icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
paulinka1986
22. nov 2018

@bosorkabb tak keď sociálka je tiež vynaliezava....

veronika240
22. nov 2018

Tak baby nam dnes prislo rozhodnutie a matersku nam schvalili. Takze to naozaj posudzuju vsetko individualne. Kedze moj muz nadalej pracuje na plny uvazok

sputn1cek
22. nov 2018

@veronika240 super! a u toho isteho zamestnavateľa alebo u ineho?

mamuska86
22. nov 2018

@veronika240 to je super....len nechápem prečo na každého iný meter.....patríte do skupiny šťastných😀

veronika240
22. nov 2018

U toho isteho len na iny pracovnu poziciu.

bosorkabb
22. nov 2018

Od Mihála :Dnes na rokovaní Vyboru NRSR pre sociálne veci som upozornil ministra Richtera na konanie Sociálnej poisťovne, ktorá v posledných týždňoch nepriznáva materské otcom, ktorí majú uzavretý aj druhý pracovný pomer na plný úväzok.

Veci sa trošku hýbu, o pár hodín Vás budem informovať čo ďalej.

gerlachovka
22. nov 2018

@veronika240 Gratulujem, aspoň vy budete mať kľud. A zase sa potvrdilo, že ide o diskrimináciu, lebo niekomu schvália a inému nie. Môj muž pracuje na plný úväzok tiež a tiež u toho isteho zamestnávateľa, ale na inej pozicii. Čiže v podstate 2 rovnaké prípady, ale 2 rôzne prístupy.

bosorkabb
22. nov 2018

@gerlachovka možno je rozdiel v kraji (pobočke). Už som to zažila pri materskej adoptovanych detí. Mne schválili bez problémov, kamoške nie. Rovnaké prípady len kraj iný.

gerlachovka
22. nov 2018

@veronika240 Este mi napadlo. Na novej pozícii začal pracovat s nejakým časovým odstupom ? Či hneď po nástupe na RD ?

gerlachovka
22. nov 2018

@bosorkabb Veľkú šancu tomu nedávam. Už "dohováral" aj riaditeľovi SP a bez výsledku. Ale tak možno motyka vystrelí.

bosorkabb
22. nov 2018

@gerlachovka ktovie. Aspoň niekto sa ozve, že.

veronika240
22. nov 2018

@gerlachovka 1.10 si podal ziadost a od 2.10 ma novu pracovnu zmluvu. A hej mozno zalezi na pobocke , muz im tam vtedy narobil riadny bordel tak asi aj to pomohlo a urcite aj to ze sa to dalo do medii

gerlachovka
22. nov 2018

@bosorkabb Je to možné, že čo pobočka, to iné rozhodnutia i keď teda zákon je jeden.

gerlachovka
22. nov 2018

@veronika240 vďaka za odpoveď. Tak my už len čakať na odvolanie.

bosorkabb
22. nov 2018

@gerlachovka veď to. Ale vlastná skúsenosť je bohužiaľ negatívna. Ja BA a kamoška KE. Ona mala smolu.

veveronika333
22. nov 2018

@veronika240 môžem sa opýtať s akeho ste mesta?

bosorkabb
22. nov 2018

Interná informacia: práve dnes 22.11. budu prebiehať celoplošné školenia pre pracovníkov sociálnej poisťovne ako individuálne posudzovať oteckov a ako ich kontrolovať, aby bol schvalovani co najmenší počet ziadosti, poprípade po kontrole ci pracuje počas materskej, materské aj odňať. Podľa mňa je toto už protizákonné a bolo by dobre keby sa nejaká televízia šla pozrieť na tieto ich školenia.

veronika240
22. nov 2018

@veveronika333 z nitry. Tiez nam najprv pani na pobocke rozpravala ze maju interne nariadenie a chcu zmluvy aj staru aj novu, a ze mame ratat s tym ze to zamietnu kedze v podstate nezmenil ani vz ani pracovnu dobu. Tak na pani nahucal ze to dame do medii co sa stalo uz v utorok a ze kasle cele ich interne nariadenia . A dnes prislo teda ze to schvalili.

milagros
22. nov 2018

@gerlachovka jo a trebars potiahnut to az do Strasburgu ci do Haagu ci kam sa to podava 🖒

veveronika333
22. nov 2018

@veronika240 super gratulujem

paulinka1986
22. nov 2018

@bosorkabb to čo je uz toto za bordel ....

herodias
22. nov 2018

Prosím vás a neviete aké všetky informácie nahlasuje zamestnávateľ sociálnej poisťovni? Lebo tu mnohé spomínate prácu doma, ale aj dožiadanie zmlúv SP, preto sa pýtam. Hádam nám spätne nevezmú 🙈

bosorkabb
22. nov 2018

@herodias všetko sa dá zistiť cez pracovnú zmluvu, preto ju žiadajú.

herodias
22. nov 2018

@bosorkabb no ale žiadajú ju hneď pri prihlasovaní zamestnanca alebo teraz po novom pri rozhodovaní?

bosorkabb
22. nov 2018

Spokojne takto hladkám nášho Brita Leoška, ľady sa hýbu.

Pán Karol, ktorý vyprovokoval TV Markízu k reportáži o nepriznávaní materskej, dnes materskú dostal.

Ak patríte medzi poškodených oteckov, ktorým Sociálna poisťovňa materskú nepriznala, zašlite vo vlastnom záujme scan rozhodnutia SP o nepriznaní materskej na ministerstvo práce na mailovú adresu:

tlacove@employment.gov.sk

bosorkabb
22. nov 2018

@herodias počas rozhodovania o priznaní materskej.

mamuska86
22. nov 2018

@bosorkabb no to je super.....odkiaľ máš také super informácie😀

bosorkabb
22. nov 2018

@mamuska86 fb profil Mihála.

hviezda21
22. nov 2018

@veronika240 si ma predbehla 😊😉