Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@vierkadominik1 ahoj. Ak je 3m nezamestnaný a až teraz chce požiadať o materské, tak to už asi mu nárok nevznikne. Jevtam ochranná lehota 7 alebo 10dní. 3m to už más 90dní :/
@rudkocam ochrana lehota je 6 týždňov alebo 42dni a nie 7-10dni a áno ak je 3mesiace nezamestnaný tak v tom prípade nemá nárok na materské
@vierkadominik1 musel by mat aktívne nemocenské poistenie. Veď nech sa hocikde zamestná a hneď nastúpi na materske
@werciatko04 prosim ta ..kedy si odovzdavala papiere na to"kocikove" tych 829 €? Ja na zaciatku mesiaca a nic mi neprislo teraz...vdaka
@myaa27 tak ako všade je 30 dní na spracovanie a papierov a od tety ako to stihne keď to stihne vypracovať do uzávierky tak peniaze ti pridu ešte v ten mesiac ak po uzávierke tak buduci
Písali ste tu že druhá várka teda aj Košice budú dnes..ale včera nemali všetci s prvej várky či ano
Tak dúfam, že dnes príde aj materská aj prídavky na dieťa ( Bratislava ) 🙂
@misinka0611 mne este tiez nenabehol rodicak (Ba), pritom zakazdym chodil tak okolo 12
Noo lebo tá pani Lili či ako sa volá tak pisalaa že druhá várka Košice 15stehi
Možno bude dnes prvá várka .alebo dostanú všetci spolu to asi ťažko he
Baby..ak som si tento mesiac 5-teho požiadala o rodičovský, dostanem peniaze uz tento mesiac alebo az budúci?
@majuska0503 Lenže danovy bonus vyplaca zamestnavatel pri mzde-teda ponizuje on odvod dane, takze ked si na MD a RD žiadny DB nedostanes. Jedine otec dietata.
@vierkadominik1 Nie, nakolko na MD mal nastupit v ochrannej lehoty-cize do 7dni od skončenia PP.
@majuska0503 6tyzdnov? A to mas odkial? Ochranna lehota pre muža ci netehotnu zenu,kt.chcu ist na PN, MD je 7dni od skončenia PP. Pre tehotnú 8 mesiacov.
Košice niekto rodičak?
@evittam ja vravím o chlapoch ktorým skončil top tak ma ochranu dobu 42 dní ak pracoval dajme tomu len7 dní ochrana doba je len 7 dni
Pn mal niekdo zilina
@majuska0503 Este raz-ochranna lehota pre PN ci MD ci chlapa alebo netehotnu zenu je 7dni od skončenia PP, je jedno ci pracujes 10rokov alebo tyzden. Už rozumieš?
@cikada dnes začali nabiehať PN a materské tak pri najhorsom zajtra
@evittam dievca keď mi neveríš vygoogli si to
@majuska0503 Poprosim zakon, paragraf, dievca. Ja ti nepotrebujem "verit". Poznam zakon o SP. Nech sa paci:
http://www.socpoist.sk/slovnik-pojmov/11s?prm1=3
majuska0503 dakujem
@majuska0503 Ked chces rozdávať správne rady tak si najskôr nieco o tom nastuduj, dievča.😁😉

@vierkadominik1 Da sa to musi byt poisteny v socialnej poistovni minimalne 270 dni alebo mu plynie ochrana lehota to je 6 tyzdnou po ukonceni pracovneho pomeru ak ti to pomoze 🙂