. Tak sa majte pekne.

evittam
7. okt 2018

@melisssssa Pokial ten prvý skončil a ty si mala nový PP ako pises tak tvoj VZ pre MD mohol byt len hrubý príjem z noveho PP, o to vlastne vsetkym co to spravia ide. Aby si si mohla uplatniť z oboch tak by si z oboch musela splniť podmienky nároku na MD. Pisem to uz neviem koľkykrát.
@majusqa77 ....😁😉

melisssssa
7. okt 2018

@evittam a napisala som nieco co nie je pravda?

evittam
7. okt 2018

@melisssssa Napísala si,ze jeden PP skoncil a zacal druhý kde si odpracovala 100dni bez PN a OCR a ze si mala MD z oboch-mala si pocitanu MD len z toho noveho PP.

melisssssa
7. okt 2018

@evittam mala som uplatnenu matersku z oboch PP..az na to,ze z jedneho vyssieho VZ som mala xy€ a z druhehe VZ uz len po strop maximalky..

majusqa77
7. okt 2018

@melisssssa a to ktora socialka tak pocita? Ja viem ze ak sa presiahne vz, tak rovnakym pomerom kratia vsetky.... ...ci? @evittam ?

evittam
7. okt 2018

@majusqa77 Súhlasím.
@melisssssa Netusim ako si mohla mat z oboch....