icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
veronika240
16. nov 2018

@gerlachovka ved len to som chcela nechcem urcite od slova do slova cele odvolanie. Ale dakujem

gerlachovka
16. nov 2018

@veronika240 ok, poslem do spravy nejake zakony, pripadne par bodov z takych tych pravnickych veci co tam napisala, co sa tyka konania SP, kedze nezistovali a nevyziadali si dalsie informacie k rozhodnutiu a vlastne tam pisu len svoje nicim nepodlozene predpoklady. ale myslim, ze aj tak vam to velmi nepomoze, lebo je to len cast vytrhnuta z kontextu a nemusi to davat zmysel. je to dobre mozno tak na zorientovanie sa, co by tam mohlo byt. ved posudis sama. isto je dobre obratit sa na pomoc advokata, i ked to nieco stoji.

dai
16. nov 2018

@gerlachovka je to tvoja vec komu doverujes... kedze prostredie pravnikov poznam a myslim naozajstnych nie kadejakych plzenskych a kapitanskych tak si dovolim vidiet rozdiel medzi realnym advokatom a podnikovym pravnikom... tak ale kludne ved dalej svoj boj a ries si co chces

gerlachovka
16. nov 2018

@dai v poriadku, je to tvoj nazor a samozrejme budem doverovat tomu, komu uznam za vhodne.

bosorkabb
17. nov 2018

@gerlachovka som veľmi zvedavá ako rozhodnú.
Len taka otázka. V odvolaní máš aj niečo také že sa obratis na súd? Kamarát niečo také písal a argumentoval zákonmi.

mamuska86
17. nov 2018

@dai podľa teba takže nemáme šancu proti SP?keďže si písala(asi ty,už si nepamätám 😂)že právnici nechcú ísť do tejto veci.....

dai
17. nov 2018

@mamuska86 ja nie som pravnik - ale teda co sa v pripadoch co su tu porusuje je jasne asi kazdemu laikovi nieto advokatovi ktory musi byt exaktny...
Gerlachovka tvrdi ze u nich sa za nich postavila advokatka aj vsetci firemni pravnici... tak mozno nieco dosiahnete - ja hovorim ze advokati ktorych ja poznam mi povedali ze sud kde bude predvolany zamestnavatel a kde ani ty nebudes moct klamat nevyhras lebo jasne ukaze ze muz nevykonava inu pracu ale sa len zmenil nazov pozicie, ze ziadnu starostlivost neprebral - ze jednoducho nebol naplneny umysel zakona ( nepamatam si presne slova )
Pozri - ja som pisala, ze za pokus nic nedas - ak mas nejakeho dobreho advokata urcite vyskusaj... ja sa odvolavam proti vsetkemu aj ked viem ze skoro nemam sancu a niekedy motyka vystreli 🙂
Tu asi zalezi ako rozhodnu v prvom pripade - ak to gerlachovke vyjde tak nech posunie kontakt na advokatku na vas tu v skupine - len advokatom sa musi aj platit😕

gerlachovka
17. nov 2018

@bosorkabb nie, nepisali sme ze sa obratime na sud. podla mna je to zbytocne. je jasne, ze v pripade zamietnutia odvolania mame moznost obratit sa na sud, takze nie.

gerlachovka
17. nov 2018

@dai uz mi je jasne, preco tí advokati s ktorymi si debatila mali nazor aky mali, ked si im podsunula svoje subjektivne domnienky a nazory. hned vies, ze pripady, ktore su tu porusuju nieco. No a co ze sa predvola zamestnavatel ? Snad zamestnavatel si je vedomy co robi. Napr. aj moj muz povedal, ze tym ze mu dali novu zmluvu, ma robit to co ma v naplni prace, lebo inac on by mohol byt vyhodeny za hrube porusenie pracovnej discipliny, ked by robil nieco ine ako ma uvedene v naplni prace....tak neviem o com tu tocis a vyprosujem si, aby si tu zavadzala, ze tu niekto nieco porusuje, je to len tvoj subjektivny nazor a zjavne aj zaujaty, kedze tema sa ta netyka (podla tvojich prispevkov) . Moj muz aj realne robi to co ma v novej zmluve a stara sa o dieta tak ako ma, kedze nikde nieje zakonom dane kedy presne to ma robit ."Pri rozhodovaní o nároku je potrebné prihliadnuť aj na to, že na priznanie nároku na materské sa nevyžaduje nepretržitá 24-hodinová starostlivosť o dieťa výlučne rodičom, ktorý poberá materské. Práva a povinnosti rodičov pri starostlivosti o dieťa sú podľa zákona č. 36/2005 Z. z. o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rovnaké. To znamená, že rovnako rodič, ktorý materské nepoberá, má rovnako právo, ale zároveň aj povinnosť, podieľať sa na starostlivosti a výchove maloletého dieťaťa. Inak povedané, priznanie nároku na materské (bez ohľadu, či sa tento nárok priznáva matke dieťaťa alebo jeho otcovi) nezbavuje druhého rodiča rodičovských povinností. "

viac k tomu nemam co dodat a uz nebudem reagovat na ludi, ktorych sa tema priamo netyka - teda nemaju zamietnutu ziadost o materske. ak ty mas cas a zo svojej veducej, manazerskej pozicie sa potrebujes na materskej realizovat a moralizovat a poucat ludi, nech sa paci, ja viem ten cas vyuzit aj lepsie. pekny vikend zelam

milagros
17. nov 2018

A nemyslite ze by bolo lepsie pracovat na zivnost?tam co mozu?asi nic kedze zivnostnik je vlastne zamestnanec a zamestnavatel v jednom...

dai
17. nov 2018

@gerlachovka uprimne nerozumiem naco na mna reagujes🙂 teraz si tu skopcila nieco z toho odvolania - super... ved to si mohla kludne mihalov clanok tam hodit - argumentuje podobne...podla tvojho argumentu by vlastne matersku mohol dostat kazdy chlap, nemusi ani zmluvu menit, ved tych 5 minut za 24 hodin si hadam najde na dieta kazdy otec...naco tam ale je potom ta podmienka?
Som na materskej a tema sa tyka aj mna - to ze moj muz si neziada materske kedze doma som ja je uz ina vec.
Mam na tuto vec svoj nazor co ale neznamena ze ma nezaujima vyvoj v tejto veci... ak stat jasne stanovi ine podmienky nemam problem nazor zmenit.

gerlachovka
17. nov 2018

@milagros neviem, nevyznam sa, no pred rokom a cosi bol na materskej sesternicin muz - zivnostnik a v pohode mohol pracovat dalej, kedze ak si dobre pamatam, zivnostnik nema taketo obmedzenia a tiez nemusel platit odvody...ale to uz neviem ako to je teraz.

gerlachovka
17. nov 2018

@dai nevies ? ved ty si vcera o 16:40 na mna reagovala s tym, ze si sa bavila s advokatmi nejakymi a dnes rano tiez si ma spomenula tak co sa divis ?..... naco sa tu vlastne zapajas, ked sa ta to priamo netyka ? jaaaj ano, sme prizivnici, vyuzivaci systemu atd...tak nech ta to kludne zerie dalej, ak ozaj nemas co robit. viac sa navyjadrujem ako som pisala vyssie, nema to zmysel, mysli si co chces.

gerlachovka
17. nov 2018

a pridavam aj Mihalov clanok https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=183 ...nech sa tu trosku obnovi info lebo sa to tu uz straca pomedzi nic neriesiacimi prispevkami....asi nielen on pozna nejakych advokatov s ktorymi debati

evittam
17. nov 2018

@gerlachovka Presne tak isto. Ale ZP odporucam platiť pokial bude nadalej fakturovať,nakolko sice nemusi mesacne ale potom to zaplati v RZ co moze byt pre niekoho dost jednorazovo.
@milagros

dai
17. nov 2018

@gerlachovka 🙂 klud... s mihalom sa poznam osobne a viem kto mu argumentacie pripravuje - advokati to nie su... pekny den a uz sa nerozculuj - ak si presvedcena ze zakon takto myslel matersku otcov ako sa ju chystas ty vyuzit tak super, ak to tvoj advokat dokaze dokazat a podlozit zakonmi tak fajn, moj nazor na vec ta vobec nemusi iritovat.

kianka5
17. nov 2018

@dai neirituje len ju ale viaceré....ale načo sa zapájať do diskusie s tak premúdrelou osobou, ktorá ak sa aj nevráti na vedúcu pozíciu, kľudne sa uplatní ako hovorkyňa p.Nicholsonovej. A čakám na odpoveď kedže dobre vieme kto tu musí mať posledné slovo.
@gerlachovka

gerlachovka
17. nov 2018

@evittam jj ZP asi platil, az tak podrobne sme sa o tom nebavili, ale dobre vediet, vdaka.

gerlachovka
17. nov 2018

@kianka5 tak nech vas to irituje, ja niesom spasitel sveta a staram sa len o seba . pekny den

bosorkabb
17. nov 2018

@gerlachovka ďakujem za odpoveď.
Ja ti úprimne držím palce. Nás to čaká budúci rok.
Ja si myslím že nie ty ale sociálna poisťovňa porušuje zákon.

kianka5
17. nov 2018

@gerlachovka neviem či si môj príspevok pochopila...áno irituje ma ak sa niekto v diskusii vyjadruje mimo tému a podľa komentárov mamičiek som usúdila že nielen mňa. Držím palce pri odvolaní sa všetkým čo to skúsia....lebo mi príde postup SP pri terajšom zákone tak povediac na vode....pekný deň a veľa trpezlivosti 😊

gerlachovka
17. nov 2018

@kianka5 prepac, asi som to teda hned nepochopila, kedze som tam bola oznacena aj ja. dakujeme a tiez zelam pekny den.

veronika240
17. nov 2018

@gerlachovka dakujem krasne .

miriambbb
19. nov 2018

@gerlachovka poznate nejakeho skuseneho pravnika? Kolko cca stoji priprava takeho odvolania cez pravnika? Pripravujeme sa na vsetky scenare 🙂

gerlachovka
19. nov 2018

@miriambbb poslala som vám správu.

lienkasta
19. nov 2018

@gerlachovka dobrý večer, mohli by ste mi poradiť advokátku, ktorá vám to písala?my sme obstáli rovnako a nechcem to nechať tak, dik

coko80
19. nov 2018

@lienkasta ahoj a kedy vám prišlo rozhodnutie?nám stale nic tak som zvedavá,aký vám dali dôvod zamietnutia?

lienkasta
19. nov 2018

@coko80 že manžel neprebral dieťa do starostlivosti, keďže pracuje 40 hod týždenne, v piatok

coko80
19. nov 2018

@lienkasta kedy ste podavali žiadosť?ty si ostala doma?

gerlachovka
20. nov 2018

@lienkasta Pozerám že ste zo Žiliny. Nasa advokátka je na východe, tak asi by vám bolo lepšie nájsť si nejakého v blízkom okolí napr aj pre prípad žeby sa to potiahlo až do súdneho sporu.