Nárok na predĺžený rodičovský príspevok po neprijatí do škôlky
Ahojte. Vedeli by ste mi povedať, či budem mat nárok na predĺžený RP? Podali sme prihlášku v máji, dcerka ma už tri roky teraz. Na budúci školský rok ju neprijali, v rozhodnutí však stoji, že nebola prijatá 1) z dôvodu podania žiadosti po termíne určenom MŠ
2) z dôvodu nedostatku miesta.
Boli sme v tom, že prihlášky sa všade podávajú v mesiaci máj, až teraz som zistila, že každá škôlka to ma inak a naša to mala len prvý májový týždeň. Viem, naša chyba.
No ako je to s príspevkom? Žiadala som o prijatie v máji. Je tam dôvod i nedostatok miesta. Je tam však uvedeny aj dôvod - prihláška po termíne. Neviete ako sa to na UPSVaR posudzuje?
Mne bolo povedané, že berie sa do úvahy celý máj. Ano, aj pocas roka sa da dat, ale oficialne to je ten máj. Skus si to este prezistit, školky maju tiez obmedzene informacie co som aj ja mohla zistit.
@zuzuliennka1 to je pravda, ale nemozu na oficialne rozhodnutie napisat, ze ti bolo po termine.

@tanulik89 povinny prijat - je jedna vec. Ako s nou ale nalozi a ako ju bude brat a akceptovat - vec druha. Termin je termin. Plati to aj opacne. Nepomoze, ze si nejaka mama posle do skolky prihlasku v januari, februari,.. aby ju na skolke mala prva. Nic to nezarucuje. Prihlasky = maj.