icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
zuzliq
13. dec 2018

Nie, žiadne poučenie o odvolaní na konci nie je. Dostali sme presne to isté zdôvodnenie ako veronika 240. Ešte sa chcem spýtať, prečo nevyužívate odvolanie od Mihála, ale dávate vec právnikovi? Je tam nejaký "zádrhel"?

veronika240
13. dec 2018

@zuzliq pretoze si myslime ze pan Mihal to hra na dve strany 😁

zuzliq
13. dec 2018

Mne sa to odvolanie, ktore uverejnil na stránke zdá dobre spracované. Nie som ale právnik, preto sa pýtam ostatných na postrahy a rady. Ak bude potrebné investovať do právnika, urobíme to. Poradil vám nikto, že "jeho" odvolanie je nedostačujúce?

jana005
13. dec 2018

@veronika240 tak to je aky blud. Ako to tak mohli urobiť? Držím prsty,aby vám to odvolanie prešlo.
Tak mi sme mali teda šťastie,že manžel išiel na materskú v septembri

paulinka1986
13. dec 2018

@veronika240 myslíš?niekto vám niečo naznačil?takže potom sa netreba spoliehať na jeho vzory odvolaní a žalôb?

gerlachovka
13. dec 2018

@zuzliq Ak tam nemate teda vyznacene poucenie o odvolanie, tak v zakone o socialnom poisteni 461/2003 si pozri § 215
(1) Odvolanie sa podáva na organizačnej zložke Sociálnej poisťovne, ktorá napadnuté rozhodnutie vydala. Odvolanie proti rozhodnutiu vo veciach uvedených v § 179 ods. 1 písm. a) prvom bode až treťom bode možno podať aj v inej organizačnej zložke Sociálnej poisťovne.
(2) Odvolanie možno podať v lehote do 30 dní odo dňa oznámenia rozhodnutia; odvolanie proti rozhodnutiu vo veciach uvedených v § 178 ods. 1 písm. a) ôsmom bode a deviatom bode možno podať v lehote do 15 dní odo dňa oznámenia rozhodnutia.
(3) Odvolanie je podané včas a riadne aj vtedy, ak bolo podané po uplynutí lehoty uvedenej v odseku 2 alebo na nepríslušnej organizačnej zložke Sociálnej poisťovne preto, že sa účastník konania riadil nesprávnym poučením, alebo preto, že nebol poučený vôbec. V tomto prípade možno podať odvolanie do troch mesiacov odo dňa oznámenia účastníkovi konania.

...cize to treba poslat pobocke SP, ktora to rozhodnutie vydala kedze vas nepoucili tak ak tomu dobre rozumiem mate na odvolanie az 3 mesiace i ked samozrejme je najlepsie to podat co najskor a riadila by som sa tymi 30 dnami pre istotu.

gerlachovka
13. dec 2018

@zuzliq Ak by sme sa neobratili na advokata este pred tymi vzormi od Mihala asi by sme pouzili jeho vzor, i ked my sme sa obratili na advokata aj preto, ze v pripade ak by sa to potiahlo az na sud, aby to mal od zaciatku a vlastne ani sme nemali predstavu ako napisat to odvolanie aby to malo aj nejaku vahu. A tiez sme chceli poznat jeho nazor, ci sa vobec oplati pisat odvolanie. Ale pozrela som si aj to Mihalovo odvolanie a zda sa mi, ze tam maju chybicku . Aj som pisala na mail ktoru ma na webe, ci to nieje chyba, ale nikto mi neodpisal a ani co sledujem to nieje opravene, tak neviem.
Konkretne ide o tuto cast, je to treti odsek od spodu :
"V neposlednom rade je nutné poukázať aj na diskriminačný rozmer postupu Sociálnej poisťovne. Je všeobecne známe, že v prípade rozhodovania o priznaní rodičovského príspevku matkám Sociálna poisťovňa bežne rozhoduje o poskytnutí príspevku aj keď vykonávajú pracovnú činnosť. Pokiaľ teda Sociálna poisťovňa lipne na zanechaní pracovnej činnosti na strane otcov, ide o diskrimináciu na základe pohlavia, čo je v rozpore so zákazom diskriminácie v sociálnom zabezpečení v oblasti prístupu a poskytovania sociálneho poistenia.[8]"

Pokial viem, tak o rodicovskom prispevku rozhoduje Urad prace, socialnych veci a rodiny a nie Socialna poistovna preto sa mi to nezda, tak ak pouzijete tento vzor pouvazujte ci to nejako opravite. Mozno je to len banalita a aj ked sa to neopravi neovplyvni to, ale tak zrejme to bolo myslene inac ako to je napisane.

zuzliq
13. dec 2018

Ďakujem za reakciu. Uvidíme, ako sa rozhodneme s odvolaním, dám určite vedieť.

9lf9
13. dec 2018

@gerlachovka nemaju tam paragraf a lehotu na odvolanie lebo nedostali rozhodnutie ale iba oznamenie.

jonia
13. dec 2018

@paulinka1986 nas pravnik sa vyjadril ze Mihalove odvolanie je dobre ;)

lienkasta
13. dec 2018

@zuzliq my sme to tiež riešiliso svojim právnikom....a ukázala som mu aj to odvolanie od p.Mihala....ale napísal to po svojom

lienkasta
Autor odpoveď zmazal
lienkasta
13. dec 2018

@lienkasta malo tam byť materskej dávky, už to tu niekto riesil

kristulkamarulka
14. dec 2018

Tak dievcata, supnem sa vam sem... Chceli sme riesit mm matersku od januara, ale ide mi akurat tak pena z ust, ked toto citam 😤

sunny02
14. dec 2018

@kristulkamarulka nie si sama, bodaj by sme na to boli mysleli este na zaciatku tohto roka, uz sme mohli mat celu matersku za sebou...

kristulkamarulka
14. dec 2018

@sunny02 mm si to nechav ako poistku, keby mu hrozi vyhadzov. Teraz sa mu crta lepsia robota, ine miesto, firma,pozicia, aj plat... Uvidime, co sa vyriesi. Ja som ochotna ist aj na UP, ak by nam to schvalili. Aj tak dcerka uz bude mat 3roky buduci rok

primadona
14. dec 2018

@kristulkamarulka podobne my sme tiež chceli aby šiel muž od marca ale je mi z toho zle normálne:(

evca65
autor
14. dec 2018

@kristulkamarulka ahoj moj muz tak spravil koncil v robote a nasiel si novu uplne inu a nam matersku zamietli

kristulkamarulka
14. dec 2018

@evca65 aj ste podali odvolanie? Ja som rozmyslala,ze by siel na md uz teraz, bol doma xely januar a vo februari nastupil do novej. No ak by to zamietli, tak sme vo februari bez akychkolvek financii, co si nemozeme dovolit.

magdus08
14. dec 2018

Pre zaujímavost....ake materske vychádzali mužom? Nechcem vediet sumu no cu maju vysoke? Moj ma podanu žiadosť, no materska bude ratana skoro z minima. Tak ci nahodou aj na to neprihliadaju 🤔

luliu
14. dec 2018

@magdus08 prihliadaju na to ci bude robiť ako doteraz na plný uvazok

magdus08
14. dec 2018

@luliu ano to viem no, ci aj na to pozerajú. Lebo skor si myslím ze ich stve to vyplácanie maximalnej materskej

bosorkabb
14. dec 2018

@magdus08 ich štve poberania materskej a práce na plný úväzok.

veveronika333
14. dec 2018

Ahojte prosím vás tie ktoré máte odvolanie uz napísané,vyjadrujete sa tam o tom kto sa stara o dieťa ked je manžel v práci?mate tam ze sa staráte vy ako matky?kym je manžel v práci? Lebo prave riešime naše odvolanie, manželovi schválili materskú a vyplatili 5dní a potom prišlo oznámenie o zániku materskej ďakujem pekne za odpoveď

praccemail
15. dec 2018

@gerlachovka
Poprosím o pridanie do skupiny

elik81
15. dec 2018

@gerlachovka Poprosím o pridanie do skupiny. Manžel mal nastúpiť vo februári na MD, ale chcel popritom robiť v inej firme na polovičný úväzok. Normálne je mi z toho zle...co SP vymýšľa. 😢

zuzula44
16. dec 2018

a je tu niekto komu to zamietli aj ked mal polovicny uväzok?

kacero007
16. dec 2018

môžem poprosiť aj ja @gerlachovka o pridanie do skupiny? ďakujem!

arwen88
16. dec 2018

@gerlachovka prosím, pridať do skupiny..ďakujem

veronika240
17. dec 2018

Z toho ministerstva vam aj prisla nejaka odpoved ci tiez mate z toho pocit,ze tie maily sli rovno do spamu?