icon

Môže byť otec na materskej a zároveň aj pracovať?

woman159
18. dec 2020

Ahojte chcem sa opýtať som tehotná a dcérka mala rok v oktobry ako to je z otcom na materskej? Môže byt na MD a zároveň chodí pracovať ? S tým samozrejme že by som sa o dieťa starala ja nie on len by sme dostavali určite lepšiu matersku?!

Strana
z2
lucinka1988
18. dec 2020

@stormie úplne normálne, z domu na pár hodín v tyzdni, keď dieťa spí☺️A ak by matka pracovala na hlavný PP počas poberania MD, veľmi hrozí, že by si na to sociálka posvietila a dávku jej odobrala.

stormie
18. dec 2020

@lucinka1988 hrozi?? Nikde nie je napisane kolko hodin max moze odrobit, je iba urcene ze to nesmie byt ten isty zamestnavatel a ta ista zmluva ako cerpa materksu takze neviem ako by matke dokazali ze sa nestara o dieta a okrem toho keby aj rovno priznala ze si plati opatrovatelku tak to tiez nie je zakazane mat vypomoc

lucinka1988
18. dec 2020

@stormie veď ok, len debata bola o niečom inom ak sa nemýlim😉Je podľa mňa úplne nereálne, aby matka, ktorá sa stará o dieťa chodila na 8hod do práce, keďže v drvivej väčšine je jediná, ktorá sa môže o dieťa postarať. Tam hrozí, že to sociálka preverí. Pri dohode vykonávaných mimo pracovného pomeru na to nie je dôvod. Krásne to vysvetľuje aj Mihál vo svojich publikáciach.

stormie
19. dec 2020

@lucinka1988 debata je o tom ci moze byt muz na materskej a pracovat - ano moze ale urady si to preveruju a ked sa im nieco nezda tak matersku odoberaju a toto sa mi zda nefer a diskriminacne - zena moze robit aj na 8hod denne, mat doma opatrovatelku ale babku co pomoze ale nikto ju nejde lustrovat a kontrolovat ako zabezpecuje starostlivost lebo je predpoklad ze to robi sama ... pri chlapovi tento predpoklad nie je

babydesire
20. dec 2020

@klarissa25 a preco nie? Napriklad podnika,pracuje z domu?to nieje zakazane

mglh
25. feb 2021

mate prosim skusenost s 50% uvazkom u rovnakeho zamestnavatela otca na materskej?

Strana
z2