Otec na materskej - zamietnuté prípady
Zienky aj vam prisiel dopis zo socialky ze vam zaniklo dochodkove poistenie? Mne dosiel a tento tyzden prisiel zas ze dochodkove mi nezaniklo.prosim ako to mam chapat.manzelovi rozhodnutie este stale neprislo.
@evca65 😊 nápodobne len mne prišli obe tie rozhodnutia v jednej obálke čistý absurdistan. A sranda je že mi to poslali teraz aj keď na toho staršieho syna zaniklo v apríli....A následne hned nezaniklo kôli tomu že mám mladšie dieťa s ktorým som stale na rodičovskej.Podla nového ta musia informovať že zaniklo a nemusíš hlásiť že si na rodičovskej s mladším.Maju za povinnosť si tie údaje vimienat s upsvar.
@majusqa77 vdaka za info. a ako to je, ked zamietli, ale ideme sa odvolat ?
@nerko my mame uz rozhodnutie o zamietnuti, ale ideme sa odvolat, takze normalne pracuje na novu zmluvu, lebo neviem ako by to zase posudzovali, ak by sa nova zmluva zrusila a pracoval by na staru a ak by v systeme zbadali, ze sa dalej platia odvody zo starej a teda pracuje na staru. jednou z podmienok naroku na materske je aj splnenie podmienky , ze zo starej zmluvy nemoze mat prijem. to by ved porusil, nie ? uz je to veru dost domotane.
@evca65 mne este ziadny list neprisiel, ja som podala ziadost o odhlasku z dochodkoveho, kedze uz rodicovsky prispevok nepoberam. ale robila som koncom Oktobra, tak dufam, ze nebude problem kedze som to mala urobit skor, no nevedela som o tom.
@gerlachovka ako dlho im trvalo kým poslali rozhodnutie?
@gerlachovka aky dôvod vám napísali ze preco vám zamietaju?
@veronika240 prosim ta aky clanok?je vymazany zo strany 8
Neviem ved vsade hovoria ze muz nemoze byt na materskej ale na rodicovskej a teda tak ako moze pracovat na rodicaku zena aj na 8hodin tak hadam aj muz moze a ked sa zena z rodicaku odhlasi tak neviem co riesia
https://www.socpoist.sk/2127-menu/55419s?prm2=6...
zeby to platilo len pre zeny? diskriminacia!!!!!!
@milagros namojveru mi je tej poistovne luto, za dobrotu na zobrotu. Nechcela mamickam zakazovat pracovat a teraz sa nema o co v zakone opriet, ked otcovia pytaju davky na starostlivost a pritom sa ich starostlivost o dieta nijak nezvysi. A toto tvoje hlasne nadrapovanie je naozaj smiesne, napriek tomu ze aktualne stoji zakon na tvojej strane....
Dnes je veru taka doba, ze klamari sa este do prs biju za spravodlivost.
@dkethe ved to.... vsetky slobodne matky a zeny co si museli privyrabat popri materskej sa podakuju sikovnym oteckon a manickam co chceli hrabat lebo sa to da ( pritom este sud nerozhodol ci sa to naozaj da lebo starostlivost o dieta stale podmienkou je .. tie zeny co popri materskej pracovali sa na rozdiel od oteckov realne nadalej starali )
Lebo ono po disastri tento rok je uz jasne ze hned po volbach sa tento zakon okrese poriadne...
Ja som.skoncila MD 2.12.2017 a muz nastupil na MD 4.12.2017, nebol ziadny problem, som sa nahladila na soc.poistovnu ze sa staram o dieta do 6 rokov. Evidivana nuesom na up.
@gasinka1983 Na SP si uz tak bola nahlasena. Nemyslis ZP?
@kianka5 zeny si popri materskej obycajne privyrabali roznymi domacimi pracami, pracou na dohodu ( ja sama som prekladala v noci napr. - bolo to len par prekladov lebo s malym dietatom mi preklad trval namiesto 3-4 hod. 2-3 dni...) a pod. ... nie, pri pas si ho nebrali - preto aj zakon nikto doteraz nemenil lebo zeny bud pracovali a na md neboli alebo nepracovali a starali sa... teraz vznikol fenomen vdaja socialnym sietam ze vsetci oteckovia su zrazu na materskej - vyplavaju sa im o obrovske sumy, ale zeny sa do prace nevracaju...

@nerko tak my sa urcite na zamietnutie odvolame. Este nam to stale posudzuju. Moj muz ma novu pracovnu zmluvu s inym pracovnym zameranim, vz ten isty ako povodny a pracovny cas ma 75% v praci a 25% homeoffice tak som zvedava ako budu na toto reagovat. Plus ja som stale doma so starsim synom kedze este nema 3roky ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov