Môže byť otec na materskej a zároveň aj pracovať?
Ahojte chcem sa opýtať som tehotná a dcérka mala rok v oktobry ako to je z otcom na materskej? Môže byt na MD a zároveň chodí pracovať ? S tým samozrejme že by som sa o dieťa starala ja nie on len by sme dostavali určite lepšiu matersku?!
@lucinka1988 hrozi?? Nikde nie je napisane kolko hodin max moze odrobit, je iba urcene ze to nesmie byt ten isty zamestnavatel a ta ista zmluva ako cerpa materksu takze neviem ako by matke dokazali ze sa nestara o dieta a okrem toho keby aj rovno priznala ze si plati opatrovatelku tak to tiez nie je zakazane mat vypomoc
@stormie veď ok, len debata bola o niečom inom ak sa nemýlim😉Je podľa mňa úplne nereálne, aby matka, ktorá sa stará o dieťa chodila na 8hod do práce, keďže v drvivej väčšine je jediná, ktorá sa môže o dieťa postarať. Tam hrozí, že to sociálka preverí. Pri dohode vykonávaných mimo pracovného pomeru na to nie je dôvod. Krásne to vysvetľuje aj Mihál vo svojich publikáciach.
@lucinka1988 debata je o tom ci moze byt muz na materskej a pracovat - ano moze ale urady si to preveruju a ked sa im nieco nezda tak matersku odoberaju a toto sa mi zda nefer a diskriminacne - zena moze robit aj na 8hod denne, mat doma opatrovatelku ale babku co pomoze ale nikto ju nejde lustrovat a kontrolovat ako zabezpecuje starostlivost lebo je predpoklad ze to robi sama ... pri chlapovi tento predpoklad nie je
@klarissa25 a preco nie? Napriklad podnika,pracuje z domu?to nieje zakazane
mate prosim skusenost s 50% uvazkom u rovnakeho zamestnavatela otca na materskej?

@stormie úplne normálne, z domu na pár hodín v tyzdni, keď dieťa spí☺️A ak by matka pracovala na hlavný PP počas poberania MD, veľmi hrozí, že by si na to sociálka posvietila a dávku jej odobrala.