Otec na materskej - zamietnuté prípady
Nam schvalili matersku len z jednej zmluvy. Manzel pracoval par hodin mesacne aj pre dalsiu spolocnost (ktora uzemne spada pod inu pobocku SP) a napisali mu, ze nema narok na MD (z tejto zmluvy), lebo je tam poisteny len cca 250dni. Tak ako je to? Ved na prvej zmluve tu dlzku poistenia splnenu ma, nemalo by platit, ze na druhej staci 90dni?
Uz niekomu prislo rozhodnutie z odvolania kladne?
@kianka5 zdravim, chcem sa opytat, ked ja nastupim do prace a manzel pojde na md a zaroven bude mat novu zmluvu u stareho alebo aj noveho zamestnavatela s HO, tak mu to schvalia?
mne pani na soc.poist. tvrdila ze im je jedno ci je matka doma na RD alebo uz chodi do prace, ze oni skumaju len otca.... diky
@akronop je to veľmi individuálne...čo platilo včera nemusí dnes a zaleží veľa aj od pobočky. Treva to skúsiť, ak budeš ty v práci a manžel mať HO, nevidím dôvod neschválenia, nakoľko ich hlavný argument fiktívneho prevzatia dieťaťa do starostlivosti sa nebude dať uplatniť...len možno medzičasom prišli aj na nejaký iný, prečo to neschváliť. Každopadne skúste a uvidíte. Držím palce
@luliu tak to presne povedala mne znama na soc.poist. ale ked tu citam diskusiu, tak si uz nicim nie som ista
lebo podla mna neuznat HO je drzost. ved 8h denne sa da uplne v pohode pracovat, milion ludi robi po veceroch a pod...
@bosorkabb a preco skumaju mzdu tiez nechapem, ved ina praca ina mzda. to ked robil predavaca v tescu a mal mzdu 500€ a teraz robi z domu IT support tak preco by nemohol mat 1000€
ale chapem ze tu neide o logiku veci 🤣
@kianka5 ved preto rozmyslame ako to spravit tak, aby sme im dali co najmenej dovodov na zamietnutie. najlepsie by bolo polovicny uvazok + HO + nizsia mzda, ale to je nerealne, tak chceme skusit HO a matku v praci
dakujem krasne vsetkym

@milagros ale moc sme sa nedozvedeli zas