Odchod na reverz z pôrodnice ovplyvní kočíkovné?
Ahojte.
Mate niekto skúsenosť s tým, ak by som chcela odísť z pôrodnice skôr ako 72 hodín po pôrode, podpísala by som reverz, zaniká nám nárok na príspevok pri narodení dieťaťa (kočíkovné)?
@vevesh ak maju plny stav, mozu, ved sa to aj bezne deje. Presuny pacientov. Je to nepravdepodobne v tomto pripade, ale moze sa stat.
@olivierko229 zivot ohrozujuci stav nemozu odmietnut-musia vyriesit ako a kto ho prijme. Zvacsa prepustia pacientov uz v stabilizovanom stave ako odmietnut takyto pripad. Naopak mozu odmietnut, ak nejde o zivot ohrozujuci stav- a to je normalne a ano toto sa deje, ak je nemocnica plna....
@olivierko229 To čo píšeš, je hlúposť. Ani v prípade odchodu na reverz ti nemôžu následne odmietnuť starostlivosť v prípade zhoršenia zdravotného stavy.
Prečo majú ľudia potrebu strašiť iných informáciami, ktoré nie sú pravdivé?
2r dozadu som rodila v cechach (aj kvôli ambulantnemu pôrodu skrz 2r doma, ale aj kvôli prístupu porodnictva v cechach). Porodila som o polnoci, a pustili nás rano o 7:00. Ešte mi hovorili, že vypadla detská lekárka, inak by nás pustili rovno zo sály po 2h. Mňa vypísala gynekologička hneď, dcéru ráno pri vizite. Kocikovne normálne prišlo. Inak vyšetrenia ako krv z paticky,sluh,zrak,srdiečko vyriešili v našej mestskej pôrodnici 2 dni po pôrode, všetko naraz a na počkanie 👍 rozhodnúť sa znova, rodim aj prvého v hradisti a nik ma nedonuti rodiť na slovensku.
@vevesh podľa mňa bol uvedený zlý príklad toho, ako to v prípade novorodencov funguje. Ja som bola na nadštandarde. Druhá dcéra dostala novorodeneckú žltačku. Už nás mohli prepustiť, ale spýtali sa, či pre istotu vydržíme ešte jednu noc. Ak by nás totiž prepustili a následne by sme sa vrátili so zhoršenými hodnotami, tak už by som nebola s malou hospitalizovaná v pôrodnici na nadštandarde, ale na novorodenenckom, bez postele, len so stoličkou. Bolo to preď 6 rokmi a ja dúfam, že sa to celé niekedy posunie k lepšiemu konečne.
@abbey1 nestrasim. Napisala som priklad a info, co dostali v nemocnici. Vsetko si vie clovek preverit pri podpise reverzu.
@olivierko229 Presne tak, všetko si má človek overiť. To ste mali urobiť i vy a neveriť hneď prvému, čo vám v nemocnici povedia.
@olivierko229 Normálne človeka ošetria ak sa stav zhorší aj keď odíde na reverz, reverznom je len nemocnica chránená že nenesie zodpovednosť pri zhoršení stavu (keďže pacient odišiel aj napriek tomu že sa to neodporúča).
Ja som s dcérou nedávno odišla z nemocnice na reverz lebo to tam neniesla dobre a vlastne všetko čo robili tam som vedela spraviť ja doma. Normálne mi dali podpísať reverz a dohodli sme sa že ak by niečo nebolo ok prídem znova.
@tamitamitami a na akom oddeleni ste boli? Napr. Kapacita pooperacneho je obmedzena. V tomto pripade bolo, ze ak sa vrati, to bude na operaciu.
@olivierko229 Je úplne jedno na akom oddelení si, keď je stav zlý/život ohrozujúci normálne ťa príjmu. Ak náhodou nemajú kapacitu tak ťa presmerujú do inej nemocnice.
Reverz slúži na ochranu nemocnice a píše sa v ňom to že odchádzaš na vlastnú žiadosť a nenesú zodpovednosť za prípadné riziká....nie že ťa neošetria.
@zuzinka888 svagrinu v Prahe pustili presne 6 h po porode domov, mala dohodnutu aj dulu a oni zas nemali ani miesta na lozkovej casti, tak vsetky zdrave maminky a babatka pustali v den porodu
ja by som tiez sla kludne skor domov, ale nasi mali obaja silnu zltacku
Takto neviem v akej nemocnici si ale ja keď som chcela my povedali že mňa pustia ale malé nie musí tam ostať že si po ňom môžem prísť ak bude všetko po tej dobe .Dokonca sa my vyhrážali právnikom nemocnice ,takže záleží či si bojovi typ ale ako radšej ostať , mala to neako dá
@vsetkounas tá istá skúsenosť z Levíc

@olivierko229 v zivota ohrozujucom stave ju musia prijat spat. Toto je neviem aky vymysel- ziadna nemocnica si toto nezoberie na triko, ze odmietla podat zdravotnu starostlivost...