Otec na materskej - zamietnuté prípady
baby a teraz realne tie, ktorym vam odmietli materske otcov, odvolali ste sa uz? a uznali vam to? nam vcera volala uctovnicka z manzelovej firmy ze od nej vyzaduju pracovne naplne a ze maju podozrenie na zneuzitie :( ja som realne nastupila do prace! ja mam pohyblivy pracovny cas, manzelovi tiez dali, zatial som na dovolenke a maly potom pojde do jasli, vsetko im to uctovnicka opise a som zvedava ci nam to uznaju... ohanali sa ze ma rovnaky pracovny cas aj plat, no rovnaky plat ma cela firma ale to im nevadi to si nepozru.... dufam ze ano ak nie uz v hlave pisem odvolanie 🙂 chcela by som vediet ci ste niektora uspeli s odvolanim
@jana005 ahoj neviem este lebo muz ma ten list prisebe.co spominal tak za dva dni co bol nezamestnany tak je schvalene a od na kedy sa zamestnal je zamietnute.ked tam volal pani povedala ze proste maju od 1.9. nove nariadenie a ze ona nemoze ist proti nemu lebo pride o pracu a ze ked tak tak sa mame skusit odvolat ale to uz pojde cez bratislavu ale tam maju tiez 60 dni na rozhodnutie
Akurat pani este spominala ze sa teraz zacne prisnejsie vsetko preverovat a kontrolovat dokonca aj tie co uz boli schvalene.
By som chcela vidieť rozhodnutie o materskej matky, keby sa hneď po nástupe na MD zamestnala v inej firme, či by aj tej zamietli materskú. A či by tiež odôvodňovali, že nie je splnená podmienka starostlivosti o dieťa.
Čaute baby. Môj muž je na materskej od 03.09., ja som osoba starajúca sa p dieťa do 6 rokov. Muž pracuje v tej istej firme na inú zmluvu, ale keďže ekonómka mala čas, prihlásila ho až na konci mesiaca, myslím, že pre to mu to prešlo. Neviem sa nikde dočítať ako je to teraz obmedzené pracovným časom. Majú to niekde presne definované prosím? Ďakujem 😊
@sotka kedze zamietaju od Oktobra, resp. co tu citam tak aj od Septembra, ak sa ja niekto odvolal pochybujem, ze su uz nejake rozhodnutia, kedze maju na to lehotu. nam vcera advokatka poslala 5str. odvolanie na schvalenie a dnes to mala poslat, tak som zvedava co a ako.
@evca65 urcite by som sa na vasom mieste nedala odbit a urcite sa odvolala. oni rataju s tym, ze to niekto vzda. ale je to na vas. my ked sme to isli dat advokatke, ci nam napise odvolanie, povedala, ze sa na to najprv pozrie a podla toho sa rozhodne ci to vezme. cize ak by si bola ista, ze SP je v prave, tak by do toho nesla. tu advokatku pozname trochu aj osobne, takze urcite to nerobi za kazdu cenu aby len zarobila peniaze.
@gerlachovka vidis... a ja som sa o tomto bavila s niekolkymi advokatmi a aktualne by do sporu nesiel nikto v pripadoch ako su v tejto teme...
@dai hmm, bavime sa o odvolani, nie o spore, to za prve a za druhe neviem ake konkretne informacie o tom maju takze sa k tomu nebudem vyjadrovat. uvidime ako to dopadne. citala som to odvolanie a podla mna to tam dobre zdovodnila, spomenula tam aj nejake zakony, takze uvidime. neskusis nevies.
@gerlachovka jasne... ved uvidis ako dopadnes...
@dai inac prave mi muz spominal, ze uz sa o to zacali zaujimat aj pravnici zamestnavatela a chystaju sa dat nejake rady zamestnancom ohladne odvolani, pretoze to preskumali a podla nich SP nepostupuje podla zakona a ze je vysoka sanca uspiet v odvolani....takze vidis, co pravnik, advokat to iny nazor zda sa.
@gerlachovka tak nechcem znevazovat ale skor by som brala nazory advokatskych kancelarii ako podnikovych pravnikov...
Ved daj vediet potom ako ste dopadli
a skusal niekto uz na zivnost robit tu novu pracu?
@dai a v čom sú horší podnikovi právnici ? Ja tiež nechcem znevažovať ale dnes moze mať advokátsku kanceláriu kadejaký kapitán Danko. a keďže advokatov s ktorými si sa bavila nepoznám, tak ako ty nepoznáš firmu a podnikových právnikov vo firme môjho muza a taktiež nasu advokatku, tak navrhujem úkoncit túto debatu o nicom.
@gerlachovka a nemozem ta poprosit poslat to odvolanie do ss alebo na mail prosim?
@gerlachovka držím moc palce.
@veronika240 :D
@veronika240 nenahnevaj sa, ale myslim si, ze kazde odvolanie ako aj pripad je individialne takze nikomu ho posielat nebudem. mozem ti napisat o ake zakony sa tam opiera ale to je asi tak vsetko.
@bosorkabb dakujeme, dam potom vediet ci pomohlo. len to isto bude trvat, lebo sa moze stat aj to, ze povodne rozhodnutie zrusia a zacnu konanie znova. a kedze teraz radi posielaju oznamenie o predlzeni lehoty o dalsich 60 dni tak je to mozno aj zalezitost ukoncenia na buduci rok.

@evca65 ach jaj... Odvolate sa nie?ja nechápem tomu,keď je niečo dané zákonom,ako to môžu zamietat.....ja sa už aj bojím do toho ísť,po tomto všetkom čo tu čítam....