icon

Osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov

marika6
16. dec 2018

Ahoj. Som zamestnana. Konci mi RD. Chcem pokracovat v RD ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. . Mozem ostat ako zamestnanec.?

marika6
autor
2. aug 2019

@markaterka a dalsie komentujuce. Nechcela som komentovat vase trapne prispevky. Ale ok.

Nemam ani jedno ani dve ani tri deti. Jedno sa mi podarilo umiestnit od 3 rokov. Riadne si to odplakala. Dalsie deti zacali cca od 4 rokov. S tym, ze len na doobedie. Aj tak prve mesiace plakavali a nechceli ist. Bol to boj. Stale si brali "dovolenku".
Aj som počula nazory ako oberieme deti o detstvo ked ich nedame do skolky. Ha. Rozpravala som sa nie s jednou p. ucitelkou. jedna bola mlada druha pred dochodkom. Dokonca jedna riaditelka. Jedna pediatricka.
A vsetky svorne tvrdia ze tak male deti patria mame. Poznate clanky psychologa Mareka Hermana? Plne s nim suhlasim.

Respektujem zeny ktore z financnych dovodov musia ist do prace. ok
Ale zeny na materskej resp. sediace doma na zadku supnu do skolky. ved sa im tam venuju . No to urcite. 20 malickych deti na jednu pani verzus mama na jedno resp. dve ci tri deti.

marika6
autor
2. aug 2019

@ave17 ako lahko sa sudi a odsudi. Naco marnite cas. co si potrebujete dokazat? Pourazat? lebo nie som dav ktori robi to co vsetci?

markaterka
2. aug 2019

@marika6 mne je jedno či dáš alebo nedáš svoje dieťa do škôlky, nad tým som sa nepozastavila. Mňa zarazilo oslovenie moje trojročné bábätko.

evittam
2. aug 2019

@marika6 Na 20deti nie je jedna ucitelka. A naozaj 3rocne dieta nie je bábätko. A nie neriešim ci svoje dieťa davas alebo nie do škôlky .Tiez mi je to jedno.
Moj syn chodil a dcerka chodi. A nie z finančných dôvodov. Môžem byť doma do konca zivota. 😀😉

abbey1
2. aug 2019

@marika6 Vôbec ich nerieš. Chceli si kopnúť. Ja mojej 9 ročnej občas poviem bábätko moje.
Nech si každý rieši svoje deti. Je na zvážení každého jednotlivca kedy, a či vôbec, dá svoje dieťa do škôlky či do školy. Ja si o takých múdrych rečiach len pomyslim svoje. ;)

abbey1
2. aug 2019

@evittam Bežne je v škôlke @ učiteľka na 20 deti. Dve sú len v určitých hodinách cca 10:00-12:00. Hovoríme o bežných štátnych škôlkach.

evittam
2. aug 2019

@abbey1 Ja pisem o bežnej štátnej skolke. U nas sú dve ucitelky na 21deti od 9.00-15.00. Rano kym sa pozbieraju a poobede uz ich je tiež menej je jedna. Potom v zbernej tiez 2. Cize co sa tyka aktívnej časti dna su 2.

abbey1
2. aug 2019

@evittam Ja píšem tiež o bežných škôlkach. Si si istá, že ich tam máte 2? U nás v meste je niekoľko škôlok a ani v jednej nie sú celý deň 2. To viem na 100%. Tak ak je to u vás výnimočne inak, nie je to tak všade.

evittam
2. aug 2019

@abbey1 Ano som si istá. Syn tam chodil 3roky, dcerka ide 3. Nepíšem o celom dni.

abbey1
2. aug 2019

@evittam Páde od 9-15 a to by bolo super. Bežne škôlky fungujú na princípe jedna učiteľka ráno, druhá sa pridá, keď idú deti na prechádzku a prvá odchádza, keď sa deti uložia spať. Čiže 2 učiteľky sú len cca 2 hodiny. Vás model by bol paráda, o ktorej sníva každá učiteľka i matka. Bohužiaľ, osobne nepoznám žiadnu škôlku, ktorá by tak fungovala. A obehala som ich množstvo.

86488648
Autor odpoveď zmazal
lenka2710
2. aug 2019

@evittam ja som sa chcela normálne zaevidovat a tam mi poradila,že nech idem na tú neplatenu,ak nemám žiadne zamestnanie,tak preto som tam bola,a po troch rokoch treba nahlásiť,kde bude dieťa,či v škôlke,či doma, či kde a to treba na upsvar

evittam
2. aug 2019

@lenka2710 Ved o tom pisem. Mne to nemusís vysvetľovať.

lenka2710
2. aug 2019

@evittam ano,ale múdra som z neba nespadla,takže som si to radšej pobehala všetko az môžem s kludom spať! Ja som ten typ,či si radšej vsetko pobeha až viem na čom som,este som bola aj na danovom,bo mi bolo povedane,že si ma muž nemôže odpísať v daniach,ale je to blbost! Takže radšej sa spytam,až viem na čom som

evittam
2. aug 2019

@lenka2710 Nie je to blbosť. Ak nie si evidovana ako nezamestnana a si na neplatenej predĺženej RD tak si na teba manzel nemoze odpisat NCZD. Bohuzial.
Btw.urady su posledné miesta kde by som ja hladala spravne informácie. Bohužiaľ a cest vynimkam.😉

lenka2710
2. aug 2019

@evittam ale stále som osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov,účtovníčka má normálne odpisala

evittam
2. aug 2019

@lenka2710 Ano ale nepoberas RP-a o tom ten zakon pise. Musis čítať s porozumením. Manzel nema v tvojom prípade narok na odpočet NCZD na teba, ako som uz napisala. Účtovnícka ta neodpisala ma totiž pravdu. Btw.-vid otazka c.1 v linku co som ti dala.😉
Ak by si bola na platenej predlzenej RD tak ma narok.

lenka2710
2. aug 2019

@evittam ja som tým myslela,že mu to tak spravila uctovnicka,že mal nárok na to,este mi vravi,že kde som to počula,že si na mňa nemôže odpísať,nemyslela som tým to že ma odpalkovala 😊 a uz do konca dvakrat,malá malá 5 rokov a problém sme s tým nemali

evittam
2. aug 2019

@lenka2710 Ale skus pochopit ze NEMA na to nárok. A ak si uplatnil NCZD tak vela šťastia. Porušili ste zakon, vypytali peniaze od DU, ktoré vam nepatria. Pekna pokuta plus vrátenie danej čiastky. Tak som zvedava ako dokladovala narok. A ako ho bude dokladovať a obhajovat pri kontrole....Nech si pani "uctovnicka" dostuduje zakon o dani z prijmu, dalej uvedeny zakon o RP.

lenka2710
2. aug 2019

@evittam ja si myslim,že uctovnicka tiež nieje magor a robi to nejaký ten rok

evittam
2. aug 2019

@lenka2710 Co si myslis o tej uctovnicke je mi jedno. Plati co som uz napísala. A mas to uvedene aj v zakone,ktory som ti tiez uviedla. Ci tym chces povedat,ze magor som ja?!😀😉
Btw.mam vyse 20rocnu prax v obore. Proste ak si na neplatenej predĺženej RD nema manzel nárok na odpočet NCZD. Zvysok som uz tiez napisala.

lenka2710
2. aug 2019

@evittam no o uctovnickach viem svoje,tiez si každá asi robi podľa seba!
Kým môj otec nemal u jednej na niečo narok uz ani neviem na co,pri druhej to šlo! Takže tie zakony su asi tak spravene,že niekto môže,niekto nemôže a je to tak so vsetkym,ci uz s rôznymi davkami a podobne! Pri jednej uradnicke máš nárok na všetko,prídeš ku druhej a ta ta odpalkuje,na vszp mi jedna povedala,že dieťa môže byť v škôlke celý deň,pokiaľ som ja na neplatenej,druhá sa na mňa dívala,ako na debila,že môže len na 4,takže každá si robí,ako jej pasuje 😁😊

evittam
2. aug 2019

@lenka2710 Nemusíš tu vyskakovať. No zakon je len jeden. Vy ste ho porušili a ked k tomu dojde bude pokuta plus všetko vrátiť. A len dovtedy si nejaká "účtovníčka" vysvetľuje zakon po svojom kym nedostane pokutu alebo si ho riadne nedostuduje.
Ty sa zariad ako chces. Ja som ti napisala ako to je.
A k uradnickam sa vyjadrovať nebudem. Ja sa neriadim ich radami pokial mi ich nedaju pisomne. Nakolko povedať ti môžu co len chcu. Bohuzial. A aj mas ako pises vlastnú skusenost.
Ja ako uctovnicka si nedovolim nic v štýle "ako mi to pasuje". A ani take nepoznam. A to mam dost kolegyn s este dlhšou praxou. Ale u vas mate asi len take- co sa len tak nazývajú.

evittam
2. aug 2019

@majusqa77 "pomooooc"....😂😂😂😂🤣

86488648
2. aug 2019

@marika6 uz som si to uvedomila,ze to bolo cele myslene tak,ze pocas RD ste nedostali vypoved,takze mate platny pracovny pomer...ok...😎

evittam
2. aug 2019

@lenka2710 Btw.poznam pár expertov co si uplatňujú NCZD aj na partnerku....A ked som im to odmietla spraviť tak si to podali sami...

zuzanaam
2. aug 2019

@alantroj pre nás rozhodne bola, dcéra si odniesla odtiaľ take traumy, že nemohla ani nastúpiť do školy, učíme doma a budeme až po strednú školu.

majusqa77
2. aug 2019

@evittam sak ju nechaj v omyle.. ...raz to niekde prekecne, spravia doziadanie a bude mat...

evittam
2. aug 2019

@majusqa77 Ved mne je to fuk.😗😉
Len ako si sa mohla docitat vie aj o uctovnickach svoje.🤣🤣🤣 A robíme ako sa nam zachce-vlastne vôbec nic nemusíme vediet lebo aj tak robíme len podla seba.