icon

Môžem ísť na pandemickú OČR v júli?

sayonara15
15. jún 2020

Ahojte, potrebovala by som poradit ohladom pandemickej OCR a jej poberania v mesiaci jul, nakolko mi pracovny pomer konci dohodou k 30.6.. Mozem teda ist na OCR opat s dcerou? Aj ked uz nebudem zamestnana? Bola som tak od zaciatku do konca maja, teraz v juni chodi do skolky. Docitala som sa ze je narok na OCR vtedy ak je predskolske zariadenie otvorene v juli. Dakujem

jana21jt
2. júl 2020

Ahojte, mam syna skolkara bola som cez koronu na pandemickej OCR v júni som chodila do prace a syn do škôlky. Škôlku majú otvorenú aj tento mesiac júl ale ochorel len soplik a trosku kašeľ. Telefonovala som na soc. poisťovňu ci s nim môžem ostať doma na OCR a na konci mesiaca len pošlem cestné prehlásenie. Dve pani tam mi nevedeli povedať ako to je ci stačí prehlásenie alebo potvrdenie od doktorky a nakoniec že mám radšej ísť ku doktorke po potvrdenie na OCR. Tak ako to vlastne je podľa toho čo majú na stránke nemajú zistovat prečo som s nim doma. Ďakujem za odpoveď....

mondolina
2. júl 2020

@jana21jt
Keď už si raz bola na pandemickej očr tak stačí poslať len koncom mesiaca čestné vyhlásenie.

petenka83
2. júl 2020

@mondolina keď som bola na pandemickej očr, teraz v juli som nastúpila do práce, možem sa opäť vrátiť na Očr, stačí len nahlásiť zamestnávateľovi a vyplniť čestné prehlásenie na konci mesiaca?

leyla9
2. júl 2020

@petenka83 myslím ze áno ale pre istotu zavolajte do poisťovne

petenka83
2. júl 2020

@leyla9 Ďakujem lebo každý hovorí niečo iné

jana21jt
2. júl 2020

@petenka83 tak ja som im napísala mail ze ako to je, lebo mi cez telefón najprv povedali ze nevedia presne a potom ze treba potvrdenie od lekárky....

petenka83
2. júl 2020

Potvrdenie o čom?

petenka83
2. júl 2020

@jana21jt potvrdenie, že je choré?

jana21jt
3. júl 2020

@petenka83 áno, aspoň mne tak povedali, že treba potvrdenie od lekárky keď chcem OCR. Ale ešte som napísala mail na ich centrálu tak uvidím co odpisu.

mondolina
3. júl 2020

Ak si počas pandemie už čerpala pandemickú očr netreba žiadne potvrdenie od lekára, aj keď bola očr čerpaná prerušovane.

jana21jt
3. júl 2020

@mondolina áno ja o tom viem ved tak to majú uvedené aj na ich stránke. Ale ti co robia na soc. poisťovní v PP to nevedia a oni mi povedali ze treba potvrdenie od lekára.

klarissa25
3. júl 2020

Na pandemicku ocr ziadne potvrdenie od dr netreba..

klarissa25
3. júl 2020

@jana21jt urcite to nemaju uvedene na stranke poistovne, ak ano daj link..

jana21jt
3. júl 2020

@klarissa25 na stránke v tom dolnom odseku na foto je ze nemaju skumat dôvod prečo som doma.... Ale keď som tam telefonovala ci to platí tak najprv že nevedia a dajú mi vedieť. Potom mi volali ze treba potvrdenie od lekárky lebo už som chodila do prace a malý do škôlky. Tak ako to mam ja vedieť keď ani oni to poriadne nevedia?

klarissa25
3. júl 2020

@jana21jt potvrdenie od lekara isto neni treba je pravda ze pracovnicky sp velakrat povedia hovadinu

mondolina
3. júl 2020

Netreba potvrdenie od lekára nakoľko pokračuješ už v začatej očr

petenka83
3. júl 2020

@mondolina lebo už mi bolo v práci oovedane, že mám na socialnu dat znova žiadosť o očr, ked som prišla do prace a potom sa vratim

klarissa25
3. júl 2020

@petenka83 vobec nie.. Ak si uz bola na pandemickej ocr.. Staci ked len posles CV

petenka83
3. júl 2020

Takže bude stačit oznámiť v práci, že idem znova na pandemicku očr a na socialnu čestné vyhlásenie, kolko som odpracovala a kolko osetrovala, správne?

mondolina
3. júl 2020

@petenka83
Hej, netreba zbytočne zachovať SP papiermi.

petenka83
3. júl 2020

Ďakujem dievčatá 😉

lydka99
3. júl 2020

Ahojte, prosím neviete ako je to u predškolákov? Myslím prípad, že bola čerpaná pandemicka OCR ale bola prerušená pobytom dieťaťa v škôlke,trebárs celý júl. Môže sa rodič vrátiť v auguste na OCR? Ak áno, čo napíše do čestného vyhlásenia, do kolónky či je dieťa zapísané v materskej škole? Alebo to, že bolo zapísané cez školský rok 2019/2020 platí do konca augusta, resp.do nástupu do školy? @evittam

sayonara15
autor
3. júl 2020

@lydka99 ahoj, áno môžeš sa vrátiť, do kolónky či je zapísané napíšeš že áno a v ďalšej kolónke napíšeš že nenavstevoval v auguste ms.dnes som to konzultovala priamo v sociálnej poisťovni.staci na konci augusta poslať čestné prehlásenie. evittam už nemá fungujúci nick

lydka99
3. júl 2020

@sayonara15 ďakujem krásne za odpoveď, len som si nebola istá, či to platí aj pre predškolákov

nika83
13. júl 2020

@sayonara15 mam podobný prípad. neviem ja so v júli využila covid očr ale ze vraj nemám nárok keď bola v škôlke v júni tak neviem co teraz

sayonara15
autor
13. júl 2020

@nika83 máš nárok, ja som bola priamo na pobočke

sayonara15
autor
13. júl 2020

@nika83 a platí to iba pre škôlkarov. Treba vypísať novú OCR, a na konci mesiaca poslať čestné prehlásenie, tlačivá máš na stránke sociálnej poisťovne

nika83
14. júl 2020

@sayonara15 vdaka

cucoriedkacucoriedka
14. júl 2020

@sayonara15 tou novou ocr myslis ziadost? Alebo nove tlacivo cestne vyhlasenie?
Dakujem za odpoved;)

sayonara15
autor
14. júl 2020

@cucoriedkacucoriedka čestné vyhlásenie je v novom znení, to určite treba, máš to na stránke sociálnej.. Ak si v PP tak iba to treba na konci mesiaca. Ja som iný prípad, ja som ukončila už Pp.