icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
scoobinko
18. feb 2019

@milagros ale moc sme sa nedozvedeli zas

milagros
18. feb 2019

@scoobinko presne ...akurat to ze najlepsie je na zivnost ...to sa nestaraju aj keby hned robil 24ky ...ze kedy sa stara o dieta...

scoobinko
18. feb 2019

@milagros ja chcem ísť na materskú od 1.3, manželka bude na materskej s druhou dcérou, ja s prvou. Idem na zmluvu na 10hod týždenne do inej firmy, tak som zvedavý, čo si na mna nájdu...

katka8855
19. feb 2019

@scoobinko nam 20 hod týždenne flexibilne v rovnakej firme prešlo. Ja som tiež na materskej

scoobinko
19. feb 2019

@katka8855 a kedy to bolo? Schválenie

katka8855
19. feb 2019

@scoobinko okolo 20 januára, neviem presne dátum

scoobinko
19. feb 2019

@katka8855 a koľko ste čakali na verdikt? 😀

missy89
19. feb 2019

Nam schvalili matersku len z jednej zmluvy. Manzel pracoval par hodin mesacne aj pre dalsiu spolocnost (ktora uzemne spada pod inu pobocku SP) a napisali mu, ze nema narok na MD (z tejto zmluvy), lebo je tam poisteny len cca 250dni. Tak ako je to? Ved na prvej zmluve tu dlzku poistenia splnenu ma, nemalo by platit, ze na druhej staci 90dni?

milagros
19. feb 2019

@missy89 pokila viem tak nie...z toho ktoreho pomeru ked chce ist na matersku musi splnat 270dni....taktiez napr.ked je dobrovolne poisteny popri zamestnani tak aj zo zamestnania musi splnat 270 dni a keby chcel matersku z dobrovolneho tiez musi splnat 270dni

majusqa77
19. feb 2019

@missy89 nie. To, co tu piseme dookola. Ak chce 2, musi splnat na kazdon

katka8855
19. feb 2019

@scoobinko pred vianocami zaniesol žiadosť, nástup od 1.1.

missy89
19. feb 2019

@majusqa77 a ak ma teraz schvalenu MD z toho hlavneho pracovneho pomeru a z toho druheho mu neschvalili, moze tam nadalej pracovat a poziadat? Teoreticky mu tam chyba mesiac. Ak ho odpracuje, moze znova poziadat?

cmuuuuk99
19. feb 2019

Uz niekomu prislo rozhodnutie z odvolania kladne?

akronop
20. feb 2019

@kianka5 zdravim, chcem sa opytat, ked ja nastupim do prace a manzel pojde na md a zaroven bude mat novu zmluvu u stareho alebo aj noveho zamestnavatela s HO, tak mu to schvalia?
mne pani na soc.poist. tvrdila ze im je jedno ci je matka doma na RD alebo uz chodi do prace, ze oni skumaju len otca.... diky

akronop
20. feb 2019

@dai ahoj, cize ked matka chodi do prace tak otcovi isto schvalia matersku aj ked bude pracovat na novu zmluvu? je jedno ci bude mat HO alebo polovicny alebo ani jedno?

luliu
20. feb 2019

@akronop oni skúmajú otca, nie matku

bosorkabb
20. feb 2019

@akronop skúmajú otca, jeho nový pracovný pomer, mzdu, dĺžku úväzku.

kianka5
20. feb 2019

@akronop je to veľmi individuálne...čo platilo včera nemusí dnes a zaleží veľa aj od pobočky. Treva to skúsiť, ak budeš ty v práci a manžel mať HO, nevidím dôvod neschválenia, nakoľko ich hlavný argument fiktívneho prevzatia dieťaťa do starostlivosti sa nebude dať uplatniť...len možno medzičasom prišli aj na nejaký iný, prečo to neschváliť. Každopadne skúste a uvidíte. Držím palce

akronop
20. feb 2019

@luliu tak to presne povedala mne znama na soc.poist. ale ked tu citam diskusiu, tak si uz nicim nie som ista
lebo podla mna neuznat HO je drzost. ved 8h denne sa da uplne v pohode pracovat, milion ludi robi po veceroch a pod...
@bosorkabb a preco skumaju mzdu tiez nechapem, ved ina praca ina mzda. to ked robil predavaca v tescu a mal mzdu 500€ a teraz robi z domu IT support tak preco by nemohol mat 1000€
ale chapem ze tu neide o logiku veci 🤣
@kianka5 ved preto rozmyslame ako to spravit tak, aby sme im dali co najmenej dovodov na zamietnutie. najlepsie by bolo polovicny uvazok + HO + nizsia mzda, ale to je nerealne, tak chceme skusit HO a matku v praci
dakujem krasne vsetkym

bosorkabb
20. feb 2019

@akronop hej logiku netreba v tom hľadať. Najnovšie chcú zníženú mzdu aj úväzok. Prečo netuším.

sasesoe
20. feb 2019

@missy89 ahoj, tych 90 dni je, ze ak by mal jednu pracu dlhoool, tak skoncil a zacal inu a v tej novej robi aspon 90 dni, ale nerpbil tam min rok, tak sa mu md pocita z novej...

akronop
20. feb 2019

@bosorkabb no my skusime HO na plny uvazok a matku v praci a som zvedava ako zargumentuju fiktivne prevzate dietata do starostlivosti, ked matka bude v praci a otec doma 🤷

adula3334
20. feb 2019

@akronop ja som v praci a neschvalili nam,lebo ma vyssiu mzdu ako predtym 😡 ale po tomto odvolani co mame nemaju inu moznost!!! v zakone sa nic take nespomina

evkao
20. feb 2019

@adula3334 a priamo v rozhodnuti o zamietnuti vam uviedli, ze to je kvoli vyssej mzde?

adula3334
20. feb 2019

@evkao ano aj to,plus ze je maly prihlaseny v skolke-v mesiaci januar tam bol 5dni,ostatne choroba.muz robi 4h a 4h homeoffice,ja som zamestnana

missy89
20. feb 2019

@sasesoe jaj nie, on robil v oboch sucasne, ale iba v jednej splnil tych 270 dni. Dakujem za vysvetlenie 😉

bosorkabb
20. feb 2019

@akronop už aj takých je dosť. Tam bude argumentácia že neprišlo k zníženiu mzdy. Držím palce ale priprav sa radšej.

dkethe
20. feb 2019

@akronop a ty ides do tej prace? Budu aj zmluvu pozadovat?

adula3334
20. feb 2019

@bosorkabb a je v zakone ze mzda musi byt nizsia?

bosorkabb
20. feb 2019

@adula3334 sociálna poisťovňa sa riadi zákonom ktorý pozná len ona sama. Sama si ho aj vymyslela. Vedeli by ti písať otcovia ktorým zamietli materskú.