Môžem pri dlho chorom dieťati žiadať predĺžený rodičovský príspevok?
Včera o 14:28
Ahojte, mam dcéru, ktorá chodí do škôlky a je viac chora ako zdravá, maximum co odchodi sú 2 týždne a potom.sme 2 týždne doma. Teraz ide do 3teho ročníka v skolke, ale chceme jej dat odklad o rok do školy. Boli sme na všetkých možných vyšetreniach, majú jej vyberať mandle ale až budúci rok. Už sa desia toho co bude od septembra v skolke, samozrejme to ma vplyv aj na moje zamestnanie. Jedna mamička mi poradila, že si mám vybaviť predĺžený rodičak a nechávať ju iba na doobeda. Dá sa to podľa vás? Môžem chodiť na doobeda do roboty a dieťa do škôlky? Nechcem ju odstrihnut od škôlky, ale toto je už neúnosné, nehovoriac o mojich kolegyniach.
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

Ďakujem všetkým za ich postrehy, bohužiaľ mám zamestnanie, kde mam aj nejakú zodpovednosť, nerobím manuálnu robotu vo fabrike a verte tomu, že 2 týždne nebyť v robote v mesiaci je dosť, takisto manžel má také zamestnanie. Porozprávam sa s pediatrickou a uvidím. Ďakujem za vaše reakcie.
@anonym_autor Ok, daj potom info ci ti schvalili. Aspon aj ostatne matky budu vediet ci maju poziadat o plateny rodicak na skolkarske ochorenia. Inak az 1-2 mesiace trva kym schvalia/neschvalia tak zbytocne to neodkladaj.