Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
SLSP BA rodicak je na účte
Vub senec na ucte dosli o 12tej
Rodicak prisiel. Len som cakala viac o 150e nie o 50, kedze som na malu brala matersku...
@veronika9797 zavolajte na urad aj na fb pisali ze dostali miesto 50€ 150€ a na dalsi mesiac im pride o to mensi rodicak
@veronika9797 Ty skus pochopiť co sme ti napísali uz v inej diskusii. Ze RP dostal manžel ktorý nepoberal MP cize nema nárok na RP vo výške 370Eur.
Je tu niekto, kto sa prestriedal s manzelom na materskej? O kolko vam prisiel vyssi rodicovsky?
mne prisiel zvyseny. ale “len” o 49.91€ 😂 9 centov vo vzduchu kdesi ostalo
@zuzuliennka1 Koľko ti prislo na ucet? Pri jednom dieťati ti malo prísť 270+24.95.
@katkabhv88 Zalezi kto pobera RP? Ak ste mali obaja MD tak mal prísť vyssi o 150Eur.
@evittam jaaaj takto to je... jop prislo 294,95€ 😁😅
No ja som poberala matersku, potom ju bral manzel a ja som ostala doma na rodicovskej ale bez rodicovskeho prispevku a teraz od decembra poberam rodicovsky. Ten ponovom zvyseny rodicovsky mi vsak prisiel "len" o tych 50 eur. Tak neviem, ci to tak ma byt, alebo tam mam volat.
@katkabhv88
Ako som uz napisala.
Rodičovský príspevok vo výške 370 eur mesačne sa bude vyplácať tej oprávnenej osobe, ktorá o rodičovský príspevok požiadala a ktorej sa pred vznikom nároku na rodičovský príspevok vyplácalo z dôvodu starostlivosti o toto dieťa materské alebo obdobná dávka ako materské v členskom štáte.
Nie je podstatné, či oprávnená osoba pred tým pracovala alebo podnikala, čiže aj keď bolo materské poberané na základe SZČO alebo ochrannej lehoty, vzniká nárok na vyšší rodičovský príspevok.
Pre oprávnenú osobu, ktorá už pred rokom 2020 poberala rodičovský príspevok platí, že o zvýšený rodičovský príspevok v sume 370 eur od januára 2020 nie je potrebné nijako špeciálne požiadať, ale po splnení podmienok bude tejto osobe vyplatený automaticky.
@evittam Dakujem.
...mne tiez prislo zvysenie len o 50 eur ☹ na dieta som normalne materku poberala, pred materskou som normalne niekolko rokov robila ☹ Och joj musim vybavovat ☹ je tu niekto komu tiez nezvysili tak ako by mali a uz sa bol na to pytat a dostal aj na to odpoved? Neviete ci ten rozdiel (nedoplatok) vyplatia aj spatne niekolko mesiacov? Dostanem sa na upsvar az v aprili.
@matapo Dobry den. Ja som to medzitym uz vyriesila. Mali tam chybu, vraj nie vzdy im poriadne nabehuju informacie od socialnej poistovne, tak vsetko musia kontrolovat a opravovat. Staci im napisat cez kontaktny formular, co maju na stranke. Treba aj rodne cislo, aby si vas vedeli najst. Ozvali sa mi hned na druhy den a hned to aj opravili. Poslu mi vraj dalsi mesiac spatne aj za tento tych 100 euro.
@katkabhv88 ...vdaka za koment, super ze staci napisat, cez tyzden im tam napisem, m.
Ahojte chcela by som sa spitat keď mi piatok posielali na účet rodičovský príspevok tak kedy mi príde?
@macko3856 Dnes najneskor.
@macko3856 dnes alebo zajtra... a prečo ti posielali v piatok? Zabudli na teba ?
@klarissa25 poslali mi ho na starý účet co už dávno nemám.. Ale už je 11 hod už mi asi neprídu
žienky opatrovatelske Košice okolie asi v pondelok či máte niekto ine info že bude v piatok ?Dakujem za odpovede.Pekny den🙂
Pondelok 🙂
@macko3856 v pondelok teda včera by ste už mali mať na ucte
@monulienka86 Včera ?. 😀 Snáď tento týždeň co pride 😀
Ked vždy chodí 15 a 16 tak asi príde tak aj tento mesiac je stal chodí stale

@nikolcenca Tak to verím ☺️☺️...