icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
adula3334
12. feb 2019

@cuttina a ty si dietatu nonstop za zadkom?my ich mame 3,a vedia sa zabavit aj same.

cuttina
12. feb 2019

@adula3334 ja mam este malinke, ale viem to aj od kolegov. Takze sama priznavas, ze sa vlastne budu musiet sami zabavit, ziadna starostlivost. Je to absurdne a ruku na srdce, ze to tak je.

evkao
12. feb 2019

@adula3334 moj muz ma pracu, v ktorej moze vyuzit homeoffice - a vtedy nie je absolutne schopny sa postarat o maleho, kedze ma pracu, pri ktorej sa musi sustredit a akykolvek podnet, ktory ho prerusi v praci, je neziaduci (niekedy radsej aj s malym ideme "z domu", aby sme ho nerusili - a takto to asi vnimaju aj na SP

kianka5
12. feb 2019

@cuttina ja poznám veľa mamičiek, ktoré sú na rodičovskej a venujú sa ručným prácam vo veľkom (napr. šitie) a v pohode to stíhajú popri dieťati. Myslím, že aj otec si vie zadeliť čas, aby aj pracova, aj venoval sa dieťaťu a starostlivosti o neho.

luliu
12. feb 2019

@kianka5 homeoffice porovnavas so sitim?

evkao
12. feb 2019

@kianka5 aj ja popri dietati malujem obrazy, ale je ine venovat sa hobby, a robit homeoffice - teda aspon v niektorych profesiach
ja ked malujem, mozem cinnost prerusit, ked ma syn potrebuje, alebo ju uplne odlozit bokom, neviem si predstavit, ze to urobi moj manzel, ked riesi nejaky problem s kolegami

kianka5
12. feb 2019

@luliu áno.

kianka5
12. feb 2019

@evkao myslím,že si to vystihla presne...v niektorých profesiách. Všetko he individuálne a nedá sa to zovšeobecniť. Tak ako každé dieťa je iné, aj homeoffice môže byť rôzny a ja si teda robiť ho popri dieťati dokážem predstaviť...a nielen predstaviť 😃 a zasa je to na pol roka....nie navždy. A kedže s tým aj zamestnávateľ súhlasí vsetko je len a len na dohode.

evkao
12. feb 2019

@kianka5 ano, ale ak zamestnavatel suhlasi s HO, zrejme predpoklada, ze zamestnanec bude pracovat, nie sa v tom case starat o dieta 🙂
ale zas je pravda, ze niekedy sa HO da realizovat az v case (napr.vecer), ked uz je napr. matka doma, alebo niekto iny, kto sa o dieta postara

kianka5
12. feb 2019

@evkao áno presne o tom to je, zadeliť si čas. Ale myslím, že plných 8hodín denne je veľa. Neviem ako to je v iných profesiách, ale niekedy ide zamestnavateľovi o vykonanú prácu, nie o čas, ktorý pri nej strávi. Je mi jasné, že nue všetci oteckovia, čo majú homeoffice popri materskej sa skutočne starajú o dieťa, ale to podľa mňa ani tí, čo pracujú na živnosť. Ale nedá sa vsetko vidieť len biele a čierne ako si to niektorí myslia. 😃

adula3334
12. feb 2019

jaj,kočky-najskor treba vediet pozadie-akej praci sa venuje-to tu nebudem,pretoze nemusim vysvetlovat,a neviem ako to mate vy,ale nase deti maju dvoch rodicov,a ked som ja bola na materskej,detom sa venoval aj muz,a takisto to budeme aj my robit,pridem z prace a budem sa venovat rodine,ci teraz zatoze je na materskej muz,sa mam odstahovat?

adula3334
12. feb 2019

a ano,zamestnavatel mu vychadza v ustrety-za den svoju pracu musi vykonat,aby bol pripraveny na dalsi den,a kedy to spravi,je mu jedno.necitam tuto temu,len som potrebovala radu,pracovny cas si upravil,aby vsetko stihal,fungujeme ako rodina,o deti sa starame,ale to neznamena,ze za nimi cely den behame ako psickovia.ano,su traja,vedia sa aj na 2 hodiny zavriet v izbe a hrat sa

barnes
Autor odpoveď zmazal
luliu
12. feb 2019

@barnes to ti tu nikto nepovie, je to o šťastí, o tetuske, ktorá sa bude venovať tvojmu prípadu. Mozno schvália, možno nie. Chcú, aby otec bol s dieťaťom doma, aby nepracoval

barnes
12. feb 2019

@luliu a ktora SP o tom rozhoduje, ta ktora patri pod trvale bydlisko ziadatela, alebo ta kde ma sidlo zamestnavatel? Dakujem

evkao
12. feb 2019

@barnes ta, kde ma zamestnavatel sidlo

dai
13. feb 2019

@evkao jasne ze zamestnávateľ očakáva že v čase ho sa pracuje a nevenuje detom🙂 reálny ho majú väčšinou zamestnanci v pohotovosti - to znamená ze musia byť k dispozícii kedy zamestnávateľ piskne alebo analytici a podobne práce-opäť sa ale očakáva výkon - vtedy keď to chce zamestnávateľ... Všetko ostatné je blbosť...
Chcela by som vidieť tu prácu kde je zamestnávateľovi jedno ci zamestnanec doma pol doobedia vypráža palacinky a poobede skočí na 3hodinovu vychádzku s dieťaťom a akože robí v noci... (su jasne aj také práce ktorá sa musia robiť v noci ale vtedy potrebuje cez deň oddychovať, aj keď s privretim oka by sa vedel starať o dieťa ak mu stačí menej spánku...)

cuttina
13. feb 2019

@dai presne tak, ale je to tu zbytocne riesit, niektori maju zjavne super zamestnavatelov. Ja som tym len chcela, ze by som sa vobec nedivila, keby take pripady SP rovno zamietala.

adula3334
13. feb 2019

moj manzel ma veru skveleho zamestanavatela,sam ho v tom podporuje a pomaha ako vie,ale musim podotknut,ze nie je slovak,to asi vysvetluje vela.dopraje aj cudziemu 🤗

lienka263
13. feb 2019

@barnes my to tak mame a je to ok...s polovic.uvazkom a polovic.mzdou, plus odmeny..

daniela87sk
13. feb 2019

Chcem sa spýtať či by to malo byť ok ak : manžel podal žiadosť o MDz TPP a zamestnal sa na dohodu 40h/mesačne?

evittam
13. feb 2019
milagros
13. feb 2019

@lienka263 a kedy ste si podavali o materske?

zuzkakas
13. feb 2019

@barnes ahoj oni to robia ako to im vyhovuje x ľuďom z tej istej práce s tou istou zmluvou s tými istými hodinami schválili a môj partner čaká na vyjadrenie od novembra a podotýkam je to stále ta istá firma aj rovnaké prácovne zmluvy.

lienka263
14. feb 2019

@milagros ziadost sme podavali 17.12 a odpoved prisla 18.1.i s materskou rovno

milagros
14. feb 2019

@lienka263 a tento mesiac vam uz prisla materska?

lienka263
14. feb 2019

@milagros este nie...mne osobne chodila az 16.

lienka263
16. feb 2019

@milagros uz prisla i za januar

deanna25
Autor odpoveď zmazal
milagros
18. feb 2019

vcera bolo o zamietnutych materskych na RTVS Obcan za dverami