icon

Môžem získať maximálnu podporu v nezamestnanosti?

bruneta880
9. sep 2018

Ahojte, prosím vás o radu, pretože sa v tom nevyznám.
Takže... som zamestnaná na dobu neurčitú, a to od 1.1.2013 predtým som v tejto firme ešte pracovala na dohodu od 15.9. do 31.12. 2012 .Počas rodičovskej ani materskej dovolenky som nemala iný zdaniteľný príjem.
Firma prevádzku v mojom meste však zrušila, takže sa nemám kam vrátiť.Zostatok dovolenky mám 19 dní a zarábala som minimálnu mzdu. Rodičovská dovolenka mi končí 21.9. 2018 vtedy má dieťa 3 roky.Tento deň však vychádza na piatok a ja neviem s istotou povedať či má firma (mala) nepretržitú prevádzku.Môžem teda dovolenku potiahnuť do 24.9.?To bude pondelok alebo pre istotu do 25.9.?Vyjde mi to potom, keď vyčerpám tri alebo tie štyri dni a ostatnú, tých šestnásť alebo pätnásť dní čo mi preplatia?Ďakujem pekne

evittam
5. feb 2019

@majjjjka Mozu byt aj dva. Je to kvoli vyske VZ. Mas napr.20dni dovolenky, s dennym dovolenkovým priemerom napr.20Eur.
1.Vycerpes 1 den dovolenky a zostatok preplatia-tvoja HM 400Eur/1-VZ pre podporu.
2. Vycerpes 20dni dovolenky-tvoja HM 400Eur/20-VZ pre podporu.
btw.urcire som tu ten výpočet už písala a nielen 1x.

evittam
5. feb 2019

@rachel36a Keď das dohodu o skončení PP k 21.2. vycerpes 2dni dovolenky.

rachel36a
5. feb 2019

@majjjjka mozes aj dva,tri...ale staci jeden...ide o to aby sa ti navysil priemer kedze ti zvysok dovolenky preplatia tak aby si mala vysoky vymeriavaci zaklad

majjjjka
5. feb 2019

Prosim vas este predsa o pomoc. Z personalneho mi napisala ze ked si zoberiem jeden den dovolenky to je aj den ukoncenia PP. ( Ináč ak by mal byť iba 1 deň dovolenky musel by skončiť PP 20.2.2019 (posledný pracovný deň je aj dňom ukončenia PP) - to mi napisali. Cize nevadi ze budem mat ten jeden den aj dovolenku aj koniec v dohode? 19. 2. mi konci rodicovska. Nemam sinradsej zibrat 2 dni dovolenky? Preco sa ma zobrat len jeden den🙂 dakujem este raz

evittam
5. feb 2019

@majjjjka Kedy ma dieťa 3roky? Ak 19.2.tak nástup je 20.2.cize dohoda o skončení PP k 20.2.-vycerpes jeden den dovolenky. Ak by si dala k 19.2.tak ziadna max.podpora.

majjjjka
5. feb 2019

Jeeej vy ste tolke odpisali a mne sa to zobrazilo az teraz ved ked som pisala tak som tu nic nemala. Dakujeeeeem vsetkym velmi pekne. A budem mat ten vyssi vymeriavaci zaklad aj ori 2 dnoch dovolenkovych ? Ci len pri jednom.

evittam
5. feb 2019

@majjjjka Kriste citaj co píšeme. Urobíš sluzbu nielen sebe.

majjjjka
5. feb 2019

@evittam samozrejme ze nechcem dat k 19.2. V den ked dieta dovrsi 3 roky az taka slrosta nie som. Mne sa jednalo len o odpoved ci 1 alebo 2 dni dovolenky ci to socialka rozlisuje pri vypocte. Dakujem a ja ta neurazam a nenadavam ked nechces neodpisuj.

evittam
5. feb 2019

@majjjjka Ja ta tiež nikde neurazam. Je jedno ci 1 alebo 2 dni! Este raz-citaj rady co tu dávame aj tebe a nielen tebe. A po uvedenom vypocte co som ti sem dala by si pri troske logického uvažovania prisla na to aj sama.😉 A to bez urážky.

rachel36a
5. feb 2019

@evittam ja?

evittam
5. feb 2019

@rachel36a Sorry, to nebolo tebe.😁😉

rachel36a
5. feb 2019

@evittam 😉

jasmin878
12. apr 2019

Prosim vás je tu niekto kto ukončil rodičak keď malo dieťa 2 roky a 2 mesiace? V robote som dala výpoveď tak ze som si čerpala 2 dni voľno a 11.5 dňa mi majú preplatiť.. Teraz som na úrade práce. Koľko budem mat podporu keď som zarobila cca 700 v cistom.? Materskú som mavala okolo 660

evittam
12. apr 2019

@jasmin878 Ak si nemala iny zdanitelny príjem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN za posledne dva roky tak maximalnu. btw.davky sa počítajú z HM.

jasmin878
12. apr 2019

@evittam jedine co som mala bola jednorazova brigáda na dca dní kde za mna platí oni. To bolo nejakých par centiv. Na zapoctovom liste to nevyšlo ani euro cele

evittam
12. apr 2019

@jasmin878 Ak boli z toho odvody na PvN tak smola, pokazila si si podporu.

jasmin878
12. apr 2019

@evittam aj keď len jednorazovo nejakých 80 centov?

jasmin878
12. apr 2019

@jasmin878 takto mi prišlo

evittam
12. apr 2019

@jasmin878 Tak ak len dva dni nemalo by to az tak pokaziť tu podporu....Ale pochybujem, že to bola dohoda na pravidelný príjem. To musis vediet ty.
@zalka 🤔😉

evittam
12. apr 2019

@jasmin878 Tak to mas nepravidelný príjem. Ziadny dopad na podporu.

jasmin878
12. apr 2019

@evittam fuuuu. Ešte že tak. Ďakujem veľmi pekne

dancez
17. apr 2019

@jana005 ahoj chcem sa spýtať keď píšeš že naozaj to funguje, mala si teda maximálnu? Lebo som si to tak vybavila a účtovníctva mi napísala že mi podporu vyrátajú z posledných 2 rokov pred materskou , nie z tej cerpanej dovolenky a odstupného 😏

dancez
17. apr 2019

@katikabb ahoj môžem sa spýtať či ti vyšla ťa maximálna podpora?

jana005
17. apr 2019

@dancez ahoj,áno,mala som max.podporu.
Ak si to urobila tak,ako radia dievčatá,tak podpora bude maximálna. Účtovníčky o tom niektoré vobec nevedia.

dancez
17. apr 2019

@jana005 ďalšia mi povedala že len do maxima môjho príjmu. Mala si podporu viac ako plat?

jana005
17. apr 2019

@dancez ja so mala plat 400 v hrubo. A podporato mi vyšla okolo 800eur.
Podporu ti rátajú dva roky spätne od dátumu tvojej vypovede. A keďže si bola na rodicovskej a nemala si žiadny iný prijem,iba ten deň,dva dovolenky,čiže sa ti obnovilo nemocenské poiste,musia rátať z too,preto výjde taka velka podpora.
Keby sa ti neobnovilo poistenie,tak rataju z platu

evittam
17. apr 2019

@dancez Nech účtovníčka uvedie zakon. Podpora sa pocita zo zdanitelneho príjmu za posledne dva roky pred žiadosťou o podporu z ktorého sa odvadzali odvody na PvN co je v takomto prípade príjem za tu dovolenku. Ja som to tak spravila a mala som max.podporu. A aj vsetci ostatni.

dancez
17. apr 2019

@evittam myslela som si že v Ba budú múdrejšie tie účtovníčky, ďakujem vám ženy veľmi pekne ste veľmi milé zlaté a ochotne 😘, prajem vám pekný slnečný dník
@jana005

evittam
17. apr 2019

@dancez Prečo by akurat v BA mali byt účtovníčky múdrejšie?? Co maa so znalostami to odkial clovek je?

dancez
17. apr 2019

@evittam ako nechcela som nikoho uraziť len som myslela že majú viac skúseností alebo teda že to budú určite vidieť.