Môžem získať maximálnu podporu v nezamestnanosti?
Ahojte, prosím vás o radu, pretože sa v tom nevyznám.
Takže... som zamestnaná na dobu neurčitú, a to od 1.1.2013 predtým som v tejto firme ešte pracovala na dohodu od 15.9. do 31.12. 2012 .Počas rodičovskej ani materskej dovolenky som nemala iný zdaniteľný príjem.
Firma prevádzku v mojom meste však zrušila, takže sa nemám kam vrátiť.Zostatok dovolenky mám 19 dní a zarábala som minimálnu mzdu. Rodičovská dovolenka mi končí 21.9. 2018 vtedy má dieťa 3 roky.Tento deň však vychádza na piatok a ja neviem s istotou povedať či má firma (mala) nepretržitú prevádzku.Môžem teda dovolenku potiahnuť do 24.9.?To bude pondelok alebo pre istotu do 25.9.?Vyjde mi to potom, keď vyčerpám tri alebo tie štyri dni a ostatnú, tých šestnásť alebo pätnásť dní čo mi preplatia?Ďakujem pekne
Prosim vas este predsa o pomoc. Z personalneho mi napisala ze ked si zoberiem jeden den dovolenky to je aj den ukoncenia PP. ( Ináč ak by mal byť iba 1 deň dovolenky musel by skončiť PP 20.2.2019 (posledný pracovný deň je aj dňom ukončenia PP) - to mi napisali. Cize nevadi ze budem mat ten jeden den aj dovolenku aj koniec v dohode? 19. 2. mi konci rodicovska. Nemam sinradsej zibrat 2 dni dovolenky? Preco sa ma zobrat len jeden den🙂 dakujem este raz
Jeeej vy ste tolke odpisali a mne sa to zobrazilo az teraz ved ked som pisala tak som tu nic nemala. Dakujeeeeem vsetkym velmi pekne. A budem mat ten vyssi vymeriavaci zaklad aj ori 2 dnoch dovolenkovych ? Ci len pri jednom.
Prosim vás je tu niekto kto ukončil rodičak keď malo dieťa 2 roky a 2 mesiace? V robote som dala výpoveď tak ze som si čerpala 2 dni voľno a 11.5 dňa mi majú preplatiť.. Teraz som na úrade práce. Koľko budem mat podporu keď som zarobila cca 700 v cistom.? Materskú som mavala okolo 660
@dancez ja so mala plat 400 v hrubo. A podporato mi vyšla okolo 800eur.
Podporu ti rátajú dva roky spätne od dátumu tvojej vypovede. A keďže si bola na rodicovskej a nemala si žiadny iný prijem,iba ten deň,dva dovolenky,čiže sa ti obnovilo nemocenské poiste,musia rátať z too,preto výjde taka velka podpora.
Keby sa ti neobnovilo poistenie,tak rataju z platu

@majjjjka Mozu byt aj dva. Je to kvoli vyske VZ. Mas napr.20dni dovolenky, s dennym dovolenkovým priemerom napr.20Eur.
1.Vycerpes 1 den dovolenky a zostatok preplatia-tvoja HM 400Eur/1-VZ pre podporu.
2. Vycerpes 20dni dovolenky-tvoja HM 400Eur/20-VZ pre podporu.
btw.urcire som tu ten výpočet už písala a nielen 1x.