Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@jeina13 Tipujem zajtra prvý, v pondelok posledný 🙂
@maialeo že nízka duša :D ako pani prepáčte, ale vôbec ma nepoznáte, a určite niesom o nič lepšia ani horšia ako ktorákoľvek iná žena tu. Tiež sa takým veciam rozumiem, rešpektujem ich ale tak odhadovať človeka pri pár komentároch.. Mne vy o karme idete hovoriť a pritom to znie od vás skoro ako vyhrážka. To je si myslím tiež v rozpore s karmou a vecami s nou spojenými. Pekný deň vám prajem.
@klarissa25 preco zakaždým hovoris za vsetkych? preco nehovoris iba za seba? Každý mesiac tu sledujem tvoje zbytočne, nic nehovoriace komentare, z ktorych som davno pochopila, ze nikdy nic nevies a tvrdíš ze ostatní tiez nie. Následne sa objavia ludia s info o RP a Materskej.. kludne si komentuj ale nezavadzaj ostatných ze nikto nic nevie..
@akje ale ved nikto to nevie na 100 percent to určite nie... Píšem ako to je
@klarissa25 minuly rok sem niekto pridal tabuľku, z ktorej bolo veľmi jasne, kedy komu pride rodicak a vzdy mi podla tej tabuľky ten rodicak aj prisiel.. a presne na den. Tiez si tvrdila ze nikto nic nevie a nikto nikomu presne nepovie. Teraz sa ukázalo ze prr Trnavu info je. Tiez ta info mozno niekomu pomohla.
@akje áno a to info je ze vraj. Takže to nemáš iste... A ta tabuľka áno bola pre nejaký okres alebo okresy a nie pre celé Slovensko...
Jedna pani dávala na FB mail z úradu pre Košice,14 majú mať na účte. Takze to platí aj pre Ba
Je tam napísané 13steho.dnes je 12....
@marci77 ani ja ešte nemám na účte nič..a myslím si že áno ,už by mal nabehnúť rodičovský po novom čiže 370 ..
@michaelamedova ale to len mamičky ktore mali najskôr matersku 6m ze ?
@martuska229 áno ostatným príde 270e...
@taniat87 nie, kazde mesto ma ufad prace kde musia spracovat podklady
@sasanka605 jj ale som myslela, ze kosicky kraj tak nejak spolu. Viem ze kazde okresne mesto ma sv urad prace ale predsa jeden kraj.
@klarissa25 rodičovsky chodil 220€? Ze? Takze rodičovsky ide o 50€ hore ano? 😃 dobre to chapem?
@martuska229 áno o 50 a o 150...
@martuska229 Materská je 34tyzdnov nie 6mesiacov.
Rodičovský príspevok vo výške 370 eur mesačne sa bude vyplácať tej oprávnenej osobe, ktorá o rodičovský príspevok požiadala a ktorej sa pred vznikom nároku na rodičovský príspevok vyplácalo z dôvodu starostlivosti o toto dieťa materské alebo obdobná dávka ako materské v členskom štáte.
Nie je podstatné, či oprávnená osoba pred tým pracovala alebo podnikala, čiže aj keď bolo materské poberané na základe SZČO alebo ochrannej lehoty, vzniká nárok na vyšší rodičovský príspevok.
Pre oprávnenú osobu, ktorá už pred rokom 2020 poberala rodičovský príspevok platí, že o zvýšený rodičovský príspevok v sume 370 eur od januára 2020 nie je potrebné nijako špeciálne požiadať, ale po splnení podmienok bude tejto osobe vyplatený automaticky.
Myslitr ze dnes bude rodicak?
Kamoska z TN mi pisala ze jej susedka mala matersku vcera
@anchelita ale materskú posiela iný rodicak iny
@alexandra1509 ano to minje jasne ale povacsinou vzdy ked jej pride materska tak mne vzdy rodicak na dalsi den.. Ale pride mi to skoro
@anchelita tiež si myslím že až piatok alebo pondelok
@anchelita prvým začne nabiehať dnes podľa mna.
@misinka0611 to by bolo super ale neviem maly datumcek mi pridee 🙈
@anchelita Vždy je najprv minimum okresov potom je prvá varka veľa ludi a potom druha varka toez veľa ludi. Ja som v druhej tak rátam pondelok 17. teda a to mi vzhľadom na to, kedy posielaju maly dátum nepride.

@ajka69 no potesilo by na Valentína 🙂