Môžme žiadať o rodičovský na Slovensku, keď bol v Anglicku zamietnutý?
Ahojte, prosim vas tie co ste nieco podobne zazili alebo sa vyznate.
Ak bol zene zamietnuty rodicovsky prispevok v UK, takisto aj materska, cize nema narok na nic,
je mozne aby si poziadala o rodicovsky prispevok na Slovensku? Trvale bydlisko ma na Slovensku, ale rodit bude v UK.. nemoze zostat bez penazi,
dakujem
@n0mi Ale tam to priamo navazuje zrejme na to, ci odpracovala...ci ... ? Mylim sa..? RP u nas dostane kazda. Zakladatelka si predstavuje asi nieco taketo aj v UK.
Ak si odrobila 11 rokov, nie je mozne, ze nemas na nic narok- si vedena v JobCentre?
Ak si momentalne nezamestnana, na SMP narok mat nebudes, ale budes mat na Maternity Allowance,
co je 39 tyzdnov platenych, minimalna suma (tyzdenne tusim £150).
Rozdiel je ze SMP je prvych 6 tyzdnov 90% z tvojho platu a 33 tyzdnov basic, MA je 39 tyzdnov basic pay
Dosad si vase udaje sem, a tam ti to ukaze ci mas narok a kedy mozes zacat cerpat:
https://www.gov.uk/pay-leave-for-parents
@charlie1980 zalezi ci je zamestnana ci nie. Ci vedena na job centre. Ale mari sa mi ze ked nema narok na normalnu matersku tak vznika narok ako pise @bridgetfidget. Takisto by vedela dostat sure maternity grant, child benefit a este nieco.
@sense Tak Ale aj Svajciari sa "pleskli po vrecku", donedavna ani tam nebola MD, ani nie desatrocim😄 Tak hlavne, ze aspon volaco 😄
@charlie1980 ved to aspon nieco ako sa vravi ked neprsi nech kvapka a su vdacne aj za to malo

@charlie1980 myslim, ze nejako financie nemaju vyriesene, kedze zakladatelka riesi o106 nejaky rodicovsky. Aj v UK su prispevky,benefity a dostala by viac ako 200e.