Môžem ísť na pandemickú OČR v júli?
Ahojte, potrebovala by som poradit ohladom pandemickej OCR a jej poberania v mesiaci jul, nakolko mi pracovny pomer konci dohodou k 30.6.. Mozem teda ist na OCR opat s dcerou? Aj ked uz nebudem zamestnana? Bola som tak od zaciatku do konca maja, teraz v juni chodi do skolky. Docitala som sa ze je narok na OCR vtedy ak je predskolske zariadenie otvorene v juli. Dakujem
Potvrdenie o čom?
Ak si počas pandemie už čerpala pandemickú očr netreba žiadne potvrdenie od lekára, aj keď bola očr čerpaná prerušovane.
Na pandemicku ocr ziadne potvrdenie od dr netreba..
@jana21jt urcite to nemaju uvedene na stranke poistovne, ak ano daj link..
@klarissa25 na stránke v tom dolnom odseku na foto je ze nemaju skumat dôvod prečo som doma.... Ale keď som tam telefonovala ci to platí tak najprv že nevedia a dajú mi vedieť. Potom mi volali ze treba potvrdenie od lekárky lebo už som chodila do prace a malý do škôlky. Tak ako to mam ja vedieť keď ani oni to poriadne nevedia?
@jana21jt potvrdenie od lekara isto neni treba je pravda ze pracovnicky sp velakrat povedia hovadinu
Netreba potvrdenie od lekára nakoľko pokračuješ už v začatej očr
@petenka83 vobec nie.. Ak si uz bola na pandemickej ocr.. Staci ked len posles CV
Takže bude stačit oznámiť v práci, že idem znova na pandemicku očr a na socialnu čestné vyhlásenie, kolko som odpracovala a kolko osetrovala, správne?
Ďakujem dievčatá 😉
Ahojte, prosím neviete ako je to u predškolákov? Myslím prípad, že bola čerpaná pandemicka OCR ale bola prerušená pobytom dieťaťa v škôlke,trebárs celý júl. Môže sa rodič vrátiť v auguste na OCR? Ak áno, čo napíše do čestného vyhlásenia, do kolónky či je dieťa zapísané v materskej škole? Alebo to, že bolo zapísané cez školský rok 2019/2020 platí do konca augusta, resp.do nástupu do školy? @evittam
@lydka99 ahoj, áno môžeš sa vrátiť, do kolónky či je zapísané napíšeš že áno a v ďalšej kolónke napíšeš že nenavstevoval v auguste ms.dnes som to konzultovala priamo v sociálnej poisťovni.staci na konci augusta poslať čestné prehlásenie. evittam už nemá fungujúci nick
@sayonara15 ďakujem krásne za odpoveď, len som si nebola istá, či to platí aj pre predškolákov
@sayonara15 mam podobný prípad. neviem ja so v júli využila covid očr ale ze vraj nemám nárok keď bola v škôlke v júni tak neviem co teraz
@nika83 máš nárok, ja som bola priamo na pobočke
@nika83 a platí to iba pre škôlkarov. Treba vypísať novú OCR, a na konci mesiaca poslať čestné prehlásenie, tlačivá máš na stránke sociálnej poisťovne
@sayonara15 vdaka
@sayonara15 tou novou ocr myslis ziadost? Alebo nove tlacivo cestne vyhlasenie?
Dakujem za odpoved;)
@cucoriedkacucoriedka čestné vyhlásenie je v novom znení, to určite treba, máš to na stránke sociálnej.. Ak si v PP tak iba to treba na konci mesiaca. Ja som iný prípad, ja som ukončila už Pp.

Ahojte, mam syna skolkara bola som cez koronu na pandemickej OCR v júni som chodila do prace a syn do škôlky. Škôlku majú otvorenú aj tento mesiac júl ale ochorel len soplik a trosku kašeľ. Telefonovala som na soc. poisťovňu ci s nim môžem ostať doma na OCR a na konci mesiaca len pošlem cestné prehlásenie. Dve pani tam mi nevedeli povedať ako to je ci stačí prehlásenie alebo potvrdenie od doktorky a nakoniec že mám radšej ísť ku doktorke po potvrdenie na OCR. Tak ako to vlastne je podľa toho čo majú na stránke nemajú zistovat prečo som s nim doma. Ďakujem za odpoveď....