Nudná materská. Ako ju prežívate vy?
podobnu temu som nenasla, ale snad nie som jedina, ktora nie je na materskej spokojna. nuda je mozno nespravne slovo, pretoze stale je co robit. okolo babatka sa cely den nabeham, ale pravdupovediac nie som tak uplne spokojna. cely den iba ja a syncek, pouzivam iba detsky slovnik a tesim sa ked manzel pride z prace a konecne sa porozpravame. dalsia vec je, ze s malym nemozem ist ani po obchodoch sama, teda nie po vsetkych. som obmedzena iba na obchody bez schodov a taktiez potrebujem k tomu druhu osobu. manzel pride z prace klasika najskor o piatej a obchodnici uz vas pomaly vyhadzuju von. necitite to podobne...ja som predtym v praci kazdy den stretla stovku ludi a asi mi to chyba
@snehovavlocka
chodenie, rozpravanie na to mame este vela casu...aky konicek mas ty?
@miriam11 Tak baby z BA, dajme niekde stretko, tiez je to u nas stereotyp a aj nam by sa hodila nejaka spolocnost. Co Vy na to?
@lensam to chodenie bolo pre miriam.ona ma starsie mimi.ja mam tolko konickov,co by som robila,len mi k tomu chyba cas 😀 (pri miminku mozes robit veci,ktore sa uz pri starsom nedaju,lebo su moc zvedavi😉)ale pri takychto starsich este stale mozem tancovat(to je asi moje naj),i ked len single alebo len s nimi 🙂oni tiez zboznuju tanec-ten na nich zabera.chcela som sit,ale popri nich sa neda a vecer uz nevladzem.a zboznujem knihy😀😀 je toho viac,nebudem tu vypisovat vsetko.i ked este spomeniem fotografovanie-preto mam miliony fotiek svojich deti😉😀
@lensam 🙂 necitala som vsetky prispevky... moja skusenost:
...vdaka MK nezazivam presne to o com pises 😉 ..nasla som tu kopec mamiciek od nas, s ktorymi som cele leto travila vonku...a prave naopak, az vela lietam s ostatnymi a domacnost "upada" 😀 😀 ... minule som si musela zrusit stretko ,lebo vravim: Dievcata, doma vybuchla bomba, musim najprv dmacnost zriadit 😀 😉 😉
--skus tu najst mamicky z vasho mesta a uvidis aka budes prekvapena kolko ich tu je 🙂 🙂
..a dalsia varianta, normalne vonku na ihrisku sa prihovorim mamicke 😀 ..vytipujem si obet , s rovnakym vekom, babom, kociarom, kabelou, to je jedno...a ideeeem sa zoznamovat 😀 😀
..vela stastia prajem 😉 😉
tak ja som sice "len" opatrovatelka, ale s yoanom travim 8 hodin denne a aby to nebolo stale o tom stereotype pre neho ani pre mna, tak vymyslame vselico...a fakt super vec je najst niekoho priamo na konikovi...a nie je to az take tazke...ja som nasla 2 skvele maminky, s jednou sa vidame takmer kazde dopoludnie, lebo sme zistili, ze byva na vedlajsej ulici a druha sa sice teraz prestahovala do inej casti Ba, ale kedze do centra to mame asi na rovnako, nadalej udrzujeme kontakt...a cim castejsie sa budete s inymi maminkami stretavat, tym menej sa budu preberat detske temy...stanu sa z vas kamaratky a bude to uz uplne o inom...a taka kavicka doobeda padne velice dobre...kto byva v meste ma fajn aj materske centra, kurzy plavania (aj ked tie su trochu drahe) alebo rozne ine cvicenia pre deti - my sa teraz tiez na jedno chystame, len cakame na volne miesto...ja mam este par kamaratiek studentiek, tak aj s nimi si dohadujem stretka alebo zbehneme do nakupneho centra alebo ideme na ihrisko alebo sa len prejst k dunaju...my vela vyuzivame mhd a moznosti su potom obrovske, dostaneme sa prakticky hocikam, len naozaj je dolezite - TREBA CHCIET!
@lensam no ja som doma už 5,5 roka a fakt sa mi už žiada do práce. Ale po 3 mesiacoch je to ešte skoro. Neboj, prejde toto obdobie a bude lepšie, keď už sa budeš vedieť aj pohrať a rozprávať so synčekom "normálne" Ja mám už síce mladšiu dcérku 2 ročnú, takže teraz už okrem iného aj malujeme, kreslíme, hráme sa na PC, vonku sa motorkuje a zriedka navštívime aj detský kútik. U nás materské centrum zaniklo. Teraz si vychutnávaj toto kludnejšie obdobie, lebo za chvílu skončí a nebudeš mať čas a asi ani nervy vôbec do obchodného centra zájsť 😉 Ja keď si chcem niečo na seba kúpiť, tak to riešim v sobotu, keď je mm doma a idem sama.
Ahojte, ja jsem se citila podobne, vypadla jsem z naprosto sileneho fofru do vakua kde se nic moc nedelo a nebylo se nic moc na co tesit. Ale jak ti tu radi s tim centrem, je to otrava, a vsichni se tam vetsinou tvari jako puci ale ja jsem se taky premohla a vnutila se jedne slecne a dneska to jsou uz 2 roky a jsme velice dobre kamosky. Vyrazime spolu na vylety a holky jsou na sebe uz taky hrozne zvykly a dokonce ted chodi do stejne skoly/skolky.
jinak co se tyce omezeni cestovniho. to je jenom v tve hlave! ja se sama drela s kocarkem v centru Prahy, metro ma berzbarierovy pristup jen nekde a jeste vetsinou nefungoval. ale musela jsem si drze rikat o pomoc a vetsinou te nikdo neodmitne. taky jestli je dite jeste maly jsou ruzne moznosti jak ho nosit na zadech...v tom vaku ci satku, nebo ho nechat batolit se po obchode. chce to jenom chtit, poradne se nastvat a vyrazit do boje. uvidis ze to prejde a ze je spousta maminek co se citi jako ty :D
@lensam ahoj, ako ti radia baby, nosenie, napr.v manduce je super, ale ide zima, je lepsie dat sebe a hlavne babatku termo tielko, nech sa nespotite, lebo zo zimy vojst do obchodov kde je 28 stupnov, ako u nas, to je brutal 😠 ja som kupovala na stranke nika-intima ci tak nejak a super.
co sa tyka stretnuti s inymi maminami a MC, tak tam naozaj hrozi, ze miesto normalnych dialogov budes z kazdej strany pocut o bio potravinach, prikrmoch a pod., je to des. a potom porovnavanie deti....no otras. su aj matky ktore este nezlozila materska totalne a hovoria aj o politike a hocicom, takze netreba to zvdavat 😀 neboj, male sa zacne pretacat, plazit, veru budes mat veselo.
skus mozno nieco studovat, ked len psychologiu babatka, nech vies co ta caka, napr.separacna uzkost, obdobie vzdoru v 1.5 roku, nech si pripravena na ten des 😀 ja viem, je to zas len o babatkach, ale je to cela veda a pochopis preco bude robit, co bude robit a nebudes len lamentovat ako mozno maminy v tvojom okoli - ze ved len reve, len co sa otocim chrbtom.....
@lensam ...ja som takéto pocity na materskej nemala...bavilo ma byť s dcérou, užívať si ju, hovoriť detským slovníkom...tiež som bola sama, manžel do neskorého poobedia v práci...
...bežné potraviny sme kupovali s malou spolu, trvalo nám to celé doobedie a to máme obchod kúsoček od nás...ale my sme z toho mali zároveň nádhernú prechádzku...
...nenudila som sa, pre mňa bola moja dcéra zdrojom nekonečných prekvapení... 😀
...schody som nejak neriešila, lebo behať po obchodoch s malým dieťatkom ma nenapadlo...ja som si materskú vychutnávala...
@lensam no ja som doma od 1,12.2009 a uz teraz zurim ako rychlo to ubieha... s mojou malou by si sa teda nenudila, vsade jej je plno potrebuje niekoho na 300% sama sa nezabavi a ani sama nezaspi a uprimne neviem si predstavit ze by som od nej niekam odisla co i len na 5 minut a ani po tom netuzim🙂 a vlastne chcem druhe babo hned po nej teda planujem ostat doma asi 5 rokov dokopy... ale uznam ze nie kazdy to musi tak vnimat ale aj tak nudit sa po troch mesiacoch je nejak skoro nie? 😅
nudna?to snad nie ja neviem co skor v jednom kuse drem nemam cas na nic co sa tyka konickov proste nic pretoze keby som mala aj cas som unavena ako pes na druhej strane si vravim ze nic lepsie sa mi nemohlo stat ako porodit 3krasne deticky behom 4rokov 🙂
Ak je materská dovolenka "nudná", tak potom ja milujem nudu! Keby som si to mohla finančne dovoliť, tak by som ostala doma a venovala sa len mojím deťom! Do práce som nútená chodiť len kvôli peniazom, žiadne iné pozitívum tam nenachádzam. Som brutál stará škola, podľa môjho názoru je poslanie ženy vychovávať deti a starať sa o rodinu, v ideálnom prípade by mal manžel zarábať toľko, aby finančne v pohode rodinku zabezpečil (žiaľ, v dnešnej dobe je to väčšinou nemožné). Asi ma teraz niektoré maminy za môj názor ukameňujú. Ale na druhej strane chápem, že každá sme iná, sú typy, ktoré milujú ruch a pozitívny stres. Ja som proste taká stará usadená "sliepka domáca" 🙂
@katecameron Ja proste nie som rada sama. Keby bol manžel na materskej so mnou a boli by sme finančne zabezpečený, tak by som si to aj ja vedela tie tri roky užívať.
@lensam ale ved nie si sama, si s dietatom, za chvilocku sa zacne plazit, lozit, chodit...den plny hier, podla mna sa veru nudit nebudes mat cas 😉
Nuda? No moj den ma akosi maaaaaaalo hodin aby som postihla vsetko co by som chcela ☹ A to aj bez zaratania konickov 😅
Aj ked trochu tu nudu chapem, ja som nou trpela po prvych 2 mesiacoch kedze som pocas 600nedelia nemala moc dospeleho ludskeho kontaktu. Aj sme si za tu dobu nasli system spoluzitia a uz to slo.
A teda obchody kam sa nedostanem s dietatom v kociku sa u mna dostavaju na ciernu listinu. Ale nikdy som nemala problem, ze by mi nepomohli predavacky vyniest kocik. Ale aj tak ma situacia donutila naucit sa zvladat schody aj bez pomoci 😔 (behanie po uradoch)
@lensam ani ja niesom rada sama ale ved mam 3deti takze o samote sa neda hovorit moj muz chodil na tyzdnovky ked som bola tehotna s 3synom a o financiach co je to zabezpeceny? moj muz zaraba zalostne malo ledva na jedlo a zakladne zivobytie postacuje a co mam robit musim byt doma lebo nam nema kto pomoct s detmi su casto chore maly nemoze chodit do skíolky to uz ma3.5roka a jednoducho nemoze na opatrovatelku nemame nuz zijeme skromne ale da sa ved deti odrastnu a potom bude aj praca aspon dufam
@katecameron mozem sa spytat preco mas az tri deti, ked mate nizke prijmy?
@lensam to je teda blba otazka nehnevaj sa preto mame 3deti lebo sme ich chceli a musim povedat necakali sme skomplikovanie financnej situacie financna kriza to vsak pokaslala a tri deti uz boli na svete co ich mam vyhodit von oknom?ako ta psychopatka vcera v spravach jednoducho nie musime prezit neratala som s tym ze koli chorobnosti deti nebudem moct chodit do zamestnania ale ja verim ze raz sa to zmeni som stastna ze ich mam len zijeme skromne aspon zatial
no prepac, hlupa otazka mozno, ale rozhodne sa treba zamyslat nad tym kolko deti zvladneme uzivit a vychovat. i ked situacia sa vzdy moze razom zmenit ako v tvojom pripade a tam uz si clovek nepomoze. tak vam zelam, aby toto tazke obdobie rychlo pominulo
@katecameron
@lensam ako som pisala tiez chceme druhe dieta a zijeme z vyplaty do vyplaty, hypoteka atd... keby mali deti len bohati tak by ludstvo vymrelo...
@zuzkat1 ano suhlasim s tebou to ze sme momentalne v tazkej financnej situacii nieje dufam trvaly stav rodiny obidvaja sme VS ked sme sa brali deti sme chceli 4 no teraz vidime ake tazke je uzivit deti 3takze 4 s vysokou pravdepodobnostou nebude vdaka financnej sit.musime nas sen nechat len snivat co mi je fakt luto lebo cely zivot som tuzila po stvorke a manzel tiez nakolko v jeho rodine je strasne malo deti on mal brata ale nemali ziadnych bratrancov ani sesternice tak preto je on zatazeny na vela deti 😀 😀
ja dufam ze nejake tie 2-3roky este prezijeme a potom bude lepsie a deti vyrastu s tolkych chorob
a podotykam keby som bola nejaka prizivnicka svina sorry za vyraz o penazi by nebola nudza moji rodicia su totiz veeeeeeelmi bohaty lenze ja niesom prizivnicka a radsej sa budem trapit ako pytat peniaze od nich len tak mimochodom takato prizivnicka je moja svagrina ktora neberie na nikoho ohlad a zmyka svokrovcov o vsetko ale oni to nevidia 😠 😠 😠 😠
a je lepsie mat dieta v mladom veku ked mozno clovek este nieje bohvieako financne zabezpeceny ako cakat do 40 potom penazi bude ale deti uz nie moje deti nehladuju len im proste nemozem dopriat znackove oblecenie mobili a ine chujoviny bez ktorych sa v konecnom dosledku zaobidu
najdolezitejsie je ze ich milujeme
@katecameron suhlsim s tebou.
@lensam ked clovek chce, nudu zazenie, ked clovek chce, uzivi aj obrazne povedane 100000000000000 deti...vsetko je o slovicku chciet. a vyhovarat sa, ze vsade su schody? co maju povedat taky ludia na vozickoch? ti maju problem aj s obrubnikom. kazda z nas ma usta, tak preco ich nepouzit a poprosit niekeho, ci mi nepomoze. skusat veci na oblecenie? bezne sa vtrepem aj s kociarom do kabinky a predavacky mi mozu vyjst na hrb, ak by som nieco kradla ta pipam jak besna.
vonku je fura prilezitosti, mas male babo, ktore tusim, ze ak vezmes von bude spat, elbo ho zababusis teraz v zime a sa citi ako v maternici. ak sa nechces prihovori t inym mamickam, tak citaj za jazdy, ja som tak precitala furu knih.
pockaj, len podrastie, tak to si ani prepac za vyraz neuseres 😉
@katecameron suhlasim🙂 a navyse naco im je znackove? ved rastu ako z vody🙂 mobil jej kupim ked bude uz sma chodit domov a z domu, nech viem kde je...predsa len blava nie je najbezpecnejsie mesto...ale dovtedy naco? takze vo vsetkom suhlas🙂
Materská je pre mňa najkrajším obdobím života, čo som si predtým ani nevedela predstaviť. Nevedela som nič o deťoch, nevedela som variť atď... od 18-tich som chodila do práce, nevedela som si predstaviť, že sa dá fungovať aj inak, dieťa som nechcela, manžel na mňa tlačil. A teraz smútim, že o pol roka sa mi končí materská a smútim za našimi spoločne strávenými chvíľkami s dcérou. Raz za týždeň chodím do práce, to mi akurát stačí, stretnem iných ľudí, iné témy, iné problémy. No čo už, keby manžel fakt výborne zarábal, nehrniem sa späť do práce. Radšej by som sa každý deň na 100% venovala rodine, dcérka by nemusela chodiť do družiny, pekne by sme sa mohli učiť doma a ostalo by jej viac volného času .... , nemusela by som sa trápiť kedy stihnem domácnosť, nákupy, nemusela by som riešiť keď je dcérka chorá, kam ju dať,...
ja sa chvalabohu nenudim 😀 nase spoluzitie nam perfektne slape ako hodinky...prvy krat som isla von na noc,ked mal maly cca 4 mes...to som maleho nechala muzovi,maly pekne prespal celu noc a zobudil sa az,ked som rano prisla...som sa vyblaznila s kamoskou a bohate mi stacilo 😝 ...odvtedy som nebola nikde takto vonku...ale inak mi chybal ten kontakt s ludmi,nie byt len stymi doma,tak chodim na brigady,tam sa vyslovene tesim,ze idem...maly je s muzom alebo s mojou mamou a viem,ze je o neho dobre postarane...ja sa vykecam a pritom donesiem aj peniazky domov a potom sa vytesiavam co malemu zas chcem kupit a potom ta radost,ked ho vidim ako si pritom vyska 😵 muz nastastie robi na smeny,takze sme casto spolu a vacsinou si vystacime aj my dvaja...ale kamosky tiez nejak plachli,ako som odisla na MD 😖 co ma celkom mrzi,ze ani na blbom FB sa nevedia ozvat...aspon viem,ze to kamosky v tom pravom zmysle niesu 😠 inak stiham chodit na kozmetiku,ku kaderke..chodime s malym do herne...na plavanie on neni,vo vani byt moc nechce,ale ako tu bolo spominane,je to celkom draha zalezitost,ale keby ho to bavilo sa capkat vo vode,urcite by som to riskla 🙂 a teraz silne rozmyslam nad zumbou...mam ju kusok od brany,hned dve strediska a aj tak som hnila tam skocit 😀 ale tanec ma nesmierne bavi,len to musim sklbit tak,aby bol vtedy niekto s malym,aj ked je to len cca hodka...
Ahojte 🙂
...rozmýšľam, kedy som sa ja nudila. Mala som rizikové tehotenstvo bez vychádzok 🙄 , bývali sme u svokrovcov, ktorí so mnou moc nekomunikovali, strašne mi chýbala spoločnosť. V 6. mesiaci som začala vybavovať úver a keď mala malá 1,5 mesiaca, tak sme sa sťahovali - to bolo ono - ruch, vzrúšo 😎 nenudila som sa, skôr som si chcela zariaďovať, upratovať, ale malá mi nedala, vyžadovala stále pozornosť, málo spala cez deň... Od 4.mesiaca sme chodili do Materského centra - ja som tu nikoho nepoznala, tu som sa zoznámila so super babami, aj nejakými, čo nie sú moja krvná skupina 😉 mne MC veľmi pomohlo - ako malá škôlka. Tam ti dieťatko za poplatok aj postrážia.
Ja som veľmi chcela skoro 2.dieťa, ale nepodarilo sa. Najviac mi bolo dlho doma, keď mala 2 roky a viac. Si pamätám, že som ráno vstávala a rozmýšľala som, čo je za deň. Aha dnes musím ísť zaplatiť šek na poštu - super môj deň má cieľ - vychádzka na poštu 😀 katastrofa 😝 😀 Štvrtky sme mali plávanie 😵 to bolo super. Deň mal cieľ. 😀 Takže chápem...a držím palce 🙂
ja som sa pri prvom dietati tiez ponahlala do roboty velmi skoro syn mal 1,5 roka, doteraz to lutujem, teraz si to chcem vynahradit, dufam ze nam to financie dovolia a budem doma najmenej 3 roky, velmi sa tesim , teraz som na rizikovom , doma som stale sama a uplne sa vytesujem 😵

@miriam11 Ved uz si to celkom dlho vydrzala doma. Najst si priatelku nie je iba tak, nie kazda mamicka na ulici ti hned musi sadnut. Skoda, ze s priatelkami z detstva to bud nevyslo, alebo uz nebyvame tak blizko. Plavanie by som rada vyskusala uz iba kvoli Samkovi, pretoze aj vo vanicke sa mu velmi paci a kedze z nej uz pomaly vyrasta a v mieste chrbata je ta vanicka vyvysena, tak ho tam vzdy na zaciatku kupania, ked tam este nie je mydlo, nachvilocku pustim. Myslim, ze celkom pekne reaguje na vodu, vobec nepanikari, ked sa mu dostane do tvaricky. Kurz nie je prave najlacnejsi, ale zase aj na ine hluposti sme minuli viacej. Napriklad ma islo porazit minule v kike, ked sme objednavali sedacku, ze kolko sme zaplatili za blbu opierku hlavy. Viacej ako stoji ten kurz. Ale co by clovek neurobil pre pohodlie 🙂 Preco by ta mal niekto odsudzovat? Kazdy sme ini a nie kazdy zvlada byt cely den sam s babom a trapit sa jedine tym ako zosuladit starostlivost o dieta a domace upratovanie. A okrem toho si neviem predstavit, ze by mi po materskej malo stacit ci uz 190, alebo 250 eur. Radsej by som privitala ten Mihalov navrh, ze ist do prace a dostat 300 eur na opatrovatelku.