icon

Osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov

marika6
16. dec 2018

Ahoj. Som zamestnana. Konci mi RD. Chcem pokracovat v RD ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. . Mozem ostat ako zamestnanec.?

Strana
z3
abbey1
2. aug 2019

@lenka2710 Baby tu majú pravdu. Manžel nemá nárok. Vaša účtovníčka urobila chybu.

majusqa77
2. aug 2019

@evittam komu nieje zhora dane 🙂)))

markaterka
2. aug 2019

@lenka2710 baby tu vyššie majú pravdu, účtovníčka urobila chybu a neexistuje také, že niekde sa niečo dá, niekde nedá. Zákony sú napísané a treba ich dodržiavať a nie vysvetľovať po svojom. Fakt je ten, že ste peniaze brali protizákonne.

evittam
2. aug 2019

@markaterka Inak mna by zaujimalo ako dolozila ta "účtovníčka" narok na NCZD....

lenka2710
2. aug 2019

@markaterka ak vas to upokoji,peniazky sme nezobrali ziadne,ani cely danovy bonus na malu,bo muz mal vysoky zarobok,zase som sa vdaka tomu nestala milionarom,ja uctovnicka niesom,nerozumiem tomu,preto ho davam robit druhej osobe,ta ma poznat zakony a ma vediet ako co robit,je to jej praca

abbey1
2. aug 2019

@lenka2710 Problém nastáva, ak ste na daňovom podpísaní vy, čiže ak si ho podáva manžel sám. Tam neobstojí, že robila účtovníčka. Ak mu robia vo firme a manžel má dôkaz, že podal správne info a doložil správne potvrdenia, je to na triko účtovníčky.

evittam
2. aug 2019

@lenka2710 Neznalosť zákona neospravedlňuje. My sme ti len napisali ako to naozaj je a mozne postihy.

ivankatal
2. aug 2019

@ave17 nerozumiem prečo by mala mať problém sama so sebou? 3 ročné dieťa je stále malé a keď ho názve bábätkom,nie je to hneď dôvod na hlúpe poznámky.

majusqa77
2. aug 2019

@lenka2710 a co ma danovy bonus spolocny s prijmom tvojho muza???

gangra
2. aug 2019

@evittam keď nechcem dostavať rodinne prídavky tak musím potom hlásiť detia na UPSVaR?
Neviem či vola sa to ´predluzena RD´ či ´starostlivosť o detiá ale hnied po MD nechcem poberať zadné dávky od štátu ale byt len poistenkiniou štátu 🙂 takze nahlásiť to treba len na ZP (lebo SP bude informovaná cez zamestavatela?)

majusqa77
2. aug 2019

@gangra na up si poziadas o odnatie pridavkov

marika6
autor
3. aug 2019

@markaterka takze keby som napisala zlatko, milacik, slonicek, chrobacik vsetko je ok. Babetko je nieco pre mna krasne a pre to najmladsie to pouzivam. Sem tam teraz. ale je stale babetko oproti dvanastrocnemu pubovi. A neni na mne vobec zavisla ani ona na mne. prave odchadza so vsetkymi súrodencami k babke. alebo dve hodiny lieta po ulici a ja neviem kde je u kt. susedov. Su to zbytocne sudenia a reakcie. precitaj uvodny moj dopyt a co z toho vzniklo. svet socialnych soeti jr nekompromisny. Otras.

Strana
z3