icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
veronika240
9. nov 2018

@nerko tak my sa urcite na zamietnutie odvolame. Este nam to stale posudzuju. Moj muz ma novu pracovnu zmluvu s inym pracovnym zameranim, vz ten isty ako povodny a pracovny cas ma 75% v praci a 25% homeoffice tak som zvedava ako budu na toto reagovat. Plus ja som stale doma so starsim synom kedze este nema 3roky ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov

17alisha
9. nov 2018

@nerko inac ciste psycho, ze este bude socialka diktovat, kto moze kolko zarobit. Ich je do toho trt makovy, aj keby odrobil hodinu mesacne a za tu dostal 5 tisic eur. Toto je uz sikanovanie. Vsak to je normalne na Strasburg 😂

coko80
Autor odpoveď zmazal
evca65
autor
9. nov 2018

Zienky aj vam prisiel dopis zo socialky ze vam zaniklo dochodkove poistenie? Mne dosiel a tento tyzden prisiel zas ze dochodkove mi nezaniklo.prosim ako to mam chapat.manzelovi rozhodnutie este stale neprislo.

baccio
9. nov 2018

@evca65 😊 nápodobne len mne prišli obe tie rozhodnutia v jednej obálke čistý absurdistan. A sranda je že mi to poslali teraz aj keď na toho staršieho syna zaniklo v apríli....A následne hned nezaniklo kôli tomu že mám mladšie dieťa s ktorým som stale na rodičovskej.Podla nového ta musia informovať že zaniklo a nemusíš hlásiť že si na rodičovskej s mladším.Maju za povinnosť si tie údaje vimienat s upsvar.

evca65
autor
9. nov 2018

@baccio ale ja mam len jedno dieta a muz ziadal matersku o ktorej uz 3 mesiac rozhoduju a este neposlali rozhodnutie.

gerlachovka
9. nov 2018

@majusqa77 vdaka za info. a ako to je, ked zamietli, ale ideme sa odvolat ?

gerlachovka
9. nov 2018

@nerko my mame uz rozhodnutie o zamietnuti, ale ideme sa odvolat, takze normalne pracuje na novu zmluvu, lebo neviem ako by to zase posudzovali, ak by sa nova zmluva zrusila a pracoval by na staru a ak by v systeme zbadali, ze sa dalej platia odvody zo starej a teda pracuje na staru. jednou z podmienok naroku na materske je aj splnenie podmienky , ze zo starej zmluvy nemoze mat prijem. to by ved porusil, nie ? uz je to veru dost domotane.

gerlachovka
9. nov 2018

@evca65 mne este ziadny list neprisiel, ja som podala ziadost o odhlasku z dochodkoveho, kedze uz rodicovsky prispevok nepoberam. ale robila som koncom Oktobra, tak dufam, ze nebude problem kedze som to mala urobit skor, no nevedela som o tom.

bosorkabb
9. nov 2018

@gerlachovka ako dlho im trvalo kým poslali rozhodnutie?

coko80
9. nov 2018

@gerlachovka aky dôvod vám napísali ze preco vám zamietaju?

milagros
9. nov 2018

@veronika240 prosim ta aky clanok?je vymazany zo strany 8

milagros
9. nov 2018

@evittam ano pan Mihal to umí teraz radi ako dostat zo statu co sa da a ked bol pri moci tak vsetko dobre zrusil ako napr.rodicak bol vo vyske 260eur a on ho znizil na 190e tusim to bolo a takisto to dobrovolne poistenie co kraaasne upravil...vtedy taky ochotny nebol

milagros
9. nov 2018

Neviem ved vsade hovoria ze muz nemoze byt na materskej ale na rodicovskej a teda tak ako moze pracovat na rodicaku zena aj na 8hodin tak hadam aj muz moze a ked sa zena z rodicaku odhlasi tak neviem co riesia

milagros
9. nov 2018

@evittam nie je nahodou tak ze zamestnavatel za novu zmluvu plati odvody len na urazove poistenie?

evittam
9. nov 2018

@milagros Ano len na UP a GP a potom aj zamestnavatel aj zamestnanec ZP.

milagros
9. nov 2018

https://www.socpoist.sk/2127-menu/55419s?prm2=6...
zeby to platilo len pre zeny? diskriminacia!!!!!!

dkethe
9. nov 2018

@milagros namojveru mi je tej poistovne luto, za dobrotu na zobrotu. Nechcela mamickam zakazovat pracovat a teraz sa nema o co v zakone opriet, ked otcovia pytaju davky na starostlivost a pritom sa ich starostlivost o dieta nijak nezvysi. A toto tvoje hlasne nadrapovanie je naozaj smiesne, napriek tomu ze aktualne stoji zakon na tvojej strane....
Dnes je veru taka doba, ze klamari sa este do prs biju za spravodlivost.

bosorkabb
9. nov 2018

@dkethe ak to vedeli prečo sa nezmenil zákon? Veď ho teraz menili a pridali subeznu materskú dovolenku otca a matky.

milagros
9. nov 2018

@dkethe je ti luto poistovne ? moje hlasne nadrapovanie? 😂😂😂😂😂

evittam
9. nov 2018

@bosorkabb To naozaj nevieš? No lebo idú voľby. Treba národu oči zalepit. Ale vyckajme po voľbách-podla mna to zrušia kompletne. Ale to uz sa opakujem.😊😉

dai
9. nov 2018

@dkethe ved to.... vsetky slobodne matky a zeny co si museli privyrabat popri materskej sa podakuju sikovnym oteckon a manickam co chceli hrabat lebo sa to da ( pritom este sud nerozhodol ci sa to naozaj da lebo starostlivost o dieta stale podmienkou je .. tie zeny co popri materskej pracovali sa na rozdiel od oteckov realne nadalej starali )
Lebo ono po disastri tento rok je uz jasne ze hned po volbach sa tento zakon okrese poriadne...

dai
9. nov 2018

@bosorkabb verim tomu ze kazdy v sr chape preco sa pred volbami zrazu objavuju socialne balicky, vlaky zadarmo a podobne kupujemsivolica perlicky... nasledne sa v tichosti zakony pomaly menia

bosorkabb
9. nov 2018

@evittam
@dai jasné že viem prečo. Ale môžu si za to sami. Chcú okaslat ľudí, tak ľudia robia to isté.
Tiež si myslím že to po voľbách zmenia ale voľby sú ešte ďaleko.

dai
9. nov 2018

@bosorkabb buduci rok uz su... ci?

dkethe
9. nov 2018

@dai za dva az :D to este vela socialnych balickov stihnu tymto tempom...

gasinka1983
9. nov 2018

Ja som.skoncila MD 2.12.2017 a muz nastupil na MD 4.12.2017, nebol ziadny problem, som sa nahladila na soc.poistovnu ze sa staram o dieta do 6 rokov. Evidivana nuesom na up.

evittam
9. nov 2018

@gasinka1983 Na SP si uz tak bola nahlasena. Nemyslis ZP?

kianka5
9. nov 2018

@dai len taka otazocka....ako sa matka stara o dieta a pracuje zaroven??? to ho ma pro pase tych 8 hodin so sebou alebo ako??? nerozumiem tomu vyjadreniu vobec....bud sa teda stara a je doma alebo pracuje....podla vasich vyjadreni na adresu otcov....

dai
9. nov 2018

@kianka5 zeny si popri materskej obycajne privyrabali roznymi domacimi pracami, pracou na dohodu ( ja sama som prekladala v noci napr. - bolo to len par prekladov lebo s malym dietatom mi preklad trval namiesto 3-4 hod. 2-3 dni...) a pod. ... nie, pri pas si ho nebrali - preto aj zakon nikto doteraz nemenil lebo zeny bud pracovali a na md neboli alebo nepracovali a starali sa... teraz vznikol fenomen vdaja socialnym sietam ze vsetci oteckovia su zrazu na materskej - vyplavaju sa im o obrovske sumy, ale zeny sa do prace nevracaju...