Môžem po rodičovskej dovolenke byť na PN?
Ahojte vedel by mi niekto poradiť...ešte je to ďaleko,ale nech viem ako to funguje. 15 júna 2025 mi končí RD,chcela by som čerpať dovolenku, ísť na PN potom dať výpoveď a následne podpora. PP stále trvá od roku 2013. Bolo by možné to takto riešiť? Neovplyvnilo by to nejako podporu keď pôjdem na PN? A ešte som chcela... Keď budem dávať výpoveď,bude treba výpoveď dohodou?
Ano, dá sa tak ist, ja som končila PP vypovedou, nie dohodou (mala som prekážku v praci, rusilo sa oddelenie), čiže mi bežala prekážka v praci, potom som si par dni čerpala dovolenku a dostala niekoľkomesačné odstupne nad rámec zákona a preplatenie dovolenky, takze bola maximálna podpora, aj keď mi bežala Prekážka. PP koncil 31.5. A 1.6. Som mala plánovanú operaciu, po nej som bola PN 6 týždňov , čo mi aspoň uhradilo náklady na operaciu v sukromnej nemocnici, lebo v tomto skvelom state, aj keď máš bolesti, dostanes termin operacie tak za 6-12 mesiacov. Potom som išla na podporu.
@mamina7070 a môžeš nejako vysvetliť informáciu, že to ma v zlom poradí? Prečo?
@iv007 nemyslela som že sa to tu tak zvrhne len som sa opýtala ako môžem postupovať aby som mohla byť doma keďže priateľ určíte že ďalší rok nepôjde do práce keď je v stave v akom je. Neviem načo by som si také niečo vymýšľala nemám to naozaj za potreby. Nikomu také niečo neprajem a ja si myslím že mám dosť rokov odpracovaných nato,aby som mohla aj ja zostať doma aj keď nie kvôli deťom. Tu niektoré ženy by sa mali nad sebou zamyslieť,lebo je to hnus. Nikdy som nebola na PN za tú dobu čo pracujem a keď si tu niektoré myslia že som romka (nemám nič proti ním,ale väčšinou si to každý myslí keď chce takto riešiť veci) . Ja pracujem od svojich 18 a nebola som doma nikdy žiadna PN,ani nič okrem toho keď boli deti choré bola ocr aj to som sa snažila riešiť aby som nebola stále doma(babky, priateľ alebo sestry) . A keď tu niektoré prajú aby som si zlomila nohu ako hore jedna dotyčná,je to smutné. A keď chce jedna dáma hore vedieť koľko mám odrobene,s prvými dvomi deťmi som nebola ani celé tri roky doma... Prvé išlo do súkromnej keď mala 2 roky a druhé tak isto. Teraz má tretie 2 roky. 11 rokov mám odrobenych bez toho,aby som bola jeden jediný krát doma.
@ci len pre upresnenie, tvoja vymyslená PNka neslúži na to, aby si opatrovala inú osobu. Na to slúži opatrovateľka ktorú ak je pre tvojho priateľa tak potrebná mu zaplati stat. Po ďalšie, keď mal teraz úraz a bude doma rok, to mas teda 8/2025. 6/2025 tí konci RD, cize aký dalsi rok ty este vlastne potrebuješ na opatrovanie???
Mimo to, nápada ma otázka, z čoho teda chcete žiť? 5 ľudia z tvojej PNky?
@tiika nuz preto lebo chce docerpat dovolenku
jej sa oplati nastupit cerpat dva dni dovolenku, dohodou ukoncit prac pomer do 7 dni od skoncenia nastupit na PN vycerpat 52 tyzdnov s max PN a nasledne po roku vziat max podporu po dobu pol roka
@mamina7070 áno, ako píšeš, takto by to mala lepšie za predpokladu, že budú súhlasiť s dohodou o ukončení.
Mne prišlo, že s tým skôr nepočíta, keď písala hned o výpovedi. Ona inak pise, ze chce čerpať (predpokladam pár dni) nie dočerpať dovolenku.
@mamina7070 ano, jej sa "oplati", ze? A my zvyšné jej to budeme platiť, že sa ona bude len tak rok a pol vyvalovať doma, vsak? Toto ti príde ôk? Ci ty jej budeš platiť tie davky zo svojho?
Ak priatel potrebuje opateru, treba riesit opatrovatelsky alebo unho dokonca i valudny, po roku jeho PN. Ak nepotrebuje a ty nemas diagnozu, potom je PN ucelova. Mna by zaujimalo na co ti doktor len tak da rocnu PN.
@iv007 jaj, tak tebe klaje oči, ze dostanem nejakých smiešnych ani nie 150€ mesacne, pričom ja normalne robím a odvadzam tomuto štátu dane, ale inej, ktorá si 3 roky doma vyvaluje rit, a ďalší rok a pol si len tak predĺži za cca. 1.500€ mesacne je ok? Ty si z matematiky musela mať prinajmenšom "deviatku"👌👎
Plus nezabudni tu zakladať príspevky aká je Fico sviňa, ze nezvýši danovy bonus, zvýši pracujúcim odvody a pod. Ako kradne len pre seba... presne tak, ako kradne pre seba táto tu. Len u neho to odsudzujes, u tejto to v pohode schvalujes. A ze kto je pokrytec, ze? Sa pozri do zrkadla, keď nevies
@lienka.7 s matematikou to nema nic spolocne, ty rovnako vyuzivas zakonne moznosti. Ona pise ze robila 11 rokov a ma leziaceho muza. Trochu empatie by ti nezaskodilo, ak poznas to slovo. V kazdej podobnej diskusii tu plujes hnusne slova a zavidis zenam peniaze. Nazory sa daju vyjadrit aj slusne a vecne.
@iv007 len ja pri využívaní tých zákonných možnosti nemusím podvdzat, v tom je ten zasadny rozdiel. Jaj, ci ty si vari nepoberala rodicak, hoci si ho nepotrebovala? Nepoberas ani rodinné pridavky, ze? Vsak tých 60€/decko predsa nepotrebuješ... ci?
Robila AZ 11 rokov ? Nebud smiešna. Ci, jaj, to je ďalšia co si iba vycerpa, co dala do systému, či ako to myslis? A dôchodok jej matky, Ota, babky, dedka a PNka jej frajera sa zaplatia z čoho prosím pekne?
Pokial ma ležiaceho muža, ma mat podľa posúdenia opatrovateľku. Nie, ze autorka si bude vymýšľať diagnózy a starať sa o neho a my všetky jej to mame platit. Môžeš ty
@lienka.7 ja robim 15 rokov vkuse a za ten cas som mala jednu tyzdnovu PNku ktoru mi platil zamestnavatel, nie stat. Deti nemam, takze ani euro som nedostala od statu na roznych vymyslenych davkach, nezamestnana som tiez nikdy nebola. Napriek tomu mam sucit so slabsimi a dokazem ich pochopit. Ty sa ukludni a ja idem pracovat aj na tvoju hypoteku, nech sa ti dobre byva.

@iv007 práve to,že síce je veľmi veľa ľudí čo využíva systém, ale nikdy nevieme akú situáciu má autor otázky, či v tom nie je onkologické, psychiatrické ochorenie, fyzickiy handicap a pod. Ľudia ostalo veľmi zlí a útoční