icon

Môže byť manželka doma bez rodičovského príspevku?

tonk888
28. okt 2025

Dobrý deň, mame 2 deti. Starsi syn ma 2 roky a mladsia dcera mesiac…. a aktualne sme obaja rodicia na materskej - ja otec na materskej so starsim dietatom a manzelka na materskej s mladsim dietatom. Po skonceni manzelkinej materske chcem ja otec ist na druhu matersku s mladsim dietatom Prosim vas o radu moze manzelka byt doma a nenastupit do prace pokial budem ja poberat matersku na mladsie dieta??? Zatial som zistil ze nebude mat manzelka narok na rodickovsky prispevok pokial budem ja poberat matersku na dceru… Prosim vas pekne o radu 🙂

Strana
z2
tonk888
autor
29. okt 2025
@diaszoky

@anonym_d1bc5c presne ja by som zrusila aj to staranie sa o dieta. Ked je dieta v skolke nema co matka sediet nanzadku ma si hladat pracu a nie prizivovat sa

@diaszoky z komentarov mi je jasne ze to mato nemate lahke v zivote … je mi to luto hovori sa tomu frustracia alebo celozivotna smola v zivote 😁 ale drzim palce a prajem vam svetlejsie zajtrajsky

diaszoky
29. okt 2025
@tonk888

@diaszoky z komentarov mi je jasne ze to mato nemate lahke v zivote … je mi to luto hovori sa tomu frustracia alebo celozivotna smola v zivote 😁 ale drzim palce a prajem vam svetlejsie zajtrajsky

@tonk888 ano aj ty si zrejme troll ktory vymysla blboviny. A ano za nazorom si stojim.poznam xy zien ktore sedia na zadku dieta do 16:30 v skolke a oni dobrovolne nezamestnane. O deti sa stara skolka v tom pripade.Take do basy za prizivnictvo

tonk888
autor
29. okt 2025
@diaszoky

@tonk888 ano aj ty si zrejme troll ktory vymysla blboviny. A ano za nazorom si stojim.poznam xy zien ktore sedia na zadku dieta do 16:30 v skolke a oni dobrovolne nezamestnane. O deti sa stara skolka v tom pripade.Take do basy za prizivnictvo

@diaszoky mozem vam poradit? Skuste nie hned riesit a zatvarat ludi podla vasho pocitu …. Nikdy neviete co je za tym… troll? Dobrovolne nezamestnana osoba si musi sama platit odvody! Ake prizivnictvo? Motate tu jedno cez druhe a vo finale chcete aby vsetci okolo vas sa malo horsie ako vy ;)

diaszoky
29. okt 2025
@tonk888

@diaszoky mozem vam poradit? Skuste nie hned riesit a zatvarat ludi podla vasho pocitu …. Nikdy neviete co je za tym… troll? Dobrovolne nezamestnana osoba si musi sama platit odvody! Ake prizivnictvo? Motate tu jedno cez druhe a vo finale chcete aby vsetci okolo vas sa malo horsie ako vy ;)

@tonk888 nie nemusi ak je to osoba starajuca sa o dieta do 6r

evazhoufova
29. okt 2025
@zuzanka.zuzu

cesta uprostred ničoho ktorá vedie k poľovníckemu posedu, haciendy "zadarmo" z eurofondov pričom bežní ľudia platia 30r hypotéku a tu je najväčší problém keď PRACUJUCI rodič chce vyčerpať materské 🙈 veď to milión krát tomuto štátu odviedol a ešte odvedie 🤷

@zuzanka.zuzu kde inde je takýto nárok vo svete? … s haciendami súhlasím….

tonk888
autor
29. okt 2025
@evazhoufova

@zuzanka.zuzu kde inde je takýto nárok vo svete? … s haciendami súhlasím….

@evazhoufova kde inde je takto znicene zdravotnictvo skolstvo kultura a dalsie veci vo svete? Tak neni fajn ze aspon toto maju slovaci lepsie

diaszoky
29. okt 2025
@tonk888

@evazhoufova kde inde je takto znicene zdravotnictvo skolstvo kultura a dalsie veci vo svete? Tak neni fajn ze aspon toto maju slovaci lepsie

@tonk888 joj nestazujte sa ja ked toto citam. Nadavate na sk prosim odstahuj sa . Inde mas Md 3m a cau chod do Egypta Pakistanu a tak sa stazuj. Vsade dobre kde sme neboli

Strana
z2