icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

evittam
15. nov 2016

@holubicka28 Ja som nečítala a ani nepátrala po tom kedy sa jej dieťa narodilo - napísala príspevok - bola som v tom, že vie o čom píše....Ak jej prišli prídavky a spolu s nimi vybavovala aj rodičák tak jej to malo prísť naraz - ak nie tak bude niekde problém - buď im chýbajú nejaké papiere alebo neviem čo.....
@tigrislu

tigrislu
15. nov 2016

@holubicka28 som pisala prispevok na dieta 23€

evittam
15. nov 2016

@holubicka28
@tigrislu Ja som napríklad vybavovala všetko naraz - a to 9.1. a 15.1. som mala všetky peniaze na účte. A neviem o akých "strašných papierovačkách" to hovoríte - nič hrozné - stačí si z internetu stiahnuť žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa, žiadosť o rodinné prídavky a žiadosť o rodičovský príspevok - všetko vyplniť, dať potvrdiť tlačivo pediatrovi, gynekológovi, aspoň 3 kópie RL a teda ak žena nemá nárok na MD tak doklad o tom zo SP - to je všetko. 😉

tigrislu
15. nov 2016

@evittam spravne si to pochopila prislo mi 23€ a nie tych 203€, 800€ viem, ze dostanem priblizne december/januar. 🙂 ale dakujem uz som v obraze

holubicka28
15. nov 2016

@tigrislu 23€ su pridavky na dieta, nie prispevok..s oridavkymi by mal chodit rodicovsky prispevok, kedze ho nemas, ako uz pisala @evittam je niekde chyba. Na tvojom mieste by som tam zavolala.

evittam
15. nov 2016

@tigrislu To nie je príspevok na dieťa ale rodinné prídavky a ak si spolu s nimi vybavovala aj rodičovský príspevok (teda ak nemáš nárok na MD), tak ti to malo prísť spolu - ako to chodí každej z nás.....

janapk
15. nov 2016

@taniat87 ako inak 😠

holubicka28
15. nov 2016

@evittam ja som to stiahnute mala tiez😊 Ale je to otravne vybavovanie, tak som to ymslela..mohlo by to ist vsetko cez net😃

evittam
15. nov 2016

@tigrislu A čo sa týka toho príspevku pri narodení dieťaťa - ak podáš žiadosť napríklad do cca 5.-10.teho decembra tak ti príde ešte v decembri - ako som ti ja napísala - podala som 9.1. a peniaze na účte 15.1. - čo ma aj prekvapili - čakala som až vo februári. Ale podľa toho čo píšeš tak ty to v pohode môžeš stihnúť ešte do konca novembra - takže pred Vianocami by si mala peniaze mať.

evittam
15. nov 2016

@holubicka28 Nič otravné na tom nevidím pokiaľ máš všetko v poriadku - prídeš-odovzdáš-odídeš - hotovo...A raz za 3 roky sa z toho nepototo, že musím ísť niekam na úrad.....

evittam
15. nov 2016

@taniat87
@janapk Neviem aký máte problém z VUB - mne nikdy neprišiel RP neskôr ako o pol 12..... 😉
A neviem po koľkýkrát to tu už píšem - banka nemá nič spoločné s tým kedy vám nabehnú peniaze - každá banka (bez rozdielu) môže "točiť" peniaze max.24 hodín - čiže ak štátna pokladnica pošle peniaze dnes o 12.00 tak maximálne do zajtra do 12.00 ich musíte mať na účte. Je ešte aj diskutabilné kedy pošlú sms - niekedy je to oveľa neskôr ako nabehnú peniaze aj keď mne sa toto tiež ešte nikdy nestalo....

holubicka28
15. nov 2016

@evittam myslim, ze nikto sa z toho "nepototo", ale mohlo by to uz v dnesnej dobe fungovat aj cez net, ked uz mame na op tie cipy.

janapk
15. nov 2016

@evittam vub pripisuje penieza cca 12.00 15.00 a 17.00... je mi jasne ze dnes na 100%pridu len to nastve ked do vecera cakame....

evittam
15. nov 2016

@holubicka28 No tak čo viem veľa vecí sa už dá vybaviť, ale nestačí ti len nejaký čip na OP - ak teda už máš ten nový ale potrebuješ aj zaručený elekronický podpis - a ten tiež musíš ísť vybaviť - čiže mne je srdečne jedno či tam ja pôjdem raz za 3 roky kvôli RP a RD a potom už vôbec alebo najskôr kvôli elektronickému podpisu a potom to doma ešte nahadzovať do internetu....Ale každý máme na to svoj názor. 😉

evittam
15. nov 2016

@janapk Ako som ti už písala - mne nikdy neprišli neskôr ako o 11.30......a to pípla sms....

holubicka28
15. nov 2016

@evittam sak urcite🙂 ako mne to zabralo len 5min vybavit rp, kedze vtedy bol nahodou prazdny urad, nemam pravo stazovat sa😃

janapk
15. nov 2016

@evittam a ako som uz aj ja pisala mne vzdy medzi 13,00-14.00 obcas po 17.00 ,sms nie vzdy pipne...ved viacere co mame vub sme este dnes nemali rd...

taniat87
15. nov 2016

@evittam tak potom nam ich vcera vecer posieli ak pridu takto neskoro. Mam z VUB bankou zlu skusenost a nie jednu, sama banka mi poslala list b kt.sa mi osoravedlnovali co mi sposobili. Blizsie to tu rozpitvavat nebudem, zvazujem uz dlhsie zmenu banky..

mamina2388
15. nov 2016

@evittam bohuzial sklamem ta, lebo este ked som na ml.synceka dostala kocikove, vsetci uz mali RP,Materske atd a ja este nic, 3x som volala vtedy na UPSAR a tam mi pokazde povedali to iste ze oni uz davno odoslali. Tak som bola nutena ist do banky ze kde to viazne??? a aj tam ma sli utvrdzovat ze nic tam nemam, a zahadne o hodinu po prichode z banky mi dosla SMS presne o 16.55, a odvtedy mi tak neustale chodilo tak som zrusila ucet ! a cil som do novej ziadosti o RP uviedla ucet v Raif. A zase je problem. Mne povedali ze VT malo KN iba vcera a nech by bol akykolvek problem mam prist az o tyzden, lebo zena co ma ma v evidencii ma dovolenku ☹

janapk
15. nov 2016

Ja si pamätam asi 5rokov do zadu vo vub mi vyplatu pripisovali aj o osmej vecer...

evittam
15. nov 2016

@taniat87 Tak každá máme svoju skúsenosť - ja našťastie nemám zlé skúsenosti - a to už mám VUB vyše 10 rokov.....

evittam
15. nov 2016

@mamina2388 No neviem prečo by si ma mala sklamať - ja s tým nič nemám - to si vyriaď s UPSVaR. Proste to čo som napísala platí - ak ty alebo ktokoľvek iný odošle peniaze dnes z jednej banky - napr. o 10.00 tak ty ich v druhej banke nesmieš mať neskôr ako zajtra do 10.00 - toto platí už dlhé roky, ak posielaš z tej istej banky do tej istej peniaze majú nabehnúť hneď. Ak sa tak nestane tak sa treba sťažovať na príslušných miestach. Neprišla som sa sem hádať - proste toto platí - nájdi si bankový zákon... 😉

janapk
15. nov 2016

@evittam a okrem ineho banka nema povinnost pustit peniaze do 24hodin od casu odoslania ale do 24 hodin od dna odoslania teda ak posielalu peniaze 14.11. Tak banka ich musi pustit na ucet najneskor do 15.11. 23.59h

evittam
15. nov 2016

@janapk V poriadku - ja píšem vlastnú skúsenosť - nikdy - a to naozaj nikdy sa mi nestalo aby som nedostala peniaze tak ako hovorím - a to som účtovník-ekonóm - posielala som mzdy a všetko - tak viem presne kedy som poslala z účtu firmy peniaze a kedy som ich mala na účte -a to posledných 10 rokov..... 😉 Ale ešte raz hádať sa tu nemienim a ani zahlcovať tému o niečom čo sem nepatrí....

evittam
15. nov 2016

@mamina2388 A ak ti na UPSVaR tvrdili, že ti niečo poslali a v banke to , že to nemajú - tak ti mala pracovníčka na UPSVaR poskytnúť potvrdenie, že to poslali a až na základe toho ty môžeš ísť do banky a pýtať sa kde sú tvoje peniaze.....Ja som napríklad "kočíkovné" a rodinné prídavky dostala naraz - tak ako som to aj naraz vybavovala - v jednej sume v ten istý deň na účet - takže tam bol podľa mňa iný problém a nie to že či to poslali ale prečo to neposlali....

amadora
15. nov 2016

Okres ZC, Vub,teraz mi prišiel rodičák

mircalla
15. nov 2016

@taniat87 ano stale nic

janapk
15. nov 2016

@mircalla uz mate?

luli19
15. nov 2016

Vub KNM nič