Otec na materskej - zamietnuté prípady
Tak baby nam dnes prislo rozhodnutie a matersku nam schvalili. Takze to naozaj posudzuju vsetko individualne. Kedze moj muz nadalej pracuje na plny uvazok
@veronika240 super! a u toho isteho zamestnavateľa alebo u ineho?
@veronika240 to je super....len nechápem prečo na každého iný meter.....patríte do skupiny šťastných😀
U toho isteho len na iny pracovnu poziciu.
Od Mihála :Dnes na rokovaní Vyboru NRSR pre sociálne veci som upozornil ministra Richtera na konanie Sociálnej poisťovne, ktorá v posledných týždňoch nepriznáva materské otcom, ktorí majú uzavretý aj druhý pracovný pomer na plný úväzok.
Veci sa trošku hýbu, o pár hodín Vás budem informovať čo ďalej.
@veronika240 Gratulujem, aspoň vy budete mať kľud. A zase sa potvrdilo, že ide o diskrimináciu, lebo niekomu schvália a inému nie. Môj muž pracuje na plný úväzok tiež a tiež u toho isteho zamestnávateľa, ale na inej pozicii. Čiže v podstate 2 rovnaké prípady, ale 2 rôzne prístupy.
@gerlachovka možno je rozdiel v kraji (pobočke). Už som to zažila pri materskej adoptovanych detí. Mne schválili bez problémov, kamoške nie. Rovnaké prípady len kraj iný.
@veronika240 Este mi napadlo. Na novej pozícii začal pracovat s nejakým časovým odstupom ? Či hneď po nástupe na RD ?
@bosorkabb Veľkú šancu tomu nedávam. Už "dohováral" aj riaditeľovi SP a bez výsledku. Ale tak možno motyka vystrelí.
@gerlachovka ktovie. Aspoň niekto sa ozve, že.
@gerlachovka 1.10 si podal ziadost a od 2.10 ma novu pracovnu zmluvu. A hej mozno zalezi na pobocke , muz im tam vtedy narobil riadny bordel tak asi aj to pomohlo a urcite aj to ze sa to dalo do medii
@bosorkabb Je to možné, že čo pobočka, to iné rozhodnutia i keď teda zákon je jeden.
@veronika240 vďaka za odpoveď. Tak my už len čakať na odvolanie.
@gerlachovka veď to. Ale vlastná skúsenosť je bohužiaľ negatívna. Ja BA a kamoška KE. Ona mala smolu.
@veronika240 môžem sa opýtať s akeho ste mesta?
Interná informacia: práve dnes 22.11. budu prebiehať celoplošné školenia pre pracovníkov sociálnej poisťovne ako individuálne posudzovať oteckov a ako ich kontrolovať, aby bol schvalovani co najmenší počet ziadosti, poprípade po kontrole ci pracuje počas materskej, materské aj odňať. Podľa mňa je toto už protizákonné a bolo by dobre keby sa nejaká televízia šla pozrieť na tieto ich školenia.
@veveronika333 z nitry. Tiez nam najprv pani na pobocke rozpravala ze maju interne nariadenie a chcu zmluvy aj staru aj novu, a ze mame ratat s tym ze to zamietnu kedze v podstate nezmenil ani vz ani pracovnu dobu. Tak na pani nahucal ze to dame do medii co sa stalo uz v utorok a ze kasle cele ich interne nariadenia . A dnes prislo teda ze to schvalili.
@gerlachovka jo a trebars potiahnut to az do Strasburgu ci do Haagu ci kam sa to podava 🖒
@veronika240 super gratulujem
@bosorkabb to čo je uz toto za bordel ....
Prosím vás a neviete aké všetky informácie nahlasuje zamestnávateľ sociálnej poisťovni? Lebo tu mnohé spomínate prácu doma, ale aj dožiadanie zmlúv SP, preto sa pýtam. Hádam nám spätne nevezmú 🙈
Spokojne takto hladkám nášho Brita Leoška, ľady sa hýbu.
Pán Karol, ktorý vyprovokoval TV Markízu k reportáži o nepriznávaní materskej, dnes materskú dostal.
Ak patríte medzi poškodených oteckov, ktorým Sociálna poisťovňa materskú nepriznala, zašlite vo vlastnom záujme scan rozhodnutia SP o nepriznaní materskej na ministerstvo práce na mailovú adresu:
tlacove@employment.gov.sk
@veronika240 si ma predbehla 😊😉

@bosorkabb tak keď sociálka je tiež vynaliezava....