Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@veronikastrickova Ake cíhanie pri PC? Ved ked niekto sem napise pri telefone alebo pocitaci urcite. Takze namiesto modrykonik vytukam internetbanking danej banky a hotovo. A aj keby nie pridem poobede domov a pozriem si to. Neskutocne sa ten rodicák tu hrotí.
@misinka0611 keď budeš v situácii, že fakt ti zostane pár centov, pochopíš tie ženy. Ja ich chápem lebo tiež som bola v takej situácii.
@veronikastrickova Keby som v takej situacii jedno viem, ze ani ty ani nikto mi to nabehnutie penazi na ucet neovplivní, Bez ohlasu na to, v akej situácií som jedno viem, ze dokazem sa viac menej trafit do dna kedy mi pride dokonca aj do hodiny. Viem kto mi rodicak vyplaca, viem, ze som v druhej varke a viem ze ked par prvých ludi napise ze im nabehol, ze mne nabehne o 2 dni v posledny den medzi 10:00-11:00. Tak ci tak neverim ze kazda ktora tu napise 15 steho ze joj sakra meská to, alebo viazne ak dnes nepipne ostane na druhy den o hlade. Je to len taka prirodzena zenska nedockavost.
@misinka0611 napríklad mne niekedy nabehnú o pol 10, dnes o 12, už sa mi stalo, že som mala aj o 8 rano
@veronikastrickova ja som neraz bola v takej situácii , keďže som na všetko sama a ja tak to nechápem a ani to nikdy nepochopím . Neviem ako mi pomôže , že ten a ten rodicak mal keď ja viem , že som druha várka , vždy . S výnimkou sviatkov 🤔
@jenny257 a ku comu je dobre, ze sa vy nad tym pozastavujete? Precitam idem dalej
@veronikastrickova to iste môžu urobiť aj tie ktorým to vadí . Prečítam a idem ďalej ✌️
@misinka0611 veď každý mesiac tu čítam "maju cas vyplatit to do konca mesiaca" 😉
A predstáv si ze ja ked som si menila tel. Číslo a nemala som moznost ist do banky si ho zmenit tak som bola isty cas bez IB, takze ano da sa to aj v roku 2020 😀 a je jasne ze ma nezaujíma, ze jarka z Bb uz ma ale vzdy cakam ked tu napisu moje mesto 🙂 takisto ako ked ja napíšem ze mi prislo tak baba z mojho mesta mi to lajkne, tak si myslim ze jej to asi pomohlo...
A hlavne si treba uvedomiť, že táto diskusia slúži presne na to, aby sa tu mohli opýtať a áno aj tu istu otázku každý mesiac! A nie na to aby ste sa tu pohorsovali nad tým, že sa to tu niekto pýta 😀 ozaj keď vás to nezaujíma tak konečne túto disk opustilate, zaberie vám to ovela menej času ako odpisovanie tu každý mesiac to isté 😉
@veronikastrickova Ja byt v takej situácii tak si nenechám par centov lebo veď určite dnes pride a teraz co ak az o dva dni?! Budem "plut" na urady ze nemam co dat jest deťom?
@evittam Ja som mala natukaný dlhsiu odpoved ale pri konci som sa zastavila a ze ved to nema vyznam a zmazala som to :D
@evittam no predstav si ze ak sa chces dostat na Ib tak ti prv pride overacia smska s kódom, aspoň v mojej banke a z bezpečnostných dôvodov ti tel cislo zmenia len osobne na pobocke banky 🙂 a kedze s dvomi malymi detmi sa trepat do banky nebudem a strazenie pre ne cez tyzden doobeda nemám, tak ano nemala som kvôli tomu IB neviem co je na tom take smiesne ozaj..
@25jesss25 ak on keby mat IB bola povinnosť.
@veronikastrickova ano tu je povinné mat Ib, je povinné vediet kedy dostaneš rodičak a je povinné nechať si peniaze aj na 2-3 dni 😀 a deťom das jest trávu z lúky, aby si tie posledne peniaze neminul...
Bože to je každy mesiac 😀 . Vždy riešite to iste 🙂 ... Mne sa tiež nepači , keď sa niekto slušne spýta a niekto na neho vybehne .. 🙂 Tak snáď na toto je ta téma . Preto sa zbytočne hádať a argumentovať . Proste je tu tá téma a hotovo. Ak sa vám to nečita dobre tak snáď tu nechodim . Ja osobne tu tiež chodim dávať info , ale sa aj informujem . Tiež ako každemu treba platiť elektriku , vodu , internet a pod . Pekný deň prajem .
@evittam tak nie som tak blbá aby som si to neskúsila vybaviť telefonicky, ako píšem tel číslo z bezpečnostných dôvodov zmenia len osobne.. ja som vtedy menila číslo aj telefón takze potrebovala som nový kód, teraz mám Appku, tam nemusím zadávať zakaždým kód.. mám Primabanku.
Tak muž aj svokra pracujú do 5tej (iných varovcov nemám) a to vtedy zatvárajú aj banku... ale vlastne nechápem ani na čo ti to vysvetľujem 🙈
Ahojte prosím vie mi niekto poradiť? Konkrétne Košice. Stíham to ak zajtra ráno pôjdem na úrad práce a zmením posielanie z účtu na šek? Prídu tento mesiac šekom? Veľmi dôležité to je pre mňa
@kayla_gombosova uz asi nie to sa dostáva mesiac pozadu
@kayla_gombosova Myslím ze áno... 10teho majú uzávierky... 11teho púšťajú peniaze 👍
A stačí sa aj na úrade spýtať, povedia vám 😊
@kayla_gombosova Najlepšie budeš ak si tam zavoláš hned zajtra doobeda, ked je to pre teba dolezite budes mat info z prvej ruky.
@kayla_gombosova ked pani na urade stiha dat do systému tak ano
@kayla_gombosova urcite ano. Ale zavolajte tam dnes su uzavierky stale 5teho na papierovacky. Ze zajtra tam pridete a podate to osobne len nech nepustaju peniazky. Ale dnes je dlhy den chodte tam a vybavte to ked Vam to tak suri.
@marian86 no bola som tam včera, na jednom pracovisku som podpísala žiadosť pani to hodila do systému. A keď som volala na druhé pracovisko kde sa vyplácajú dávky aj to len kvôli papierom ktoré vybavujem na predĺžený rodičovský tak mi iba zhodou náhod povedala ze vidí v systéme ze dnes som bola nahlásiť zmenu uctu na vyplácanie ale nemôže to schváliť kým jej ne pošlú moju podpísanú žiadosť ako list a nebude to mat fyzicky v rukách. Doslova žasnem nad tým aká birokracia je u nás, keďže tie dve pracoviská sú vzdialené od seba asi 1,5km.... Tak snáď to stihnú poslať poštou pár metrov a stihne sa to
@kayla_gombosova ja mam budovu súdu peši asi 5 minút od domu. List zo súdu mi išiel 4 dní... Pošta je medzi mojim bytom a súdom 😂😂😂
Ahojte žienky, sú tu aj také ktoré majú materskú? Či všetky len rodičovský? Tri roky dozadu viem že Sociálna posiela skôr ako UPSVAR. Tak či môžem skôr čakať.
@lentilka4691 Sú tu take a zavisi od tvojho okresu. Určite to nieke tak že teraz vymyslim si 11-13. Je materska vsetci a potom rodicak. Môže sa to križovatky môže vymyslim si Janka zo Žiliny dostať rodicak v jeden deň a na druhy deň Soma z BA matersku..

@veronikastrickova a ako pomôže ivanke z BB že jarka z BA už má na účte? Lebo tomu som stále nepochopila... Ci ked jarka už bude mať tak ja sa budem spoliehat že mám aj ja a pôjdem na nákup?