Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
V okrese Čadca už máte? Ja nie
Raiffeisen PB priezvisko P nabehol
SNV materskú som mala včera.
Dnes prídavky z ÚPSVaR.
Slsp
Okr. SC prídavky + rodičák na účte 🙂
SLSP, Prešov, opatrovateľský príspevok, 2.várka. Pípol o 10:10 👍😊
ahojte, idem si po radu. Bude mi končiť, rodičovský príspevok, stále som zamestnaná nakoľko som nedala výpoveď v práci a bola som s malým doma. Ak nastúpim po skončení rodičovskej dovolenke do tej istej práce a odpracovala napríklad mesiac a potom dala výpoveď, mala by som ešte nárok na podporu? Alebo už nie.
@jeina13 na podporu mas narok ak si za posledne 4r bola v pracovnom pomere 2r. Cize teoreticky nemusis nastupit vobec. Ale kvoli vyske podpory by som si dala na tvojom mieste preplatit dovolenku za tie 3r co si bola doma a tak dala výpoveď. Ked mas taku moznost. Potom by ti mali podporu počítať z posledneho prijmu.
@veronikastrickova môže byt, nie som v tomto tak zbehla. Najlepsie je zistit na uradoch priamo
@hatsepset pisala si to s istotou, mas 2 deri, mala by si vediet, ze 60dni dovolenky si za 3roky doma nenacerpala. Iba za MD sa cerpa nova.
@veronikastrickova suseda právnicka bola 8r na retazovej s troma a tak spravila. Vybrala dovcu naraz dala si ju preplatit a vysla jej najvyššia možná podpora. Ja som mala dalsie az 3r po porvom navyse je autik, takze s nim som stale doma.
@hatsepset ale ty splietas uplne rozne veci. Retazova s 3detmi, nieje to iste ako MD s jednym. To by podla tvojich vypoctov mala 90-120dni dovolenky po navrate do prace.
Ahojte, vraj tento mesiac rodicak až 19?
@laura1994 skôr 14-15 čo vychádza štvrtok- piatok.
@laura1994 ci vlastne sviatky sú piatok a pondelok.
@misinka0611 15 je sviatok to je piatok :/
Myslím si , že všetci budú mať ku 14 na účte, keďže splatnosť bude okolo 12 alebo 13.
@laura1994 Tak mali by to urobiť tak aby 14 mali všetci na úcte a potom od 20.utorka šeky.
A ty čo majú šeky nepotrebujú si kúpiť na sviatky???mohli by sa spamätať a dať aj šeky skôr ..a nie až po sviatkach
@1cita kto sa ma spamatat? No tak si daj posielat na ucet. Vzdy su seky neskor, ked ti to vadi, zmen to ty. Necakaj to od druhych.
@veronikastrickova
@veronikastrickova nie je pravda ......rodicovska dovolenka sa tiez pocita a vznika narok na dovolenku .....ja som doma s malym uz druhy rok a mam 67dni dovolenky ....pred nastupom na MD som vycerpala celu ; )))))
@alena789 Naopak doba rodičovskej dovolenky sa nepovažuje za výkon práce. Dovolenka za tieto dni zamestnancovi nepatrí, respektíve sa kráti.
https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=290
@laura1994 tento mesiac posielajú 1.varku už 12 na účet
@veronikastrickova
@veronikastrickova inspektorat prace 2022
@alena789 teraz som to riešila aj ja, dovolenka vzniká iba cez materskú.
@barbie1981 aj pre mna je to aktualne ; )