Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@holubicka28 som pisala prispevok na dieta 23€
@holubicka28
@tigrislu Ja som napríklad vybavovala všetko naraz - a to 9.1. a 15.1. som mala všetky peniaze na účte. A neviem o akých "strašných papierovačkách" to hovoríte - nič hrozné - stačí si z internetu stiahnuť žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa, žiadosť o rodinné prídavky a žiadosť o rodičovský príspevok - všetko vyplniť, dať potvrdiť tlačivo pediatrovi, gynekológovi, aspoň 3 kópie RL a teda ak žena nemá nárok na MD tak doklad o tom zo SP - to je všetko. 😉
@evittam ja som to stiahnute mala tiez😊 Ale je to otravne vybavovanie, tak som to ymslela..mohlo by to ist vsetko cez net😃
@tigrislu A čo sa týka toho príspevku pri narodení dieťaťa - ak podáš žiadosť napríklad do cca 5.-10.teho decembra tak ti príde ešte v decembri - ako som ti ja napísala - podala som 9.1. a peniaze na účte 15.1. - čo ma aj prekvapili - čakala som až vo februári. Ale podľa toho čo píšeš tak ty to v pohode môžeš stihnúť ešte do konca novembra - takže pred Vianocami by si mala peniaze mať.
@holubicka28 Nič otravné na tom nevidím pokiaľ máš všetko v poriadku - prídeš-odovzdáš-odídeš - hotovo...A raz za 3 roky sa z toho nepototo, že musím ísť niekam na úrad.....
@taniat87
@janapk Neviem aký máte problém z VUB - mne nikdy neprišiel RP neskôr ako o pol 12..... 😉
A neviem po koľkýkrát to tu už píšem - banka nemá nič spoločné s tým kedy vám nabehnú peniaze - každá banka (bez rozdielu) môže "točiť" peniaze max.24 hodín - čiže ak štátna pokladnica pošle peniaze dnes o 12.00 tak maximálne do zajtra do 12.00 ich musíte mať na účte. Je ešte aj diskutabilné kedy pošlú sms - niekedy je to oveľa neskôr ako nabehnú peniaze aj keď mne sa toto tiež ešte nikdy nestalo....
@evittam myslim, ze nikto sa z toho "nepototo", ale mohlo by to uz v dnesnej dobe fungovat aj cez net, ked uz mame na op tie cipy.
@holubicka28 No tak čo viem veľa vecí sa už dá vybaviť, ale nestačí ti len nejaký čip na OP - ak teda už máš ten nový ale potrebuješ aj zaručený elekronický podpis - a ten tiež musíš ísť vybaviť - čiže mne je srdečne jedno či tam ja pôjdem raz za 3 roky kvôli RP a RD a potom už vôbec alebo najskôr kvôli elektronickému podpisu a potom to doma ešte nahadzovať do internetu....Ale každý máme na to svoj názor. 😉
@evittam sak urcite🙂 ako mne to zabralo len 5min vybavit rp, kedze vtedy bol nahodou prazdny urad, nemam pravo stazovat sa😃
@evittam bohuzial sklamem ta, lebo este ked som na ml.synceka dostala kocikove, vsetci uz mali RP,Materske atd a ja este nic, 3x som volala vtedy na UPSAR a tam mi pokazde povedali to iste ze oni uz davno odoslali. Tak som bola nutena ist do banky ze kde to viazne??? a aj tam ma sli utvrdzovat ze nic tam nemam, a zahadne o hodinu po prichode z banky mi dosla SMS presne o 16.55, a odvtedy mi tak neustale chodilo tak som zrusila ucet ! a cil som do novej ziadosti o RP uviedla ucet v Raif. A zase je problem. Mne povedali ze VT malo KN iba vcera a nech by bol akykolvek problem mam prist az o tyzden, lebo zena co ma ma v evidencii ma dovolenku ☹
Ja si pamätam asi 5rokov do zadu vo vub mi vyplatu pripisovali aj o osmej vecer...
@mamina2388 No neviem prečo by si ma mala sklamať - ja s tým nič nemám - to si vyriaď s UPSVaR. Proste to čo som napísala platí - ak ty alebo ktokoľvek iný odošle peniaze dnes z jednej banky - napr. o 10.00 tak ty ich v druhej banke nesmieš mať neskôr ako zajtra do 10.00 - toto platí už dlhé roky, ak posielaš z tej istej banky do tej istej peniaze majú nabehnúť hneď. Ak sa tak nestane tak sa treba sťažovať na príslušných miestach. Neprišla som sa sem hádať - proste toto platí - nájdi si bankový zákon... 😉
@janapk V poriadku - ja píšem vlastnú skúsenosť - nikdy - a to naozaj nikdy sa mi nestalo aby som nedostala peniaze tak ako hovorím - a to som účtovník-ekonóm - posielala som mzdy a všetko - tak viem presne kedy som poslala z účtu firmy peniaze a kedy som ich mala na účte -a to posledných 10 rokov..... 😉 Ale ešte raz hádať sa tu nemienim a ani zahlcovať tému o niečom čo sem nepatrí....
@mamina2388 A ak ti na UPSVaR tvrdili, že ti niečo poslali a v banke to , že to nemajú - tak ti mala pracovníčka na UPSVaR poskytnúť potvrdenie, že to poslali a až na základe toho ty môžeš ísť do banky a pýtať sa kde sú tvoje peniaze.....Ja som napríklad "kočíkovné" a rodinné prídavky dostala naraz - tak ako som to aj naraz vybavovala - v jednej sume v ten istý deň na účet - takže tam bol podľa mňa iný problém a nie to že či to poslali ale prečo to neposlali....
Okres ZC, Vub,teraz mi prišiel rodičák
Vub KNM nič
VUB STALE NIC NECHAPEM TOMU

@holubicka28 Ja som nečítala a ani nepátrala po tom kedy sa jej dieťa narodilo - napísala príspevok - bola som v tom, že vie o čom píše....Ak jej prišli prídavky a spolu s nimi vybavovala aj rodičák tak jej to malo prísť naraz - ak nie tak bude niekde problém - buď im chýbajú nejaké papiere alebo neviem čo.....
@tigrislu